Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Utrecht

Met vermoedelijk dezelfde basiself als tegen Vitesse gaat FC Utrecht vanavond de strijd aan met SC Heerenveen. Dit houdt in dat trainer Hake weer kiest voor de back Ter Avest en Warmerdam en dat Ramselaar en Van de Streek weer mogen starten. Dat geldt dan ook voor Henk Veerman in het weerzien met zijn oude club. Dit gaat dan wel ten koste van Douvikas. De jonge Griek moet even een pas op de plaats maken, maar daarom nog niet getreurd. Want was het niet in het begin van de competitiie en ook vorig seizoen waarin de invallers regelmatig het verschil maakten?  Een uitgelezen kans om fris het veld in te komen als de tegenpartij al de nodige meters in de benen heeft zitten.

De wedstrijd in Friesland wordt gespeeld op het onzalige ESPN tijdstip van 20.00 uur. De zendgemachtigde heeft deze tijd er eigenhandig doorgedrukt en heeft dus niets te maken met Europese verplichtingen. Of je moet deze wedstrijd als een soort internationale wedstrijd zien, gezien het onzinnige stilstaan voor een Fries volkslied. Blijft raar dat de KNVB dit maar blijft goed vinden. Maar dat alles terzijde.

Er moet vanavond een goed resultaat neergezet worden. Alleen dan blijven de plekken boven ons in het vizier. De puntendeling vorige week was wat dat betreft teleurstellend. Bij winst waren er goede zaken gedaan. De terugval van Twente wordt steeds onwaarschijnlijker en Vitesse zal ongetwijfeld een boost hebben gekregen van het bereiken van de laatste zestien van de Conference League. Ook AZ is bezig met een fantastische reeks. Dus winst is eigenlijk noodzakelijk. Heerenveen zit niet in een al te beste serie maar dat is tegen FC Utrecht niet altijd meteen een probleem. Het zou lekker als Henk Veerman zijn ploeggenoten precies heeft verteld hoe zijn oude team pijn gedaan kan worden en hij zelf het voorbeeld geeft met één of meer doelpunten.

Ook volgende week moet FC Utrecht op verplaatsing. In Deventer is dan Go Ahead Eagles de tegenstander. De wedstrijd tegen oud FC Utrecht spits Jacob Mulenga wordt op zaterdag om 18.45 uur gespeeld. Daarna is PSV te gast in de Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Ter Avest – Van der Hoorn – Van der Maarel – Warmerdam

             Maher – Timber

              Van de Streek

Sylla – Veerman – Ramselaar