Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Na de verdiende winst op Heerenveen gaat FC Utrecht nu op bezoek in Deventer. In de Adelaarshorst moet het opgenomen worden tegen Go Ahead Eagles. Deze ploeg heeft een mooie week achter de rug met een overwinning op Ajax en de halve finale beker tegen PSV. De laatste wedstrijd werd dan wel verloren, maar het was voor de club natuurlijk een droom om zover te komen. Onder Kees van Wonderen doet de ploeg het uitstekend. De coach beseft dat hij niet de meest getalenteerde en dure selectie heeft van de eredivisie en houdt vast aan zijn speelstijl die hij al in de eerste divisie introduceerde. Met veel inzet, compact spelen vanuit verdedigend opzicht. Zo haalde hij in De Galgenwaard ook een punt, want FC Utrecht kon toen geen antwoord vinden op de geparkeerde bus.

Hopelijk gaat het in Deventer beter. Hake kiest voor de basis van vorige twee wedstrijden. Hoopt hierdoor een steeds beter ingespeeld elftal te creëren waarin automatismen weer terugkomen. Dus Veerman weer in de spits en Douvikas startend op de bank. Buiten Zagre en Gustafson is iedereen fit. Wel is het zo dat Mahi niet langer dan een half uur zou kunnen spelen. Waarschijnlijk nog geen basisplaats voor Tommy St. Jago. De centrale verdediger speelde wel al twee wedstrijden in Jong FC Utrecht maar moet nog even op zijn kans wachten. Maar dat het centrale duo Van der Hoorn – St. Jago gaat worden, daar is iedereen het toch wel over eens. Maar voorlopig krijgt cultheld Van der Maarel nog de voorkeur.

Een vol uitvak (400 man/vrouw) is getuige van de laatste ontmoeting met de speler Jacob Mulenga. De populaire oud Utrechter stopt na dit seizoen en zal vanavond naar verwachting op de bank starten bij de Eagles. Het zou mooi zijn als hij nog speeltijd krijgt. Of dat nou is omdat er een achterstand omgebogen moet worden of dat de wedstrijd al gespeeld is, dat maakt niet uit. Het is een uitgelezen kans voor de FC Utrecht fans en Mulenga om afscheid van elkaar te nemen. Al is er de hoop dat de Zambiaan nog eens in een andere functie in dienst komt bij FC Utrecht. Als inwoner van FC Utrecht is dat qua reistijd natuurlijk mooi te doen. We kijken uit naar de minutenlange ovatie voor onze oud spits.

De wedstrijd begint vanavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Volgende week zondag speelt FC Utrecht in De Galgenwaard tegen PSV. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Ter Avest – Van der Hoorn – Van der Maarel – Warmerdam

Maher – Timber

Sylla – Van de Streek – Ramselaar

Veerman