Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Utrecht

De laatste uitwedstrijd van FC Utrecht in de reguliere competitie wordt vandaag gespeeld in Rotterdam. Op het Kasteel is Sparta Rotterdam de gastheer. De Spangenaren zijn nog in de race voor een plek in de play-offs, een plek die FC Utrecht al eerder veilig stelde. Na deze wedstrijd zullen een aantal vragen beantwoord kunnen zijn: blijft FC Utrecht voor de negende keer op rij ongeslagen in een uitwedstrijd, evenaart FC Utrecht het record van 8 overwinningen in uitwedstrijden in één seizoen, pakt Tommie Beugelskaart een gele kaart en blijft FC Utrecht op plek 6?

Na de spannende ontknoping gisteren in de KKD, waar De Graafschap helaas niet het onrecht van afgelopen seizoen kon rechtzetten en Go Ahead Eagles promoveerde (van harte gefeliciteerd GAE, een weerzien met onze held Jacob Mulenga gloort), is het in de eredivisie ook ongemeend spannend in de diverse regionen. Nummer 2, de play-offs en wie degradeert? Om 16.15 uur kan er al één en ander duidelijk zijn.

Voor FC Utrecht geldt dus dat de strijd met FC Groningen om plek 6 voor de deur staat. Trainer Hake kan niet beschikken over Mahi en Ramselaar. Ramselaar zou misschien nog wel in actie kunnen komen in de komende wedstrijden, maar voor Mahi lijkt het seizoen over. Dat er veel wijzigingen zijn ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Heerenveen valt niet te verwachten. Het enige vraagteken dat wij hebben, is of Elia gaat starten. De buitenspeler startte de laatste twee wedstrijden in de basis maar heeft nog geen echte indruk kunnen maken. Hierdoor zou Hake kunnen kiezen voor Dalmau in de spits waardoor Kerk naar rechts schuift en Boussaid de linkerflank gaat bespelen. Maar er kan natuurlijk ook gekozen voor Sylla op de rechterkant en Boussaid dan naar links en Kerk als diepste spits. Het antwoord weten we rond 13.15 uur als de opstellingen bekend gemaakt worden.

Verder geen verrassingen te verwachten of er zouden gisteren nog spelers geblesseerd geraakt moet zijn op de afsluitende training. Vanmiddag staan Gustafson en Maher op scherp qua gele kaarten. Een nieuwe gele kaart betekent dat de laatste thuiswedstrijd tegen PSV gemist gaat worden. Die wedstrijd is aanstaande zondag in de Galgenwaard en deze begint om 14.30 uur. Daarna worden op woensdag en zaterdag de play-offs afgewerkt. Dit jaar geldt dat er slechts één wedstrijd per ronde wordt gespeeld. Daarom lijkt de zesde plek zo belangrijk omdat de halve finale dan in de Galgenwaard afgewerkt mag worden. Alhoewel, als je naar de huidige reeks in uitwedstrijden kijkt, dat misschien niet eens een voordeel hoeft te zijn. Er is een sprankje hoop dat de play-off wedstrijden met (beperkt) publiek gespeeld mogen worden, maar aangezien de KNVB eigenlijk vooral de lobby voor hun eigen EK wedstrijden goed hebben ingestoken, is de kans eigenlijk op nihil. Wij moeten ons waarschijnlijk toch vooral op komend seizoen richten om de ploeg weer massaal vocaal te kunnen ondersteunen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Boussaid – Kerk – Elia