post

FC Emmen – FC Utrecht 3-2 (1-2)

FC Utrecht leed vanavond (zaterdag) een nederlaag tegen FC Emmen. In De Oude Meerdijk namen de Utrechters twee keer de leiding, maar waren het de Drenten die uiteindelijk met de punten aan de haal gingen: 3-2.

De hoek is bijna onmogelijk, maar Bas Dost ziet er brood in. De spits duikt naar een vanuit een hoekschop door Can Bozdogan voorgeslingerde bal en kopt ‘m binnen. In de korte hoek passeert de FC Utrecht-spits goalie Eric Oelschlägel van FC Emmen. Er is dan een dik half uur gespeeld in De Oude Meerdijk, en FC Utrecht neemt voor de tweede keer de leiding: 1-2.

Bozdogan bedient ook Douvikas
De eerste keer dat de Utrechters – die met rouwbanden spelen vanwege het overlijden eerder deze week van oud-speler Cor Hildebrand – de leiding nemen is Tasos Douvikas de gevierde man. De Griek werkt na tien minuten spelen de bal binnen; en ook dan is dat vanuit een corner die wordt genomen door Bozdogan, die voor het eerst in de basis staat bij de Utrechters: 0-1. Bozdogan is de eerste FC Utrecht-speler met twee assists in één partij sinds Mimoun Mahi in een duel met SC Cambuur op 5 februari 2022.

Touwtjes in handen
Na een klein half uur spelen verzorgt Ole ter Haar Romeny de gelijkmaker (1-1), maar op dat moment heeft FC Utrecht er dus niet lang voor nodig om voor de tweede keer de touwtjes in handen te nemen – nota bene via een goal van Dost, die bij FC Emmen zijn profloopbaan heeft gelanceerd. 

Mendes en Vlak doen FC Utrecht pijn
Met die voorsprong gaat FC Utrecht de tweede helft in. In dat tweede part verliest de ploeg uit Utrecht langzaam maar zeker de controle over de partij. Na een klein uur spelen komt FC Emmen via Rui Mendes op gelijke hoogte (2-2) en tien minuten voor tijd resulteert een van richting veranderd schot van Jari Vlak in 3-2.

Ommekeer blijft uit
In De Oude Meerdijk tracht FC Utrecht een ommekeer te bewerkstelligen, maar daarin slagen de Domstedelingen niet. Zo verliest FC Utrecht voor het eerst sinds 4 december 2021 een Eredivisiewedstrijd waarin de ploeg op voorsprong staat; destijds is dat PSV-uit (4-1). Het is voor het eerst dat FC Utrecht een pot verliest waarin de Utrechtse FC tot twee keer toe de leiding neemt sinds PEC Zwolle-uit op 3 februari 2019 (4-3). De nederlaag in Drenthe zorgt ervoor dat FC Utrecht voor het eerst sinds de jaargang 2016/2017 zonder overwinning is in de eerste drie Eredivisiewedstrijden van een seizoen. 

Ajax-thuis, daarna Fortuna Sittard-uit
De volgende tegenstander van FC Utrecht is Ajax. De Noord-Hollanders komen op zondag 28 augustus op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 12.15 uur wordt afgetrapt. Het duel dat daarop volgt, is Fortuna Sittard-uit op vrijdag 2 september.

FC Emmen – FC Utrecht 3-2 (1-2)
10. Tasos Douvikas 0-1
27. Ole ter Haar Romeny 1-1
34. Bas Dost 1-2
59. Rui Mendes 2-2
79. Jari Vlak 3-2

Gele kaarten: geen.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Toeschouwers: 8.024.

Opstelling FC Emmen:
Eric Oelschlägel; Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate (75. Michaël Heylen), Jeff Hardeveld; Jari Vlak, Lucas Bernadou, Mark Diemers (75. Azzeddine Toufiqui); Rui Mendes, Richairo Zivkovic (75. Jasin Assehnoun), Ole ter Haar Romeny (88. Fernando Pacheco). 

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Ruben Kluivert, Nick Viergever, Modibo Sagnan (46. Djevencio van der Kust); Hidde ter Avest, Luuk Brouwers (82. Rocco Robert Shein), Can Bozdogan (68. Taylor Booth), Othmane Boussaid; Tasos Douvikas (68. Moussa Sylla), Bas Dost, Daishawn Redan (82. Mimoun Mahi)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “FC Emmen – FC Utrecht 3-2 (1-2)

  1. Totaal geen balans op het middenveld. Voor de wissel van Bozdogan leek dat nog net te gaan, maar daarna…. Ik mis een breker annex leider op het middenveld. Nu zijn het te veel dartele huppelaars.

  2. Om te janken, zoveel onnodig balverlies, niemand die dit elftal op sleeptouw neemt of de wedstrijd “dood” maakt. Achterin werd er bij de 1-1 en 2-2 totaal niet opgelet. Als Emmen deze tekortkomingen al bloot legt dan wordt het een lang seizoen. Wat doet Boussaid in de basis eigenlijk? Verbaas ik mij sinds vorig seizoen al over, rent als een kip zonder kop over het veld, rendement is bijna 0. Geldt momenteel voor meer spelers helaas.

  3. Klopt Arnold, al moet ik heel eerlijk zeggen dat bij zowat iedere eredivisie club tot nu toe onnodig balverlies schering en inslag lijkt te zijn. Het niveau van de keepers is ook om te janken trouwens.

Comments are closed.