Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Kan FC Utrecht vanavond een goed vervolg geven aan de uitstekende seizoensopener van afgelopen zondag? De 4-0 winst en vooral het vertoonde spel geeft de Utrechtse burger moed. Toch zal het een hele klus worden in Groningen omdat de ploeg van Danny Buys een stugge horde is, die niet schuwt om vanuit een gesloten verdediging af te wachten op de kansjes die ze krijgen. Of dit spel van vorig seizoen ook daadwerkelijk doorgetrokken gaat worden nu er ook weer publiek in de Euroborg aanwezig is, is afwachten. Maar laten we ons focussen op onze eigen club, waar deze week ineens Mike van der Hoorn werd aangetrokken. Na de blessures van St. Jago en Mamengi, die beiden langdurig zijn uitgeschakeld, vond de club het nodig om toch te zoeken naar een directe versterking.

Dat Zuidam en de technische staf zijn uitgekomen bij de oud FC Utrechter was wel een verrassing uit de hoge hoed. Ook de snelheid waarmee dit gepaard ging verdient wel een compliment. Wel is het wederom een signaal naar Jong FC Utrecht en de opleiding dat directe opvolgers nog niet klaarstaan. Natuurlijk is juist St. Jago een product van de opleiding, maar bijvoorbeeld Mamengi wordt al beschouwd als talent, maar van een doorbraak is eigenlijk geen sprake en je moet je afvragen of een talent al niet eerder zou moeten zijn doorgebroken richting eerste elftal. Dit werd gisteravond ook nog onderschreven bij Een Berg Sport door oud FCU speler Van der Meer. Maar goed, Mike van der Hoorn is terug en kan met zijn 28 al de nodige ervaring brengen en heeft ook nog de leeftijd om langdurig een vaste waarde te blijven.

Voor de wedstrijd van vanavond is hij wel speelgerechtigd maar zal nog vanaf de bank starten. Hierdoor zal het elftal dat vorige week begon, ook vanavond starten. Dus met cultheld Van der Maarel naast Janssen. Toch zal de komst van v.d. Hoorn waarschijnlijk wel ten koste gaan van de man die zich altijd toch weer in het elftal speelt. Naast de al genoemd St. Jago en Mamengi zijn ook Mahi en Van de Streek nog niet beschikbaar. Beiden trainen overigens wel weer mee en zouden op korte termijn wel weer eens bij de selectie kunnen zitten. Aangezien er verder nog geen spelers vertrokken zijn, heeft Hake keuze te over. Al zal dit voor sommige spelers wel vervelend zijn omdat zij nadrukkelijk op de deur kloppen, maar er mogen er maar 11 starten. Voordeel voor de trainer, en ook de fans, is dat er altijd verse spelers ingebracht kunnen worden, die zeker geen verzwakking van het elftal zijn en die mogelijk kunnen profiteren van de verminderde frisheid bij de tegenstander. Ook dat zou het verschil kunnen gaan maken.

De wedstrijd tegen FC Groningen begint vanavond om 21.00 uur. Voor het eerst sinds tijden is er ook weer publiek in het uitvak. Zo’n 500 Utrecht supporters maken vanavond de reis om de ploeg te ondersteunen. Scheidsrechter van dienst is Makkelie. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Deze wordt in de Galgenwaard gespeeld op zondag om 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam

Timber – Maher

Ramselaar

Kerk – Dalmau – Boussaid