sc Heerenveen – FC Utrecht 1-2 (0-0)

C Utrecht heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion waren doelpunten van Bart Ramselaar en Mike van der Hoorn vanavond (zondag) precies voldoende voor het binnenhalen van de volle mep: 1-2.

Een schot van Quinten Timber levert een hoekschop op voor FC Utrecht, halverwege de tweede helft. Adam Maher neemt de corner en legt de bal bij de tweede paal perfect klaar voor Mike van der Hoorn. De verdediger kopt knap raak en treft, voor de tweede keer dit seizoen, met een kopbal doel. Het levert een verdubbeling op van de Utrechtse marge in Heerenveen: 0-2.

Ramselaar breekt de ban
Een minuut of tien eerder is het Bart Ramselaar die de ban breekt in Friesland. De vanaf de linkerflank spelende Amersfoorter ziet hoe goalie Erwin Mulder van sc Heerenveen van zijn lijn komt, is eerder bij de bal dan de sluitpost en legt de keeper met een knappe plaatsbal in de luren: 0-1 voor de Utrechtse FC; een voorsprong die alleszins verdiend is.

Verdiende overwinning, spannende slotfase
Hoewel dat laatste ook gezegd kan worden over de overwinning die het team van Hoofdtrainer René Hake boekt, de Utrechters moeten in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion in de laatste fase van de partij nog wel alle zeilen bijzetten om de drie punten ook daadwerkelijk over de streep te trekken. Sydney van Hooijdonk schiet tien minuten voor tijd vanuit een penalty raak (1-2) en brengt daarmee niet alleen de spanning terug in de wedstrijd, maar zorgt er ook voor dat sc Heerenveen weer gaat geloven in een oogst van tenminste een punt.

De elfde driepunter
Maar zover laat FC Utrecht het niet komen. De defensie van de Domstedelingen houdt in de laatste tien minuten stand – ook de sc Heerenveen-invallers Anthony Musaba en Anas Tahiri kunnen daar geen verandering in brengen. Zo is de elfde overwinning van FC Utrecht van dit seizoen een feit. Hake’s team bezet met nog tien speeldagen voor de boeg de zevende plaats. De achterstand op nummer zes Vitesse bedraagt één punt, de marge met nummer acht SC Cambuur is zes punten.

Zaterdag weer een uitmatch
Komende zaterdag? Dan staat opnieuw een uitpartij op de rol voor FC Utrecht. Die dag gaan de Utrechters op bezoek in Deventer, waar het duel met Go Ahead Eagles om 18.45 uur begint. De volgende thuiswedstrijd van de Utrechtse FC is op zondag 13 maart. Dan is PSV de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

sc Heerenveen – FC Utrecht 1-2 (0-0)
58. Bart Ramselaar 0-1
69. Mike van der Hoorn 0-2
80. Sydney van Hooijdonk (strafschop) 1-2

Gele kaarten: Mike van der Hoorn, Sander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 19.200.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.