Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht

Zou de goedheiligman vanavond de FC Utrecht supporters goedgezind zijn? Dat er rond 18.20 uur op de deur gebonsd wordt in Utrecht en omstreken en dat daar op de deurmat de zak van Sinterklaas staat met daarin drie punten uit Eindhoven. Het zou de tweede overwinning voor FC Utrecht zijn op PSV in Eindhoven. Tenminste, in de competitie. Uiteraard vergeten we de belangrijke winst in 1985 niet toen FC Utrecht de bekerfinale haalde door in de halve finale te winnen van PSV. Of in een wat minder ver verleden, ook voor de beker met een ontketende Ramselaar en een uitstekende Haller. Zoals onze oud langjarig sponsor ooit schreef “Durf te dromen”.

Het zou lekker zijn om de vaste azijnzeikers van Een Berg Sport en de DUIC de mond te snoeren, hoewel zij waarschijnlijk altijd wel iets vinden om de club weer negatief te belichten. Jammer dat dit soort mensen een podium krijgt, gelukkig hebben tegenwoordig een mooi knopje om vooruit te spoelen of gewoon de site niet lezen. Dat het niet altijd gaat zoals we willen is wel duidelijk. Maar als je als FC Utrecht in december op een vierde plek staat, dan zou je toch niet teveel hoeven klagen. Natuurlijk zie ik zelf ook graag een FC Utrecht met ouderwetse strijders als Vreven, De Jong en Görtler. Maar dan zal je die voetballers ook moeten gaan scouten en onder contract nemen. Blijkbaar lukt het de scouting niet om opvolgers te vinden voor spelers als Görtler en Strieder en wordt er vooral naar een ander soort voetballer gekeken. Maar ja, met die ander soort voetballers staan we nu wel vierde. De vraag is waar we zouden staan als we het alleen nog maar van strijd moeten hebben. En hoeveel commentaar/kritiek er dan weer zou zijn. Ach, zoals het misschien wel hoort in Utrecht, het is nooit goed.

Hoewel Boonen en Pessel het raar vonden dat Janssen afgelopen wedstrijd niet speelde, was die verrassing voor veel andere FC Utrecht supporters een stuk minder. Onze zeer gewaardeerde aanvoerder zit nou éénmaal in een mindere periode en zoals het hoort, kan je dan op de bank terechtkomen. Dat wil niet zeggen dat je dan meteen afgeschreven bent, maar het kan een keer gebeuren. Het centrale duo Van der Maarel & Van der Hoorn kweet zich tegen Heracles uitstekend van hun taak en zal daarom vanmiddag/vanavond wel opnieuw mogen starten. Het is sowieso de vraag of Hake na vorige week veel zal wijzigen. Warmerdam werd vorige week in de rust gewisseld en hoewel Sagré veelbelovend begon tijdens zijn invalbeurt, is het niet de verwachting dat onze vaste linksback nu plaats moet maken voor de zeer aanvallend ingestelde Fransman.

Remco Balk toonde zich vorige week ook uitstekend. Al had de aanvaller misschien wel moeten scoren, toch liet hij zien een gevaarlijke handenbinder te zijn die ook verdedigend het werk niet schuwt. Met een geblesseerde Sylla zal hij voorlopig de voorkeur wel krijgen. Als Hake weer kiest voor Gustafson kan dat nu ook zijn om het middenveld te versterken en te kiezen voor een 4-4-2. Anders zou Mahi ook een optie kunnen zijn als buitenspeler. De invalbeurt van Mahi liet vorige week wel zien dat de aanvaller ritme mist en eigenlijk meer minuten moet gaan maken. Nog wel goed nieuws van het trainingsveld waar Tommy St. Jago weer gedeelten van de training meedeed. Hopelijk kan hij weer snel volledig aansluiten bij de groep.

De wedstrijd tegen PSV, die vandaag om 16.30 uur begint, staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Volgende week speelt FC Utrecht wederom op zaterdag. Dan is in De Galgenwaard Go Ahead Eagles de tegenstander. Helaas weer zonder publiek. Deze wedstrijd begint dan om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Hoorn – Van der Maarel – Warmerdam

Maher – Ramselaar – Van Overeem

Gustafson – Douvikas – Balk