Comeback Fabian de Keijzer

Jong FC Utrecht verloor maandagavond met 0-3 van Heracles Almelo. Toch was de doelman van Jong FC Utrecht om persoonlijke redenen niet alleen maar ontevreden.

Fabian de Keijzer maakte namelijk zijn comeback. De Leusdenaar liep op 7 mei in het uitduel tegen PEC Zwolle een vervelende blessure op aan zijn bovenbeen. Hij was daardoor tijdens de voorbereiding nog afwezig, en maakte ook tijdens de eerste twee duels van het seizoen geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

Nu De Keijzer op de weg terug is, ontstaat de vraag wat er met Tijmen Nijhuis gaat gebeuren. Immers: Henk Fraser heeft straks de beschikking over Vasilis Barkos, Fabian de Keijzer, Calvin Raatsie en Tijmen Nijhuis over vier keepers. Nijhuis maakt geen onderdeel meer uit van Jong FC Utrecht, en Calvin Raatsie lijkt derde keeper waardoor hij regelmatig in Jong FC Utrecht zal uitkomen.

Fabian de Keijzer geeft aan pas tevreden te zijn als hij weer eerste keeper is voor Vasilis Barkos. Tegen RTV Utrecht zei hij na het duel tegen Heracles: ‘De afgelopen maanden was het belangrijkste zo snel mogelijk fit worden en weer 90 minuten te spelen. Ik ben er goed doorheen gekomen. Nu kijk ik weer vooruit’.