Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht

Never change a winning team. Aldus het credo van de technische staf. Al zal dit misschien wel uit nood geboren zijn. Want de fitheid van de spelers blijft een zorgelijk verhaal. Dost, Maeda en Warmerdam zijn weer onzeker terwijl Nick Viergever voorlopig is uitgeschakeld tot de winterstop. Voeg daarbij de nodige krampaanvallen en de spelers die het op het einde niet meer kunnen belopen, en je gaat toch echt vragen stellen over de medische staf. Maar goed, er zal ongetwijfeld in Overvecht heel goed geëvalueerd worden waarom het de laatste jaren toch zo vaak misgaat terwijl het de jaren daarvoor zo goed ging met de fitheid en de wedstrijden nog op het einde beslist werden.

Vanavond op bezoek bij een lastige tegenstander met een coach die aanstuurt vanuit een strakke en degelijke organisatie. Dat het dan niet per definitie spectaculair is weten we vanuit vorig seizoen bij Go Ahead Eagles, maar dat er lastig van te winnen is, is wel duidelijk. Twee goede spitsen die aan banden gelegd moeten worden door Van der Hoorn en Sagnan, maar ook middenvelders die geen prutsers zijn.

Voor FC Utrecht zaak om het goede gevoel van afgelopen week een vervolg te geven. Winnen in Friesland is niet vanzelfsprekend, maar zorgen dat de achterstand op de concurrent in ieder geval niet groter wordt, zou wel heel prettig zijn. Hoewel het vorige week niet altijd even goed was, was er wel de strijd en het geloof. Gevoegd bij de (ietwat) stijgende lijn van spelen, zullen de FC Utrecht supporters vanavond toch met wat meer vertrouwen afreizen naar de club die nog altijd van mening is dat er een volkslied gespeeld moet worden bij een wedstrijd tussen twee niet-landen teams. Maar dat terzijde (en frustratie van de schrijver dezes). Het feit dat FC Utrecht de laatste zeven wedstrijden in Heerenveen niet heeft verloren, moet ook helpen aan het vertrouwen.

Waarschijnlijk zonder de zieke Henk Fraser en met Rankovic als verantwoordelijke wordt er om 16.30 uur afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. Komende zondag speelt FC Utrecht de laatste thuiswedstrijd voor de lange winterstop in de Galgenwaard tegen FC Groningen (12.15 uur). Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Brouwers – Toornstra – Van de Streek – Booth

Douvikas – Redan