FC Utrecht naar rechter vanwege verplaatsing finale

Utrechters naar rechter na mededeling van KNVB over finalewedstrijd play-offs Europees voetbal.

FC Utrecht spant een kort geding aan tegen de KNVB. De Eredivisieclub uit de Domstad doet dit naar aanleiding van een mededeling van de voetbalbond over het verplaatsen van de finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. Het verplaatsen van de finalewedstrijd is in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd.

Bron: fcutrecht.nl

9 thoughts on “FC Utrecht naar rechter vanwege verplaatsing finale

 1. Als FC Utrecht bij de top in Nederland wil gaan horen dan moeten ze dit soort acties achterwege laten. De burgemeester van Rotterdam is verantwoordelijk voor de openbare veiligheid, hij heeft het besluit genomen om die wedstrijd niet op zaterdag te laten spelen. Of dat nu terecht is of niet doet niet ter zake. De directie van FC Utrecht moet zich niet opstellen als een stelletje Calimero’s. Wat als het andersom was geweest. Utrecht heeft net zoveel kans als Feyenoord aanstaande zondag, gewoon spelen en niet zeiken.

  • Complete onzin. Er zijn reglementen en afspraken. Spelers gaan bijvoorbeeld op basis daarvan zondag met vakantie.
   Als ik in een koophuis woon met een vereniging van eigenaren. En mijn buurman heeft een probleem waardoor ik (geluidsoverlast bijvoorbeeld) niet kan werken, dan besluit die verenging ook niet eenzijdig dat ik dan maar op een andere dag moet werken.

   Het songfestival is al maanden bekend, en de datum van de finale van de play offs ook. Er is nergens op geanticipeerd, en nu gaan Gudde en co weer voor anderen denken. Een kenmerk van een totalitair regime…

   Het is dus GEEN zeiken, maar terecht!

   • Gudde heeft niets bedacht, de burgemeester van Rotterdam heeft besloten dat hij niet wil dat die wedstrijd op zaterdag wordt gespeeld. Heeft de KNVB soms meer macht dan onze overheid? Dacht het niet, zou een mooie janboel worden. Ik zeg niet dat ik het met dat besluit van de burgemeester van Rotterdam eens ben, maar een voetbalbond en dus ook de clubs hebben zich wel te schikken naar wat een overheid bepaalt.

    • Nogmaals onzin. Gudde moet op de hoogte zijn van die beslissingen en daarop anticiperen. Ik denk dat hij vooral een hele slappe leider is en graag ‘de groeter machten’ volgt. Dat de overheid meer macht heeft, is terecht. Hij speelt daar nu niet op in.

     • Dus dan die wedstrijd niet laten spelen en FC Utrecht als winnaar aanwijzen? Gudde kan niks anders dan dit, vergelijking met de bekerfinale van vorig jaar gaat niet op, toen was die Corona pandemie op haar “hoogtepunt” en was iedereen in paniek.

 2. Ik geloof niet dat ik de bekerfinale ergens in mijn comments noem. En de aanname dat ik aangeef dat de wedstrijd niet moet worden gespeeld, is onzin. Ik vind het proces heel erg slecht en daarom het kort geding terecht.

 3. Vorig seizoen was de mededeling van de KNVB dat ze de reglementen volgde. Er werd niet meer gespeeld en Feyenoord en Willem II gingen Europa in. Utrecht bleef met lege handen.
  Nu volgt de KNVB de reglementen niet, gooit ze in de prullenbak en bedenkt een oplossing die niet in de reglementen staat. Als de wedstrijd niet gespeeld kan worden, moet het op een neutrale locatie plaatsvinden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip. Als dat niet kan, mag de thuis spelende club nog vragen of het duel bij de uitspelende club gespeeld kan worden. Als dat niet lukt is het een 0-3 overwinning voor de uitspelende club.
  Op een andere dag spelen staat niet in de reglementen. Is dus officieel geen optie.

 4. Heeft dus niets te maken met Calimero-gedrag te maken, maar gewoon kijken wat wel en niet mag. Gedrag van KNVB is inconsequent en valt bijna altijd uit in het voordeel van de topclubs. Een club als Utrecht zal zeer ongeloofwaardig overkomen als ze dit gewoon laten lopen.

Comments are closed.