post

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 1-1 (1-0)

Voor de tweede keer dit seizoen heeft een onderonsje tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in de Eredivisie geen winnaar opgeleverd. Werd het eerder deze jaargang in Stadion Galgenwaard 0-0 toen de Utrechters tegenover de ploeg uit Overijssel stonden, vanavond (zaterdag) eindigde het treffen met de equipe uit Deventer in De Adelaarshorst in 1-1.

Een actie van Mimoun Mahi is de verdediging van Go Ahead Eagles, nochtans een erg stabiele achterhoede overigens, even te machtig. En vervolgens ontstaat er een schietkans voor Moussa Sylla. Van die kans maakt de Fransman het meeste. Met een diagonale poeier geeft hij Andries Noppert het nakijken: 1-1.

Belangrijke saves De Keijzer
Er is dan nog een dik kwartier te spelen in De Adelaarshorst, dat is uitverkocht – het uitvak incluis. In de slotfase golft het spel op en neer en komen er over en weer nog behoorlijke kansen op een winnende treffer, maar mede dankzij goed keeperswerk van Fabian de Keijzer blijft dat doelpunt achterwege.

Lange adem
Na een dik half uur spelen wordt er aan de Vetkampstraat voor het eerst gescoord. Luuk Brouwers slalomt zich een weg door de Utrechtse achterhoede en klopt De Keijzer met een diagonaal schot (1-0) – een knal die behoorlijk wat overeenkomsten vertoont met het doelpunt dat FC Utrecht’s Sylla dik veertig speelminuten later zou maken. Het doelpunt van Sylla is trouwens de twaalfde van FC Utrecht dit seizoen in het laatste speelkwartier. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake beschikt over een langere adem dan de meeste andere teams in Nederland; alleen Ajax (16 keer), PSV (14 maal) en Feyenoord (13 doelpunten) scoren dit seizoen vaker in het laatste kwartier van een wedstrijd.

Veel schoten
FC Utrecht schiet er in Deventer overigens lustig op los. Hake’s team produceert in totaal negentien schoten; het hoogste aantal sinds een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in april van vorig jaar. En van al die knallen gaan er zeven onder de lat en tussen de palen; pogingen van onder anderen Hidde ter Avest, Bart Ramselaar en Tasos Douvikas zijn een prooi voor Noppert, wiens ploeg Go Ahead Eagles deze avond tot drie schoten op doel komt. 

Eerbetoon aan Mulenga
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie nemen de 400 meegereisde supporters uit Utrecht uitgebreid de tijd om Jacob Mulenga toe te zingen. De 37-jarige aanvaller van Go Ahead Eagles, die in het verleden vijf jaar voor FC Utrecht speelt en tientallen goals scoort namens de Utrechters, stopt na dit seizoen met voetballen. Aangezien er geen duels tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles meer op de rol staan deze jaargang, is het voor het laatst dat Mulenga als speler direct is betrokken bij een wedstrijd van FC Utrecht. Al komt de Afrikaan deze avond niet in actie maar blijft hij de hele partij op de bank, het eerbetoon is er niet minder mooi en gemeend om.

Twee thuisduels voor de boeg
Speelde FC Utrecht de vorige twee matchen nog uit (een week voor de 1-1 in Deventer wordt het in Friesland tegen sc Heerenveen 1-2 voor de Utrechters), de komende twee partijen zijn in Stadion Galgenwaard. Zondag 13 maart is PSV de tegenstander aan het Herculesplein, waar een week later FC Groningen de tegenstander van de Utrechtse FC is.

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 1-1 (1-0)
33. Luuk Brouwers 1-0
76. Moussa Sylla 1-1

Gele kaarten: Philippe Rommens (Go Ahead Eagles), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 9.924.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Andries Noppert; Cuco Martina (63. Ogechika Heil), Jay Idzes, Gerrit Nauber, Bas Kuipers; Luuk Brouwers (62. Boyd Lucassen), Mats Deijl, Philippe Rommens, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (85. Marc Cardona), Isac Lidberg (84. Giannis-Foivos Botos).

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (63. Mimoun Mahi), Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber; Moussa Sylla, Sander van de Streek, Bart Ramselaar (84. Othmane Boussaid); Henk Veerman (46. Tasos Douvikas)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “Go Ahead Eagles – FC Utrecht 1-1 (1-0)

  1. De overtuigende tweede helft tegen Heerenveen was dus een incident en zegt meer over de zwakte van Heerenveen dan over de daadkracht en klasse van FC Utrecht. Gisterenavond was het weer heel matig, dat lijkt structureel te zijn. Jammer. Wat veel erger is het zoveelste incident met randdebielen in het Utrecht vak. Speelt ook bij andere clubs, wat mij betreft was de wedstrijd definitief gestaakt en waren de 3 punten naar Go Ahead gegaan. Dan hadden de goedwillende echte fans korte metten kunnen maken met die idioten. Het moet echt afgelopen zijn met die hufters.

  2. Sinds Vitesse-uit begin november ben ik niet meer bij uitwedstrijden geweest, en dat houd ik voorlopig ook zo. Ik wacht op het moment waarop het uitvak (van welke club dan ook) wordt leeggeruimd. Daar heb ik begrip voor en wil ik niet bij zijn. En dan strafpunten voor de club die de ellende veroorzaakt.

  3. Soms moet je tevreden zijn met wat je krijgt en dat was gisteren het geval. Dat zo n simpele ploeg als GHE je zo in de problemen kan brengen. Het was niks, het is niks en wordt niks. Balletje terug van de paal had veerman er best in kunnen tikken, maar hij oogt wel zo houterig en zijn techniek is beneden peil, dus iets aan doen trainersstaf. Maar gelukkig waren onze hersenloze randdebielen meegereisd om de sfeer te verhogen.
    Wanneer heeft een spelersgroep nu eens het lef om deze onnozelen na de wedstrijd te negeren en gewoon de kleedkamer op te zoeken na het laatste fluitsignaal.
    En inderdaad Thuis fluiter, de wedstrijd gestaakt laten, Utrecht 3 punten in mindering, net zoals andere clubs waar het uitpubliek zich misdraagt en dat een tijdje volhouden. Moeilijk moet het niet zijn om de daders aan te pakken, want je weet waar het vandaan komt

Comments are closed.