FC Utrecht legt Quinten Timber vast

Utrechter Quinten Timber trekt vanaf het seizoen 2021/2022 het shirt van FC Utrecht aan. De 19-jarige middenvelder komt over van Ajax en heeft in de stad waar hij is geboren en getogen een driejarig contract getekend. De jeugdinternational is de tweede aanwinst voor de nieuwe jaargang, nadat eerder al de Griekse spits Anastasios Douvikas werd vastgelegd.

Timber begon met voetballen bij het Utrechtse DVSU, waarna hij van 2008 tot 2014 voor Feyenoord speelde. In de zomer van 2014 verruilde hij die club voor Ajax. Met Jong Ajax kwam Timber 40 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien speelde hij met de Onder 19-ploeg van de Amsterdammers 14 partijen in de UEFA Youth League. De middenvelder heeft interlands gespeeld met Oranje Onder 15, Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19.

“Ik ben naar mezelf gaan kijken en heb overwogen welke stap ik wil gaan maken,” aldus Quinten Timber over zijn overstap naar FC Utrecht. “Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club, met fantastische fans. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren.”

Hij omschrijft zijn voetbalkwaliteiten als volgt: “Ik ben een middenvelder die veel ballen verovert en ervan houdt om de bal te hebben. Ik ben snel, krachtig, en heb goede voetbalkwaliteiten. En de rest? Dat zie je volgend jaar! Ik hou van deze stad en van deze club. Ik heb er veel zin in. Van kleins af aan kom ik hier al om wedstrijden te kijken met de buren. Nu mag ik hier voetballen: dat is prachtig.”

“Een echte Utrechtse jongen, die altijd de binding met de stad en de club gehouden heeft,” vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Een Utrechter die hier op de tribune heeft gestaan en eigenlijk nog zijn hele carrière voor zich heeft. Dat hij in deze fase van zijn carrière heel bewust voor ons kiest, met zijn potentie, en geloof heeft in onze plannen: daar zijn we ontzettend blij mee. Hij is een ontzettend talentvolle speler, met drive en iemand die veel energie legt wedstrijden. Het is hartstikke mooi om te zien hoe trots de familie is dat nu de cirkel rond is voor Quinten.”

Bron: fcutrecht.nl