Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

En dan begint eindelijk het toetje van de competitie; ook nog eens met beperkt publiek. Het zal velen waarschijnlijk al daarom weinig uitmaken dat FC Utrecht in 2010 de laatste winnaar van de play offs was die in de Europa League de groepsfase haalde.

Bij FC Groningen gaat veel aandacht uit naar Arjan Robben. De oud-international lijkt de laatste periode fit, en bewees recent dat hij nog steeds heel goed kan voetballen en een team beter maken. Hem beteugelen is daarom een opdracht, maar uiteindelijk zal het een gevecht moeten worden dat als team wordt opgepakt. Dat leidde in de competitie in ieder geval tot veel evenwicht: 0-0 in Groningen (met Robben als invaller) en 2-2 in Utrecht (zonder Robben).

René Hake beschikt over een voltallige selectie. Wel is het zo dat Bart Ramselaar en Mimoun Mahi vanwege recente blessures geen 90 minuten kunnen spelen. Maar met onder meer deze heren op de bank is het voor een trainer wel fijn als er tijdens de wedstrijd keuzes gemaakt moeten worden.
Overigens is de aanwezigheid van Mimoun Mahi (net als Remco Balk en Django Warmerdam ex-FC Groningen) opvallend. Recent werd nog gemeld dat hij vanwege een knieblessure een operatie dient te ondergaan, en dit seizoen niet meer inzetbaar zou zijn. Afgelopen zondag zat hij tegen PSV echter ‘gewoon’ op de bank.

Tegen PSV liep de speelwijze met Simon Gustafson als hangende linksbuiten niet slecht. Maar het lijkt onlogisch dat dit vanavond een vervolg krijgt. Het middenveld staat de laatste tijd, vaak zonder de Zweed, goed, en Adam Maher keert terug van een schorsing. De verwachting is daarmee dat Gustafson op de bank zal starten.

De vraag is dan: wie staan er wel in de aanval? De keuze is tussen Adrian Dalmau en Eljero Elia. En de verwachting is dat René Hake met Elia gaat starten. De enige andere vraag die er verder is: wie vormen het hart van de defensie? Aanvoerder Willem Janssen is daar een zekerheid, en naast hem kunnen zowel Mark van der Maarel als Tommy St. Jago worden neergezet. Voor beiden is iets te zeggen. Van der Maarel lijkt de beste papieren te hebben vanwege zijn ervaring en serie van de laatste weken. maar rond 17:30 uur, als de opstellingen beschikbaar komen, weten we wie er echt gaan spelen.

De wedstrijd zelf vangt aan om 18:45 uur, en Danny Makkelie is met zijn team verantwoordelijk voor de arbitrage. Wij verwachten deze opstelling:

Oelschläger
Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam
Van Overeem – Maher
Van de Streek
Boussaid – Kerk – Elia