Column: kort geding

FC Utrecht spant een kort geding aan tegen de KNVB omdat deze de finale van de playoffs willen verplaatsen van zaterdag naar zondag. Op zich zou je dan denken, doe daar niet zo moeilijk over. In de normale wereld een normale gedachtengang. Maar toch is de houding van FC Utrecht volledig te begrijpen en wordt deze door de supporter in mij toegejuicht. Ongeacht de uitkomst. Want het is hoognodig om deze infantiele organisatie (ja, de KNVB bedoel ik dan) met hun eigen uitspraken om de oren te slaan en ook eens een statement te maken naar de duidelijke bevoordeling van hun favorieten en vrienden uit het verleden. Ik hoef u waarschijnlijk te vertellen hoe deze autoritaire mensen (lees met name Gudde, oud directeur Feyenoord, uitgekotst door groot gedeelte van de fans, nu KNVB waarvoor Kees Jansma, u weet wel, uit Den Haag lang gewerkt heeft, en oud collega van Martin v Geel, die iets doet bij Willem II) vorig jaar de reglementen en stemmingen net zo bogen dat de traditionele top drie (lees Ajax en Feyenoord) kregen wat ze willen en in hun kielzog ADO Den Haag en Willem II profiteerden van dit wanstaltige beleid en AZ, FC Utrecht, De Graafschap en Cambuur Leeuwarden de kinderen van de rekening waren.

Inmiddels loopt het seizoen ten einde is het blijkbaar opnieuw nodig om een club uit de top drie (lees Feyenoord) weer een handje te helpen om toch maar geen Europees voetbal mis te lopen. Omdat er in Rotterdam een Eurovisie songfestival gehouden wordt (is natuurlijk pas vorige week bekend geworden!!!!) mag Feyenoord niet thuisspelen. Vanuit het verleden weet ik dat clubs en gemeenten altijd van tevoren moeten aangeven dat er op bepaalde dagen niet gespeeld kan of mag worden. Dus ga ik er vanuit dat de stad Rotterdam dat ook heeft gedaan. Maar waarschijnlijk heeft de arrogantie van Feyenoord/KNVB ervoor gezorgd dat dit niet als een probleem werd gezien. Want Feyenoord is immers traditionele top drie, dus die hoeven echt niet aan zoiets minderwaardigs als play-offs mee te doen. Wat denken ze wel niet in de rest van Nederland….. Helaas voor de Rotterdammers waren zowel AZ als Vitesse een maatje te groot en gingen ineens de alarmbellen rinkelen.

Maar gelukkig is daar dan altijd de helpende hand vanuit Zeist. Uiteraard lieten die zich voor het karretje spannen en zonder acht te slaan op de door hun opgestelde reglementen wilden ze de wedstrijd verplaatsen. Zoals altijd nemen ze wel een regeltje op waardoor ze hun favorieten of vriendjes van dienst kunnen zijn. Dat die regel nu niet nodig is omdat het reglement aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, dat lappen ze aan hun laars. Dat dit voor iedere andere club wel zou gelden, wordt er nu meteen overstag gegaan. De onwrikbare houding van de KNVB (lees oud directeur Feyenoord Gudde) vorig seizoen betreffende de bekerfinale en niet gelijk aantal wedstrijden zorgt er gelukkig voor dat FC Utrecht nu de rug recht en de strijd aangaat met deze, in mijn ogen, corrupte organisatie die enkel oog heeft voor de belangen van bepaalde clubs. Voor Cambuur en ADO was er dit seizoen toch nog gerechtigheid, het medeleven gaat uit naar De Graafschap en wat het resultaat van het kort geding ook mag zijn, ik ben trots op mijn club die opkomt voor de belangen van de, vooral door Feyenoord fans gebezigde kreet, Calimero clubs. Dat die klein zijn, wil nog niet op voorhand zeggen dat ze geen gelijk hebben. Forza FCU.

Midvoor

2 thoughts on “Column: kort geding

  1. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar de KNVB een corrupte organisatie noemen vind ik nogal wat. True Support onwaardig. Ik begrijp dat voetbalsupporters vanuit hun onderbuik hun emoties kwijt moeten, maar ik vind dit echt veel te ver gaan. Spelers en technische staf willen deze wedstrijd graag spelen, dat vind ik veel volwassener dan wat de directie en van Seumeren nu doen. Overwinningen behaal je op het voetbalveld en niet via een rechter. Wat als dit alles andersom was geweest?

Comments are closed.