Op weg naar speelronde 34 (2)

Met nog drie speelrondes te gaan, is deelname aan de play offs door FC Utrecht 100% zeker. De nummers 5 tot en met 8 mogen daar dit seizoen aan meedoen.

Aan de onderkant is het gat ten opzichte van nummer 9 (Fortuna Sittard; sc Heerenveen en Sparta kunnen daar later deze zondag nog bij komen) 10 punten, en dus onoverbrugbaar. Ook aan de bovenkant is er een gat van 10 punten, maar dan richting nummer 4 Vitesse. En dus is een vierde klassering ook definitief buiten bereik.

Na afloop van FC Utrecht – Willem II sprak Sander van de Streek voor de camera’s van ESPN uit dat het behouden van plek 6 de doelstelling is. Die plek geeft in de play offs recht op een thuisduel tegen de nummer 7 van de ranglijst. En dit seizoen zijn de play offs geen thuis- en uitduel. Maar alleen een thuis- of uitduel. Of FC Utrecht dat thuisvoordeel echt nodig heeft, met de goede serie buitenshuis van de laatste maanden, is de vraag. Maar mocht er toch publiek aanwezig mogen zijn…

Het behouden van plek 6, tenslotte, is een realistischere doelstelling dan strijden voor plek 5. Daar staat op dit moment Feyenoord met vijf punten voorsprong. Maar de Rotterdammers spelen later deze zondag tegen degradatiekandidaat ADO Den Haag. En acht punten inlopen in drie duels is vooral theoretisch nog mogelijk.

One thought on “Op weg naar speelronde 34 (2)

  1. de 5e plek is nog mogelijk. Feijenoord verloren van FC Den Haag. En moet zondag thuis tegen Ajax. Utrecht uit tegen Heerenveen. Daarna Utrecht uit tegen Sparta en laatste thuis tegen PSV.. Feijenoord uit tegen Heracles en thuis tegen RKC

Comments are closed.