Douvikas: nieuwe spits uit Griekenland

Aanvaller Anastasios Douvikas is de eerste aanwinst van FC Utrecht voor het seizoen 2021/2022. De 21-jarige international van Griekenland komt na deze jaargang over van Volos NFC en heeft in Utrecht een contract getekend tot medio 2025.

Douvikas maakte namens Asteras Tripolis in het seizoen 2017/2018 zijn debuut op het hoogste niveau van Griekenland. Aan het einde van die jaargang werd de aanvaller, tevens voormalig Grieks jeugdinternational, uitgeroepen tot Beste Jonge Speler van de hoogste divisie. In de zomer van 2020 stapte de spits over naar Volos NFC en voor die club scoorde hij dit seizoen 10 keer in 26 competitieduels. In het Griekse bekertoernooi was Douvikas deze jaargang bovendien goed voor 3 goals in 4 partijen.

“Anastasios beschikt over een goede mentaliteit. Hij maakt indruk met zijn werklust en de power en energie die hij legt in zijn spel”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij is een speler met veel potentie en is heel doelgericht in zijn acties. Dat hij op 21-jarige leeftijd al definitief is doorgebroken in Griekenland en zijn debuut heeft gemaakt voor de Griekse nationale ploeg, onderstreept dat. We zijn blij dat hij heel gericht voor FC Utrecht als volgende stap in zijn carrière heeft gekozen en zien een mooie toekomst met hem.”

“Ik heb mij nadat ik hoorde van de interesse van FC Utrecht verdiept in de club. Ik ben een harde werker en geef altijd het maximale en ik denk dat ik wat dat betreft uitstekend bij FC Utrecht pas”, zegt Douvikas vanuit Griekenland, waar hij met zijn huidige ploeg Volos NFC het seizoen gaat uitspelen. “Ik had de luxe dat er meerdere clubs interesse toonde in me, maar had bij FC Utrecht het juiste gevoel. Dit is wat mij betreft de perfecte volgende stap in mijn carrière. FC Utrecht heeft, zo heb ik gehoord, fanatieke supporters. Ik kan niet wachten om hen te ontmoeten en om het shirt van FC Utrecht aan te trekken.”

Bron: fcutrecht.nl

3 thoughts on “Douvikas: nieuwe spits uit Griekenland

  1. Zeker een duidelijk signaal. Goed dat er een spits komt die ofwel met Dalmau ofwel met misschien nog een andere spits in de strijd moet.

Comments are closed.