Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht

Het was een zwaarbevochten punt in de Arena. Maar complimenten voor de strijd en passie die werd getoond om toch een resultaat te halen in Amsterdam. Welke gevolgen deze slijtageslag heeft voor de wedstrijd die vanmiddag al weer gespeeld wordt, is nog afwachten. Toch kijken we er positief tegenaan omdat de trainer steeds meer te kiezen heeft qua spelersmateriaal. Zo speelden Hoogma en St. Jago afgelopen vrijdag beiden 45 minuten met Jong FC Utrecht tegen het Go Ahead Eagles van onze oud spits Jacob Mulenga en stonden Balk en Van den Berg de volle 90 minuten op het veld.

Waarschijnlijk (en misschien wel logisch) houdt Hake wel vast aan de elf die tegen Ajax speelden. Of Ramselaar alweer volledig hersteld en beschikbaar is, is niet bekend. Gustafson trainde de dag na de wedstrijd niet mee wegens stijfheid. De vaak verguisde middenvelder liet donderdag in ieder geval zien ook van waarde te kunnen zijn in een vechtwedstrijd en zorgde voor een relaxt gevoel bij de FC Utrecht supporters toen er een penalty genomen diende te worden.

Voor Mahi, Dalmau en Elia is het natuurlijk geenlekker gevoel dat de trainer niet hoeft te wijzigen. Vooral Mahi zou toch op links een goede bijdrage kunnen leveren al doen we dan Boussaid ook wel een beetje tekort. Maar goed, nu blijkt de waarde van een grote en kwalitatief gelijkwaardige selectie. Vandaag dus wederom een uitwedstrijd (inmiddels 6 op rij zonder nederlaag). In de Grolsch Veste moet het opgenomen tegen FC Twente. De club uit Enschede won al sinds 31 oktober niet meer in eigen huis. Het is duidelijk de supporters node worden gemist. Helaas voor FC Utrecht, maar mooi voor alle Nederlandse supporters, mogen er dit weekend eindelijk weer wat fans worden toegelaten. Of dit Twente dermate stimuleert dat zij weer hun normale niveau halen, is afwachten. Aan de andere kant kan FC Utrecht met het nodige zelfvertrouwen afreizen. Bij winst in Enschede is plaatsing voor de play-offs wel een (officieus) zekerheidje en wordt tevens de zesde plek op de ranglijst overgenomen van FC Groningen.

De wedstrijden in Enschede begint vanmiddag om 16.45 uur en staat onder leiding van Kevin Blom. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Willem II. Of dat dan ook met (beperkt) publiek is, is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat dit wel het geval is. Ook ons elftal kan wel weer eens de vocale steun gebruiken.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Gustafson – Kerk – Boussaid