post

FC Twente – FC Utrecht 1-2 (1-0)

Doelpunten van Sander van de Streek en Gyrano Kerk hebben FC Utrecht in Enschede een 1-2 uitzege op FC Twente bezorgd. De Tukkers stonden halverwege, voor 4.000 toeschouwers in De Grolsch Veste, met 1-0 voor door een goal van Danilo. Na de break lukte het FC Utrecht om de wedstrijd razendsnel te doen kantelen.

De bal valt voor de voeten van Gyrano Kerk. De aanvaller van FC Utrecht verschaft zichzelf een goede uitgangspositie en haalt uit. Raak! Het leer gaat in de verre hoek tegen de touwen, en daarmee is het de Domstedelingen gelukt om in een tijdsbestek van amper zes minuten de wedstrijd volledig op z’n kop te zetten in Enschede: 1-2.

Boussaid zet voor, Van de Streek rondt af
De eerste duit in het Utrechtse doelpuntenzakje doet clubtopscorer Sander van de Streek. Na een voorzet op maat van Othmane Boussaid krijgt hij de punt van zijn schoen tegen de bal, die in de verre hoek binnen ploft. De tweede minuut is dan amper vijf minuten bezig, en FC Utrecht is er al in geslaagd de in het eerste deel van de partij opgelopen schade te repareren: 1-1. Weer vijf minuten later is het dus weer raak en zorgt Kerk er met zijn zevende treffer van het seizoen voor dat het team dat in speelminuut 48 nog op achterstand staat, in speelminuut 55 de leiding in de wedstrijd heeft.

Geen derde dreun
FC Utrecht krijgt na precies een uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om de Tukkers een derde dreun uit te delen, maar laat dat na. Van de Streek schiet de bal vanaf de strafschopstip over het doel; een pingel die wordt gegeven na een overtreding van keeper Joel Drommel van FC Twente op diezelfde Van de Streek, die na een uitmuntende steekpass van Kerk vrij op de Enschedese sluitpost afstevent. Maar goed, dat derde Utrechtse doelpunt komt er dus niet.

Goed overeind ondanks Twentse druk
En daardoor blijft FC Twente geloof houden in een goed resultaat tegen de bezoekers uit de Domstad. De formatie van Ron Jans wil na de 1-0 van Danilo na een klein half uur spelen nog tenminste één treffer maken en zet de ploeg van Hoofdtrainer René Hake met name in het laatste kwartier van de match met de rug tegen de muur. Maar hoewel de druk van de FC uit Enschede op de Football Club uit Utrecht enorm is, geeft FC Utrecht nauwelijks kansen weg tegen de Tukkers.

Derde keer op rij winst tegen FC Twente
Menig is met een schot van dichtbij nog gevaarlijk, maar die poging wordt in de kiem gesmoord door een perfect getimede sliding van aanvoerder Willem Janssen, die met zijn ploeggenoten na precies 97 minuten en 54 seconden spelen de overwinning mag vieren in Enschede. Daarmee is de derde overwinning op rij van FC Utrecht tegen FC Twente een feit, en dat is een unicum; nooit eerder slaagden de Domstedelingen er namelijk in om in de Eredivisie drie keer op rij van de Tukkers te winnen.

Zaterdag: Willem II-thuis
Na de uitduels van deze week tegen Ajax (donderdag, 1-1) en FC Twente (vanavond, 1-2 winst) kan de ploeg van Hake zich gaan voorbereiden op een wedstrijd in Stadion Galgenwaard. Daar ontvangt FC Utrecht zaterdag Willem II. Aan het Herculesplein wordt die dag om 21.00 uur afgetrapt.

FC Twente – FC Utrecht 1-2 (1-0)
28. Danilo 1-0
49. Sander van de Streek 1-1
55. Gyrano Kerk 1-2

Bijzonderheid: 60. Sander van de Streek (FC Utrecht) mist een strafschop.

Gele kaarten: Joel Drommel, Kik Pierie, Jayden Oosterwolde (FC Twente), Eljero Elia, Willem Janssen, Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.000.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Twente:
Joel Drommel; Tyronne Ebuehi, Kik Pierie (66. Dario Dumic), Gijs Smal, Jayden Oosterwolde (75. Nathangelo Markelo); Ramiz Zerrouki, Godfried Roemeratoe, Jesse Bosch (75. Daan Rots); Luciano Narsingh, Danilo, Queensy Menig.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (73. Emil Bergström), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem, Sander van de Streek (85. Urby Emanuelson); Othmane Boussaid (85. Moussa Sylla), Gyrano Kerk, Eljero Elia (66. Bart Ramselaar)

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “FC Twente – FC Utrecht 1-2 (1-0)

1. Een slappe eerste helft met een terechte achterstand tot gevolg. In de tweede helft beter, maar niet goed genoeg om de zeer matige tegenstander kapot te spelen. Dat leek net een kaartenhuis en de killersmentaliteit was te gering. Want naast de gemiste penalty hadden er meer kansen moeten komen.