post

FC Utrecht – Willem II 3-2 (2-0)

Punt 31, 32 en 33 van het kalenderjaar zijn door FC Utrecht vanavond (zaterdag) binnengesleept. In Stadion Galgenwaard was de ploeg van Hoofdtrainer René Hake met 3-2 te sterk voor Willem II. Dankzij de driepunter tegen de Tricolores is FC Utrecht voor de vijfde keer op rij verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. 

Doorzetten van Joris van Overeem levert FC Utrecht halverwege de tweede helft balbezit op. Sander van de Streek rukt met de bal aan zijn voet op, ziet hoe Gyrano Kerk handig wegloopt uit de rug van zijn verdediger Sebastian Holmén en speelt de bal vervolgens perfect af op zijn ploeggenoot, die oog in oog met Arijanet Muric koel blijft. Kerk schiet raak, de 3-1 is een feit. 

Spannende slotfase
Het blijkt precies dát doelpunt te zijn dat FC Utrecht aan het einde van de rit nodig heeft om tegen Willem II aan de goede kant van de score te staan. De Tilburgers scoren namelijk twee keer in Stadion Galgenwaard. Eén keer na een klein uur spelen via captain Holmén, die raak kopt na een corner (2-1) en vervolgens nogmaals in de slotfase van de partij. Na een voorzet van Derrick Köhn zorgt Kwasi Wriedt voor de 3-2, en daarmee een spannende laatste tien minuten van de match. Daarin recht FC Utrecht de rug en slaat het alle aanvallen van de tegen degradatie vechtende Brabanders succesvol af.

Goals van Van de Streek en Van Beek
De basis voor het pakken van punt 31, 32 en 33 van dit kalenderjaar – alleen Ajax en AZ hebben er in 2021 meer geoogst – wordt door FC Utrecht in de eerste helft gelegd. Na een uitmuntende pass van de opgekomen linksback Django Warmerdam schiet Van de Streek in de vierde minuut al raak; zijn tiende goal van het seizoen betekent een vroege 1-0 voor de Domstedelingen. Vlak voor rust zorgt een eigen doelpunt van Sven van Beek ervoor dat die marge wordt verdubbeld naar 2-0. 

Boussaid en Ter Avest vallen uit
Die tweede treffer wordt gemaakt op het moment dat Othmane Boussaid al is vervangen. De Belgische aanvaller krijgt in een duel in het zestienmetergebied een vinger van Pol Llonch in zijn oog en moet de strijd staken. Dat laatste geldt na een uur spelen ook voor verdediger Hidde ter Avest, die na een botsing met teamgenoot Warmerdam moet worden vervangen. 

Play-offs een feit
Dankzij de driepunter is FC Utrecht met nog drie speelrondes voor de boeg al verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Utrechters staan nu zesde in de Eredivisie. Het is voor de vijfde keer op rij dat de FC uit de Domstad zich heeft geplaatst voor de play-offs; daarbij niet meegeteld het seizoen 2019/2020, een jaargang waarin de play-offs vanwege Corona niet werden gespeeld.

Het vizier op sc Heerenveen-uit
Met inmiddels 50 punten op zak gaat de ploeg van Hoofdtrainer Hake toewerken naar de volgende partij: sc Heerenveen-uit. FC Utrecht gaat op zaterdag 8 mei op bezoek bij de Friezen. Daarna volgen nog duels met Sparta Rotterdam (uit, donderdag 13 mei) en PSV (thuis, zondag 16 mei) voordat de play-offs om Europees voetbal van start gaan.

FC Utrecht – Willem II 3-2 (2-0)
4. Sander van de Streek 1-0
45+4. Sven van Beek (eigen doelpunt) 2-0
57. Sebastian Holmén 2-1
68. Gyrano Kerk 3-1
82. Kwasi Wriedt 3-2

Gele kaarten: Adam Maher, Simon Gustafson (FC Utrecht), Sebastian Holmén, Kwasi Wriedt (Willem II).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (61. Giovanni Troupée), Emil Bergström, Tommy St. Jago, Django Warmerdam; Adam Maher (71. Simon Gustafson), Joris van Overeem, Sander van de Streek; Othmane Boussaid (29. Bart Ramselaar), Gyrano Kerk, Eljero Elia (71. Adrián Dalmau).

Opstelling Willem II:
Arijanet Muric; Leeroy Owusu, Sebastian Holmén (69. Jordens Peters), Sven van Beek, Derrick Köhn; Dries Saddiki (85. Lindon Selahi), Mike Trésor (85. Vangelis Pavlidis), Pol Llonch; Ché Nunnely, Kwasi Wriedt, Wesley Spieringhs (61. Mats Köhlert)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “FC Utrecht – Willem II 3-2 (2-0)

  1. Pfff… gelukkig drie punten en de play offs veilig. Maar genoeg leerpunten. En met Bergström achterin moet er iemand naast staan die leider is en kan opbouwen.

  2. De trainer vond dat zijn elftal de klus wilde klaren met 80%inzet en beleving, dat dat is gelukt zegt genoeg over het niveau Willem 2. Was achterin sprake van een slechte of bijna geen organisatie. Was tegen een betere tegenstander noodlottig geworden.Bergstrom heeft zijn kans niet gepakt, had zelfs moeite met een balletje over 10 meter naar de goede kleur te spelen. Voor de rest competitie rustig uitspelen en de focus richten op de play offs

Comments are closed.