post

FC Utrecht – FC Groningen 1-0 (0-0)

Prachtig doelpunt van Simon Gustafson maakt het verschil in halve finale tegen FC Groningen: 1-0.

In een sfeervol Stadion Galgenwaard heeft FC Utrecht vanavond (woensdag) FC Groningen met 1-0 verslagen in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen, aangemoedigd door 3.000 supporters, maakten in de tweede helft het verschil. Simon Gustafson maakte het enige doelpunt van de avond – een beauty.

Eigenlijk kunnen er twee dingen gebeuren als je de bal zo ongelooflijk hard op je slof neemt als Simon Gustafson dat in de match tegen FC Groningen pak ‘m beet een kwartier voor tijd doet. Ofwel de bal eindigt ergens ver buiten het stadion, op de Laan van Maarschalkerweerd of in de Kromme Rijn. Ofwel hij vliegt linea recta de kruising in, een keeper kansloos achterlatend. Precies dat laatste gebeurt. De Zweed maakt een prachtige treffer, en eentje die beslissend is bovendien. Het is FC Utrecht 1, FC Groningen 0. Het is FC Utrecht naar de finale, FC Groningen uitgeschakeld. 

In evenwicht
De nummer zes en zeven van de Eredivisie houden elkaar lang in evenwicht, in een spannende wedstrijd die door het maximale aantal toegestane supporters, 3.000 in getal, wordt bezocht. Zeker in de eerste helft zijn de kansen schaars. Er wordt veel strijd geleverd, maar de defensies geven over en weer weinig ruimte weg. Al lukt het FC Utrecht nog wel om via een kopbal van Mark van der Maarel en een schot van Adam Maher enig gevaar te stichten; maar echt moeilijk wordt het goalie Sergio Padt voor de break niet gemaakt.

Paal brengt redding
Doelman Eric Oelschlägel heeft al snel na de pauze een beetje hulp nodig van de paal. Als Arjen Robben een vrije trap neemt en de bal in de Utrechtse muur schiet, caramboleert de bal richting de verre hoek. De sluitpost staat op het verkeerde been, de 3.000 aanwezigen houden even de adem in. En zien dan tot hun grote opluchting dat de bal eindigt op het aluminium.

FC Utrecht krijgt grip
Na een fase in de tweede helft waarin FC Utrecht het lastig heeft met de Groningers, trekt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. Er komen kansen voor Gyrano Kerk en Sander van de Streek, voordat Gustafson met een poeier van jewelste de wedstrijd beslist. 

Finale
In de finale speelt FC Utrecht tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd, en die gaat tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Die stadsderby is vanavond om 21.00 uur begonnen. Het is voor de vijfde keer op rij dat FC Utrecht de eindstrijd van de play-offs heeft bereikt.  

FC Utrecht – FC Groningen 1-0 (0-0)
77. Simon Gustafson 1-0

Gele kaarten: Othmane Boussaid, Sander van de Streek (FC Utrecht), Ko Itakura, Damil Dankerlui, Ramon Lundqvist, Mo El Hankouri (FC Groningen).

Toeschouwers: 3.000.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Adam Maher, Sander van de Streek; Simon Gustafson, Gyrano Kerk (90. Mimoun Mahi), Othmane Boussaid (62. Bart Ramselaar).

Opstelling FC Groningen: 
Sergio Padt; Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Ko Itakura, Bart van Hintum (49. Daniël van Kaam); Azor Matusiwa, Ramon Lundqvist (86. Tomas Suslov), Alessio da Cruz (86. Paulos Abraham); Arjen Robben, Ahmed El Messaoudi (70. Jørgen Strand Larsen), Mo El Hankouri (86. Patrick Joosten)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “FC Utrecht – FC Groningen 1-0 (0-0)

  1. Mooi resultaat, spanning vergoedde veel, prachtige goal van Gustafsson. Jammer dat een deel van het aanwezige publiek Robben uitfloot, wat mij betreft respectloos. Op naar Feyenoord, dat de beste moge winnen.

  2. Over dat uitfluiten van Robben heb ik wat gelezen. Ik heb het in het stadion alleen gehoord toen hij een paar keer een vrije bal meekreeg (in de ogen van sommigen wat dubieus), en toen hij zich in de tweede helft twee keer liet vallen. Ik denk dat dit bij iedere speler van een tegenstander zou zijn gebeurd.

  3. Hij begon al vanaf het begin al aan het versieren van vrije trappen. Waaronder een swalbe om een penalty te versieren. En iedere speler die dat als tegenstander dat doet word uitgefloten.

Comments are closed.