post

Gyrano Kerk naar Lokomotiv Moskou

Gyrano Kerk vervolgt zijn loopbaan bij Lokomotiv Moskou. FC Utrecht heeft de 25-jarige aanvaller uit eigen opleiding verkocht aan die club uit de hoogste divisie van Rusland.

In 2012 sloot Kerk zich aan bij FC Utrecht, dat de aanvaller als jeugdspeler zag overkomen van AVV Zeeburgia. Via FC Utrecht O17, O19 en Jong FC Utrecht stootte Kerk, na een verhuurperiode aan Helmond Sport in het seizoen 2015/2016, door naar de hoofdmacht van de club uit de Domstad. Gaandeweg ontwikkelde hij zich in de A-selectie door tot een vaste basiskracht. In het seizoen 2019/2020 werd hij winnaar van de David di Tommaso Trofee, een door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde publieksprijs.

Kerk speelde in totaal 175 officiële partijen namens FC Utrecht. De aanvaller debuteerde in de Eredivisie op 28 september 2014 en maakte op 21 augustus jongstleden, in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, zijn voorlopig laatste speelminuten namens de FC uit de Domstad.

“Al geruime tijd stond Gyrano in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Eind vorige week namen de onderhandelingen een dusdanige wending, dat het tot een akkoord kwam met Lokomotiv Moskou”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “De realisatie van een dergelijke transfer is belangrijk voor de continuïteit van FC Utrecht. In die zin stemt deze deal tot tevredenheid, al is het vertrek van Gyrano op sportief vlak natuurlijk een aderlating. Gyrano was, met zijn snelheid, wendbaarheid en onvoorspelbaarheid, altijd iemand die voor gevaar zorgde en voor een doorbraak in een wedstrijd kon zorgen.”

“We zijn Gyrano ontzettend veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor de club”, vervolgt Zuidam. “Als talent uit eigen jeugd heeft hij zich door hard te werken en toegewijd te zijn opgewerkt tot een gewaardeerde Eredivisiespeler, die nu een mooi avontuur over de grens kan aangaan. Hij is daarmee een mooi voorbeeld voor jonge voetballers in de regio en in de jeugdopleiding van FC Utrecht. We wensen Gyrano heel veel succes in Moskou.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Gyrano Kerk naar Lokomotiv Moskou

Comments are closed.