post

Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-0 (0-0)

Voor de tweede keer op rij heeft FC Utrecht met 0-0 gelijkgespeeld. Deden de Domstedelingen dat afgelopen zaterdag in Friesland tegen sc Heerenveen, vanmiddag (donderdag) stond de brilstand na negentig minuten nog op het scorebord van Het Kasteel. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake domineerde op het Zuid-Hollandse kunstgras en verdiende een driepunter, maar moest tegen Sparta Rotterdam met een remise genoegen nemen. 

Op zo ongeveer alle denkbare manieren probeert FC Utrecht de verdedigingsmuur van de tegenstander in Het Kasteel te slechten. Vrije trappen zorgen voor gevaar, corners ook. En acties, van bijvoorbeeld balvaardige buitenspelers zoals Gyrano Kerk en Othmane Boussaid. En schoten, die ook. Maar wat FC Utrecht op deze Hemelvaartsdag tegen Sparta Rotterdam ook probeert: het lukt niet om die dik verdiende treffer ook daadwerkelijk te maken.

Telkens net niet
Alleen al in de absolute slotfase van de partij is het een keer of drie bijna raak. Zo is er een poeier vanaf een meter of dertig van Urby Emanuelson, die door Sparta-goalie Maduka Okoye op stijlvolle wijze wordt gekeerd. En er is een uitgekiende poging van Moussa Sylla, die na enkele tegenstanders te hebben gepasseerd schiet, maar dan ook Okoye op zijn pad treft. De goalie is enkele minuten eerder ook op zijn post op een inzet van Adrián Dalmau. De Spanjaard neemt de Spartaan met een hakballetje achter zijn standbeen onder vuur, na knap voorbereidend werk van Kerk, maar kan daarmee Okoye niet verrassen.

Janssen, Elia en Ter Avest stuiten op Okoye
Kerk is niet alleen als aangever betrokken bij kansrijke aanvallen, maar is enkele keren ook zelf degene die een doelpoging onderneemt. Net als captain Willem Janssen, die meermaals slechts enkele centimeters is verwijderd van zijn eerste Eredivisietreffer van dit seizoen. Ook schoten van Eljero Elia en Hidde ter Avest zijn een prooi voor de sluitpost van de Rotterdammers, die aan de andere kant van het veld zijn collega ook de nul ziet houden. Eric Oelschlägel hoeft daarvoor echter beduidend minder vaak in actie te komen dan Okoye.

Twee grote kansen voor Rotterdammers
Waar FC Utrecht de kansrijke momenten aan elkaar rijgt, daar zijn de grote mogelijkheden voor Sparta schaarser. De Rotterdammers zijn in de openingsfase van de jubileumwedstrijd van Hoofdtrainer Hake – hij coacht zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal – gevaarlijk via Abdou Harroui, wiens schot eindigt op de lat. En in de slotminuten is er nog een dijk van een kans voor Lennart Thy, maar de clubtopscorer van de Spartanen schiet de bal hoog over.

Zesde of zevende
Daardoor eindigt de voorlaatste Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht van dit seizoen in 0-0 en dat, in combinatie met de andere uitslagen van speelronde 33, betekent dat FC Utrecht deze jaargang nog op twee posities kan afsluiten: plek 6 of plek 7. Omdat voor FC Groningen hetzelfde geldt, is daarmee ook direct zeker dat FC Utrecht en FC Groningen elkaar treffen in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Het team dat als zesde eindigt, speelt in die halve eindstrijd thuis. Welke ploeg dat wordt, zal zondag blijken. Dan is het tijd voor de laatste speelronde in de Eredivisie. FC Utrecht begint aan die ronde als zesde, met een voorsprong van twee punten op FC Groningen. In Stadion Galgenwaard krijgt FC Utrecht zondag bezoek van PSV.

Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Tom Beugelsdijk, Adil Auassar, Dirk Abels (beiden Sparta Rotterdam), Adam Maher, Othmane Boussaid (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Sparta Rotterdam: 
Maduka Okoye; Dirk Abels, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers (67. Mica Pinto); Adil Auassar, Abdou Harroui, Bryan Smeets (59. Reda Kharchouch); Sven Mijnans (84. Deroy Duarte), Lennart Thy, Mario Engels (67. Emanuel Emegha).

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (60. Tommy St. Jago), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher (78. Urby Emanuelson), Joris van Overeem, Sander van de Streek (60. Simon Gustafson); Othmane Boussaid (78. Moussa Sylla), Gyrano Kerk, Eljero Elia (60. Adrián Dalmau)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-0 (0-0)

    • Dat kleurloos valt me nog wel mee. In de laatste periode van Van den Brom en bij het aantreden van Hake stond FCU volgens mij zelfs nog even op plek 10. Uiteindelijk is deelname aan de play offs redelijk eenvoudig veilig gesteld. Natuurlijk is het veldspel behoorlijk voor verbetering vatbaar. maar in perspectief: Feyenoord of Vitesse zijn niet heel veel beter op dit moment. En dat bevalt me wel.

      Play offs… Ik ging altijd (en hoop een heel klein beetje dit seizoen te kunnen), maar vind het eigenlijk niets. In Europa gaat het vrijwel altijd snel mis -alle winnaars na 2010 zo uit mijn hoofd- en dat verknalt de voorbereiding op het nieuwe seizoen dan weer.

Comments are closed.