post

FC Utrecht – Heracles Almelo 1-0 (0-0)

Een doelpunt in de blessuretijd heeft FC Utrecht vanmiddag (zondag) een verdiende overwinning opgeleverd. In een leeg Stadion Galgenwaard werd Heracles Almelo met 1-0 geklopt. 

De manier waarop-ie valt, die is ontegenzeggelijk behoorlijk fortuinlijk. Maar dat FC Utrecht gezien het spelbeeld en de kansenverhouding zonder enige twijfel bij uitstek de ploeg is die een overwinning verdient en die dankzij dat late doelpunt ook daadwerkelijk pakt, dat staat ook als een paal boven water. Het is aan Adam Maher, Adrián Dalmau én Heraclied Mats Knoester te danken dat de drie punten op deze waterkoude middag in de Domstad blijven. Maher zet de bal, in de derde minuut van de blessuretijd, voor. Invaller Dalmau kopt de bal vervolgens tegen Heracles Almelo-verdediger Mats Knoester aan en via hem is het raak: 1-0. Janis Blaswich, de captain en sluitpost van de Overijsselse ploeg, moet deze keer het antwoord ook schuldig blijven; hij is door de carambole via Knoester geklopt.

Blaswich sta-in-de-weg
Dat is de rest van de middag wel anders, in een leeg Stadion Galgenwaard. Daar maakt Blaswich voor de rust onder meer schoten van Simon Gustafson en Tasos Douvikas onschadelijk, en keert de goalie vijf minuten voor de break een door Gustafson genomen penalty. Dat is een absolute zeldzaamheid: het is de zestiende pingel die de Zweed in de Eredivisie neemt, en pas de eerste die geen goal oplevert. 

Veel kansen voor Utrechters
In de tweede helft heeft Heraclied Blaswich al snel de hulp van het aluminium nodig om zijn doel schoon te houden. De lat brengt redding op een schot van Remco Balk, die door Gustafson wordt bediend. Ook pogingen van Quinten Timber, Bart Ramselaar, Mike van der Hoorn, nog eens Ramselaar, nog eens Balk, Douvikas, nog eens Timber en nog eens Van der Hoorn leveren niet het doelpunt op waar FC Utrecht zo nadrukkelijk op aast. En juist op het moment dat ze op de Heracles Almelo-bank langzaam maar zeker denken een punt over te gaan houden aan hun bezoek aan de Domstad, is het ex-Heraclied Dalmau die de partij beslist; al komt de goal op het wedstrijdformulier niet op naam van de Spanjaard te staan, maar op die van Heracles Almelo’er Knoester.

Plus drie, en weer op plek vier
Dat doet aan de waarde van het doelpunt niets af; de 1-0 betekent opnieuw een thuiszege voor FC Utrecht, dat de ongeslagen thuisserie van dit seizoen daarmee voortzet en in totaal nu negen thuismatchen op rij zonder nederlaag is. Met dank aan de driepunter tegen Heracles Almelo neemt het team van Hoofdtrainer René Hake nu ook weer de vierde plek op de Eredivisieranglijst in. Alleen Ajax, PSV en Feyenoord hebben meer punten op de teller staan dan de Utrechtse FC.

Mijlpalen voor Balk en Warmerdam
Voor Remco Balk is editie 2021/2022 van FC Utrecht – Heracles Almelo er eentje om nog lang te onthouden. De flankaanvaller staat namelijk voor het eerst sinds zijn komst naar de Utrechters in de basis in een Eredivisiewedstrijd. Ook Django Warmerdam tikt een mooie mijlpaal aan deze middag. Voor hem is Heracles Almelo-thuis zijn 200ste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal. Zijn Eredivisieteller staat nu op 153 partijen, en hij werkte ook nog eens 47 duels af in de Keuken Kampioen Divisie.

Volgende week PSV-uit
Komend weekend speelt FC Utrecht in Eindhoven tegen PSV. Op zaterdag 4 december gaat, in een leeg Philips Stadion, de bal om 16.30 uur rollen. De volgende thuiswedstrijd van de Utrechtse FC is op zaterdag 11 december. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek in Stadion Galgenwaard, dat vanwege de coronamaatregelen die dag ook leeg zal blijven.

FC Utrecht – Heracles Almelo 1-0 (0-0)
90+3. Mats Knoester (eigen doelpunt) 1-0

Gele kaarten: Maarten Paes (FC Utrecht), Marco Rente (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Bijzonderheid: 40. Simon Gustafson (FC Utrecht) mist een strafschop.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Django Warmerdam (46. Arthur Zagre); Adam Maher, Quinten Timber (77. Joris van Overeem), Bart Ramselaar; Simon Gustafson (69. Mimoun Mahi), Tasos Douvikas, Remco Balk (77. Adrián Dalmau).

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Noah Fadiga (58. Navajo Bakboord), Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata; Lucas Schoofs, Luca de la Torre, Elias Sierra (63. Orestis Kiomourtzoglou); Ismail Azzaoui (85. Bilal Basacikoglu), Kaj Sierhuis (85. Sinan Bakis), Delano Burgzorg

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

One thought on “FC Utrecht – Heracles Almelo 1-0 (0-0)

  1. Zwaarbevochten…. En had in het eerste kwartier na rust beslist moeten worden. De drie punten zijn wel lekker gezien de gelijke spelen van FC Twente, Vitesse en AZ.

Comments are closed.