Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht

Hoewel de playoffs zeker zijn, toch nog een belangrijke pot op het programma voor Rick Kruys en zijn team. Want winst in Tilburg en verlies van Vitesse tegen Ajax zorgt ervoor dat FC Utrecht op het laatste moment nog als zesde eindigt. Goed voor de televisiegelden ranglijst maar ook het thuisvoordeel in de playoff wedstrijden tegen Vitesse. Immers, dan mag de ploeg eerst naar Arnhem om daarna op zondag thuis in De Galgenwaard een plaats in de finale te proberen te bemachtigen. Maar zover is het nog lang niet. Want winst in Tilburg is natuurlijk niet vanzelfsprekend. De thuisploeg moet winnen om een kans te houden om degradatie te ontlopen. Met het fanatieke publiek erachter, zal het een hele klus worden voor onze FC. Of er bij de FCU spelers nog een stukje sentiment zit met betrekking tot het gemiste Europese ticket in de corona-editie, is de vraag. Bij de supporters speelt dit in ieder geval nog wel.

Kruys heeft aangegeven niet teveel te willen wisselen maar te kiezen voor vastigheid. Er zullen dus geen spelers gespaard worden, behalve als daar een medische reden voor is. Dus is de verwachting dat er weer gestart wordt met veel middenvelders en weinig buitenspelers en/of spitsen. Hoe dit de binding met de achterban moet verbeteren (zoals de trainer laatst in een interview naar buiten bracht), is niet geheel duidelijk aangezien veel supporters toch liever wat meer spektakel zien en het gezapige tempo op het middenveld wel een beetje zat zijn. Maar goed, de trainer bepaalt (of misschien wel het klankbord) en hij heeft blijkbaar zo zijn bedenkingen bij de aanwezige aanvallers. Hij heeft in ieder geval de beschikking over een behoorlijk fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerden St. Jago, Maeda, Ramselaar en De Keijzer ontbreken. Mark van der Maarel is weer aangesloten bij de selectie.

Morgen wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Tilburg en rond 16.15 uur zal duidelijk zijn of FC Utrecht aanstaande donderdag om 21.00 uur in de Galgenwaard speelt of dat dat zondag om 18.00 uur zal zijn. Overigens weer twee zeer supportersvriendelijke tijdstippen, beschikbaar gemaakt door de KNVB en ESPN. Duidelijk dat deze twee organisatie geen enkel belang hebben bij de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal en het enthousiasmeren van kinderen tot het bezoeken van wedstrijden.

Nog even ter info, scheidsrechter van dienst is morgen Van den Kerkhof.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust

Maher

Timber – Van Overeem

Gustafson

Van der Streek – Douvikas