post

PSV – FC Utrecht 4-1 (2-1)

FC Utrecht heeft vanmiddag (zaterdag) niet kunnen oogsten in het Philips Stadion. Daar verloor de Utrechtse FC met 4-1 van PSV. 

Het is een aanval over flink wat schijven, met Philipp Mwene als eindpunt. Na een pass van Érick Gutiérrez en een voorzet van Yorbe Vertessen is het Mwene die van dichtbij, met nog twintig minuten op de klok, voor de 4-1 tekent. Daarmee zet hij PSV in de zeventigste minuut op een marge van drie, een marge waaraan FC Utrecht ondanks pogingen daartoe niets meer kan doen. 

Kiezelharde kopbal van Van der Hoorn is raak
FC Utrecht begint sterk in Eindhoven. In de stromende regen is het Tasos Douvikas die voor het eerste Utrechtse gevaar zorgt. Een door de Griek geschoten bal gaat via een Eindhovens been over de achterlijn, waarna een corner volgt die door Simon Gustafson perfect wordt genomen. Op aangeven van de Zweed kopt Mike van der Hoorn de bal kiezelhard tegen de touwen: 0-1. Het is voor Van der Hoorn zijn eerste Eredivisiedoelpunt namens FC Utrecht sinds 5 mei 2013.

Gakpo en Ramalho draaien duel om
De voorsprong van FC Utrecht houdt een kwartier stand. Daarna is het Cody Gakpo die voor de gelijkmaker zorgt. Met een hard schot passeert de PSV’er Maarten Paes (1-1), die een minuut of acht later opnieuw moet incasseren. Na een voorzet van Gakpo komt de bal terecht bij verdediger André Ramalho, die van dichtbij voor de 2-1 zorgt.

Kansen voor Douvikas en Maher
Tussen die eerste en die tweede PSV-treffer door zijn er nog kansen voor FC Utrecht. Adam Maher probeert vanuit een vrije trap Joël Drommel te passeren, maar zijn inzet gaat via de Eindhovense muur naast. En een kopbal van Douvikas helpt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake ook niet aan een tweede voorsprong. 

Doan slaat na de rust toe
De Brabanders slaan al snel na de break voor een derde keer toe. Het is dan Ritsu Doan die schiet en trefzeker is. Ook na het bekijken van de beelden van die goal door scheidsrechter Danny Makkelie, die door videoscheidsrechter Joey Kooij wordt gevraagd de situatie nog eens onder de loep te nemen, blijft de goal staan: 3-1.

Mijlpaal voor Van Overeem
FC Utrecht, waarvoor invaller Joris van Overeem deze middag zijn honderdste wedstrijd speelt, gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en krijgt wat mogelijkheden via Douvikas en Bart Ramselaar, maar vindt die zo gewenste treffer niet. PSV, daarentegen, slaat halverwege de tweede helft via Mwene dus nog eens toe en boekt zo een geflatteerde zege op de Domstedelingen. 

Go Ahead Eagles-thuis, dan bekeren in Breda
Het vizier van FC Utrecht kan vanaf nu gericht worden op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die Eredivisiepot staat voor zaterdag 11 december op de rol en begint die dag om 18.45 uur. Drie dagen later, op dinsdag 14 december, gaan de Domstedelingen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij NAC Breda. De aftrap van die cupclash is om 21.00 uur. 

PSV – FC Utrecht 4-1 (2-1)
12. Mike van der Hoorn 0-1
27. Cody Gakpo 1-1
35. André Ramalho 2-1
51. Ritsu Doan 3-1
70. Philipp Mwene 4-1

Gele kaarten: Hidde ter Avest (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling PSV:
Joël Drommel; Philipp Mwene (74. Jordan Teze), André Ramalho, Olivier Boscagli, Mauro Júnior; Ibrahim Sangaré, Erick Gutierrez (87. Marco van Ginkel), Cody Gakpo (67. Yorbe Vertessen); Bruma (74. Noni Madueke), Ritsu Doan, Carlos Vinícius (46. Armando Obispo).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn (74. Willem Janssen), Mark van der Maarel, Arthur Zagre (67. Django Warmerdam); Adam Maher, Quinten Timber; Simon Gustafson (74. Joris van Overeem), Remco Balk (67. Adrián Dalmau); Tasos Douvikas, Bart Ramselaar

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “PSV – FC Utrecht 4-1 (2-1)

  1. Verliezen van PSV is helaas nog altijd de standaard. En was wederom onnodig….

    Paes ligt nu natuurlijk onder een vergrootglas. Bij een keeper terecht, want een minder optreden is vrijwel altijd een garantie voor tegendoelpunten. Gezien zijn afwisseling tussen goede en slechte wedstrijden ben ik steeds meer in de overtuiging dat hij aan zijn plafond zit en niet snel beter gaat worden (zie ook bijvoorbeeld hoe het Robbin Ruiter is vergaan). Zeker in de stroom van Nederlandse keepers (Drommel wordt nog steeds als een potentiële international gezien… bizar) is dat jammer, maar betekent wel dat FC Utrecht keuzes moet maken. Of De Keijzer meer naar voren halen of met een keeper van elders doorselecteren. Niets doen in deze leidt m.i. tot achteruitgang.

  2. Ongelooflijk wat een onzin spelers en trainer na een nederlaag uitkramen. De spelers vonden dat dit niet had mogen gebeuren, iets wat je na iedere nederlaag hoort en die meelevende, enthousiaste, emotievolle trainer vond dat zijn spelers te weinig in de positie kwamen om gevaarlijk te zijn en te scoren. Spelers en trainers na afloop van een wedstrijd vragen stellen is volstrekt nutteloos. Zeker als René de vragen stelt. Dan Dalmau niet belonen voor de winnende goal vorige week geeft wel aan dat deze trainer geen enkele kijk heeft op het mentale aspect van een speler.
    Hoop echt dat Hake aan zijn laatste seizoen bezig is en Utrecht een trainer gaat aanstellen die bij deze club past en ook uitstraalt wat betreft beleving en emotie. Accepteer dat je een gewone middenmoter bent niets meer en niets minder

Comments are closed.