Voorbeschouwing FC Emmen – FC Utrecht

Vanavond om 21.00 uur scheidsrechter Kamphuis aan de Oude Meerdijk fluiten om de wedstrijd FC Emmen – FC Utrecht in gang te zetten. Na twee gelijke spelen is een overwinning van harte welkom, zeker in aanloop naar de wedstrijd van volgende week tegen Ajax. Hoewel het nog heel vroeg in het seizoen is, is het gebruikelijke Utregse gemor al weer begonnen. Op internet hebben diverse personen er al zoveel kijk op, dat men na twee wedstrijden al weet dat het niks gaat worden.

Wij hebben er gelukkig meer vertrouwen in en beseffen dat het inslijpen van een nieuwe speelstijl, met een verbouwde selectie en een compleet nieuwe staf tijd nodig heeft. Natuurlijk zien wij ook dat het nog niet is wat we hopen en vragen we ook af of sommige spelers wel geschikt zijn voor de beoogde speelstijl, maar dat het per definitie verdedigender is dan bijvoorbeeld 4-3-3 is niet gezegd. Sterker nog, door twee spitsen in de zestien te hebben en aansluiting vanuit verdediging en middenveld zou er meer strijd geleverd kunnen worden op de vijandelijke helft. Uiteraard hangt e.e.a. wel af van de uitvoering en kwaliteiten van de spelers. Dat er geen voorzetten komen voor Dost zou ook in een 4-3-3 opstelling tot problemen leiden.

De vaste geblesseerden zijn nog niet teruggekeerd, maar positief was wel dat De Keijzer afgelopen week een hele wedstrijd speelde met Jong FC Utrecht tegen Heracles Almelo. De nummer 1 van vorig seizoen haakt dus weer aan en zal nu de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Barkas, die het vooralsnog niet onverdienstelijk doet in de goal. Van der Maarel is deze voor de tweede week vader geworden en is niet aanwezig. De verdediger had net weer een basisplaats veroverd na het wegvallen van Van der Hoorn, dus het is de vraag wat die afwezigheid doet voor het vervolg. Verwachte vervanger Kluivert zou zomaar eens dan volgende week (bij goed presteren vandaag) ook weer in de basis opgesteld kunnen worden.

Waar wij wel een voorkeur hebben voor een middenveld met de drie B’s (Brouwers, Booth en Bozdogan) zal de vierde B wel gewoon spelen. Boussaid, die toch weinig rendement heeft en veelal de bal van links naar rechts brengt en v.v., krijgt nog steeds het vertrouwen van Fraser. De Belg, die vandaag in het AD kritisch naar zijn eigen functioneren keek, is een vaardige speler, maar komt fysiek toch wel tekort en maakt zoveel (onnodige) meters dat ie vorige week al na 70 minuten van kramp omviel. Voorin zullen Dost (weer terug op het terrein waar hij ooit begon) en Redan hopelijk sneller de trekker overhalen als daar de kansen voor komen. Spelen met een voorsprong is over het algemeen makkelijk dan bij een achterstand of een gelijke stand. Met meer ruimte zou het dan makkelijker moeten zijn om de voorsprong uit te bouwen en de zo gewenste drie punten mee terug te nemen naar Utrecht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Kluivert – Viergever – Sagnan

Ter Avest – Van der Kust

Brouwers – Booth – Boussaid

Dost – Redan