post

ADO Den Haag – FC Utrecht 1-4 (0-3)

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een even ruime als verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-4 voor de Domstedelingen. De driepunter in Den Haag betekende de vijfde uitoverwinning op rij voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake. En dat is een clubrecord.

Clubrecords in uitwedstrijden. FC Utrecht schiet er dit seizoen de nodige aan diggelen. Wat te denken van de 0-6 zege op Willem II in Tilburg, een maand of anderhalf geleden. Dat is de ruimste overwinning van de FC uit de Domstad in de dik 50-jarige geschiedenis van de club. En op Eerste Paasdag sneuvelt in Den Haag nog een record. Vijf uitzeges op rij; nooit eerder is dat de FC gelukt.

Sterke start
Dat er in het waterkoude Zuid-Holland goed zal worden geboerd door FC Utrecht, wordt al snel duidelijk. De ploeg uit de Domstad neemt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en als na een dik kwartier spelen Joris van Overeem de 0-2 scoort, lijkt het om lijfsbehoud knokkende ADO Den Haag al weinig fiducie meer te hebben in een goede afloop. Na tien minuten krijgt het zelfvertrouwen van de groen-gelen al een eerste stevige knauw, als Gyrano Kerk na een splijtende pass van Adam Maher alleen op Martin Fraisl afgaat en bekwaam afrondt: 0-1.

Beauty van Boussaid
Op slag van rust doet Othmane Boussaid een extra duit in het Utrechtse doelpuntenzakje. De Belg schiet de bal snoeihard in de kruising en schiet daarmee het laatste sprankje Haagse hoop aan flarden: 0-3. En dan te bedenken dat de score halverwege al een stuk groter kan zijn; zo zijn er bijvoorbeeld kansen voor Kerk en Benaissa Benamar en werkt Bart Ramselaar de bal op de lat.

Arweiler doet wat terug, Maher schiet raak
Ook in de tweede helft is FC Utrecht in Den Haag de bovenliggende partij, al is het na de break wel Alles Door Oefening dat als eerste de weg naar het doel weet te vinden. De door FC Utrecht aan ADO Den Haag verhuurde Duitser Jonas Arweiler passeert zijn landgenoot Eric Oelschlägel, die bij de Domstedelingen onder de lat staat, en tekent een minuut of twintig voor tijd voor de 1-3. Amper twee minuten later is de marge alweer drie. Een vlammend schot van Maher wordt van richting veranderd en vliegt binnen: 1-4.

Shirts onder de hamer
De shirts die de spelers van FC Utrecht dragen tijdens de match tegen ADO Den Haag gaan onder de hamer. De opbrengst van de veiling van deze unieke tricots komt ten goede aan de Mentelity Foundation van de eerder deze week overleden Utrechtse Bibian Mentel. De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen en te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Meer informatie en een bod uitbrengen? Kijk HIER

Volgende pot: Feyenoord-thuis
Feyenoord-thuis. Dat is de volgende opdracht voor FC Utrecht. De ploeg van Hake staat op zondag 11 april in Stadion Galgenwaard tegenover het team van Dick Advocaat. De aftrap van het treffen met de Rotterdammers is om 12.15 uur. 

ADO Den Haag – FC Utrecht 1-4 (0-3)
10 Gyrano Kerk 0-1
17 Joris van Overeem 0-2
44 Othmane Boussaid 0-3
72 Jonas Arweiler 1-3
74 Adam Maher 1-4

Gele kaarten: Marko Vejinovic en Kees de Boer (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling ADO Den Haag:
Martin Fraisl; Cain Seedorf (77. Silvinho Esajas), Milan van Ewijk, Shaquille Pinas, Boy Kemper (81. Juan Familia-Castillo); Xander Severina (46. Pascu), Marko Vejinovic, Tomislav Gomelt (46. Kees de Boer); Bobby Adekanye (46. Jonas Arweiler), Vicente Besuijen, Ricardo Kishna.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (75. Mark van der Maarel), Benaissa Benamar (82. Emil Bergström), Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (75. Simon Gustafson), Bart Ramselaar (45+1. Sander van de Streek); Mimoun Mahi (36. Moussa Sylla), Gyrano Kerk, Othmane Boussaid (75. Adrián Dalmau)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

8 thoughts on “ADO Den Haag – FC Utrecht 1-4 (0-3)

 1. Spelers en staf zullen best tevreden zijn over de 3 punten, maar dat is dan ook het enige. Eerste helft niet onaardig, 2e helft leek nergens op, maar iedereen zal zich wel verschuilen achter het feit dat er gewonnen is. Achterin was er nauwelijks sprake van organisatie met als hoogtepunt de tegen goal. Geweldige medische staf ook, door ramselaar in het veld te laten. Tuurlijk wilde hij er niet uit, maar neem dan als medische staf je verantwoordelijkheid en haal die jongen uit het veld.

 2. Er waren seizoenen dat FC Utrecht geen enkele uitwedstrijd won. Dat je blij was met een puntje. En nu gewoon even vijf uitwedstrijden op rij gewonnen. Nog nooit voorgekomen in de 50-jarige historie. Prima overwinning op een zwak ADO. Fijn dat Kerk weer wat begint te scoren en goede pot van Maher. Nog steeds op schema voor de Play Offs. Op naar de volgende wedstrijd: thuis tegen Feyenoord. Wat had ik daar graag bij willen zijn.

  • Dat is wel heel wat jaren geleden. In de afgelopen acht jaren werd alleen in 2013 / 2014 maar één keer uit gewonnen. Vorig seizoen, met minder wedstrijden, waren het er vier. In de overige seizoenen sonds 2012 / 2013 vijf of meer (met negen in 2016 / 2017 als hoogtepunt).

   Vijf keer op rij is uiteraard wel een mooi record! En ik hoop helemaal op de zesde (Ajax)!

   • Klopt helemaal. Maar ouwe lullen zoals ik herinneren zich ook nog tijden dat we ieder seizoen in het rechterrijtje speelden. Dus dat het tegenwoordig best goed gaat. Als ik sommige andere reacties lees, lijkt het of we 18e staan.

    • Dat over die leeftijd zijn je eigen woorden..!
     Op zich vind ik dat er qua kritische houding best wat mag veranderen bij wat ik in de media teruglees van spelers en staf. Juist om die stap omhoog structureel te gaan zetten, is het nodig om te blijven verbeteren. De tweede helft tegen ADO (maar ook RKC) en wedstrijden zoals tegen PEC Zwolle en Emmen passen daar niet in, en dat lijkt toch geaccepteerd. ten tijde van Ten Hag was dat niet het geval, en dat vind ik toch de juiste weg.

     • De spelers en de technische staf mogen best iets kritischer zijn. Mee eens. De tweede helft tegen ADO was niet best, maar een 1-4 overwinning is prima. Ik ben opgevoed met het credo om eerst naar het positieve te kijken. Vervolgens kijk je naar de dingen die verbeterd moeten worden om een stap voorwaarts te gaan. De gemiddelde Utrecht-supporter kijkt veel te negatief naar de eigen club. Maar ik ben dan ook geen geboren Utrechter, maar iemand die er al heel lang woont. En dat is net dat subtiele verschil.

 3. Dit is gewoon een prima uitslag tegen een hele slechte tegenstander. Ik kan mij wel voorstellen dat er in de tweede helft matig werd gespeeld. Natuurlijk heb ik liever dat Utrecht met een nulletje of 8 wint, had ook zomaar gekund. Maar dit is verder gewoon goed. Ik wist niet dat dit al de vijfde uitzege op rij was, toch knap.

 4. Topsport is het hoogst haalbare bereiken. Dat zag ik in dit duel helaas niet terug. Voor rust had het best 0-5 o.i.d. mogen staan. En na rust had er doorgedrukt moeten worden. Gelukkig is ADO op dit moment nauwelijks niveau middenmoot KKD. En maakte Maher aan eventuele spanning na de 1-3 direct een einde. Maar de tweede helft was overall zeer bedroevend, en daar mag niemand tevreden mee zijn.

Comments are closed.