Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Utrecht

Na de hinderlijke interlandonderbreking, gaat de eredivisie weer verder. Voor FC Utrecht staat de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Met een overwinning wordt geschiedenis geschreven, want voor het eerst wordt er dan vijf uitwedstrijden op rij gewonnen. Het goede nieuws is dat Hake daarvoor een beroep kan doen op bijna de voltallige selectie. Alleen Justin Hoogma (inmiddels wel weer gesignaleerd op het trainingsveld) en Tommy St. Jago (positieve Coronatest) zijn afwezig. Het is wel zo dat niet iedereen al in staat is om de volle 90 minuten te kunnen spelen. Elia, Gustafson en Dalmau zijn bijvoorbeeld een aantal van die spelers die nog wedstrijdminuten nodig hebben op jacht naar volledige wedstrijden. Afgelopen vrijdag waren bij Jong FC Utrecht ook weer herintreders van de partij zoals De Keijzer, Balk en ook Van den Berg speelde weer. Nu het einde van het seizoen nadert, ziet het er op personeelsgebied dus goed uit.

Voor de trainer breekt dus nu de periode aan voor het maken van keuzes. Zo is vandaag al de eerste vraag wie staat er hoger in de pikorde achter St. Jago. Het AD komt met het opstellen van Benamar terwijl wij niet vergeten zijn dat Bergström voor zijn blessure net een vaste plek leek te claimen. Kijkend naar de tegenstander zou krijger Bergström misschien wel de ideale man zijn om het op te nemen tegen Michiel Kramer. Van Benamar hebben we nog te weinig gezien om te kunnen beoordelen of hij ook zijn mannetje zou staan tegen de kopsterke spits met een kort FC Utrecht verleden. Andere vraag is natuurlijk of Sander van de Streek meteen weer een basisplaats krijgt na zijn blessure. De middenvelder was zeer belangrijk met zijn loopvermogen en klasse om regelmatig een goal mee te pikken.

Tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bleek dat Mahi toch vooral gevaarlijk is als hij van de linkerkant kan komen. Het onderbouwende bewijs was zijn doorzetten waaruit uiteindelijk de ingevallen Dalmau de trekker overhaalde. Als we berichten mogen geloven zal Dalmau wederom van de bank starten. Waarom niet gewoon laten starten waardoor je misschien in het begin van de wedstrijd al makkelijker tot scoren kan komen, is een gedachte die wij hebben. Het zou de ploeg kunnen helpen om daarna niet meer onder druk te hoeven komen. Aan de andere kant, een scherpe Dalmau die het op het einde opneemt tegen vermoeide tegenstanders kan natuurlijk ook erg beslissend zijn.

Onder leiding van scheidsrechter Higler wordt vandaag om 14.30 uur afgetrapt voor deze belangrijke wedstrijd. Zorgt FC Utrecht voor nog grotere zorgen in Den Haag of weten de Hagenezen vandaag drie punten bij te schrijven in de strijd tegen degradatie? Rond 16.15 uur zullen we het weten. Gezien het verlies van FC Twente gisteravond, zouden de 3 punten voor FC Utrecht zeer welkom zijn om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Volgende week zondag komt Feyenoord naar de Galgenwaard. Helaas nog altijd zonder publiek.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Bergström – Janssen – Warmerdam

Van Overeem – Maher – Ramselaar

Boussaid – Kerk – Mahi