FC Utrecht – PEC Zwolle 3-3 (1-2)

Zes doelpunten, geen winnaar. FC Utrecht heeft vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. In de zesde minuut van de blessuretijd bepaalde verdediger Hidde ter Avest van FC Utrecht met een rake kopbal de eindstand op 3-3.

Dik vier jaar nadat hij in de Eredivisie voor het laatst scoort – dan, op 20 november 2016, nota bene tegen FC Utrecht als speler van FC Twente – maakt Hidde ter Avest weer een doelpunt op het hoogste niveau van Nederland. De rechtsback doet het in de ultieme slotfase van het duel met PEC Zwolle, in de zesde minuut van de blessuretijd van de tweede helft. En hij zorgt er met zijn doelpunt voor dat de Utrechters een punt overhouden aan het treffen met de Blauwvingers. Zijn rake kopbal betekent de 3-3.

Ongeslagen serie voortgezet
Met die treffer, het laatste Eredivisiedoelpunt van FC Utrecht sinds een goal van Jean-Christophe Bahebeck in een thuisduel met FC Emmen op 14 september 2019 dat ook in minuut zes van de blessuretijd wordt gescoord, wordt voorkomen dat er een einde komt aan een ongeslagen serie van de Domstedelingen. Het zorgt er ook voor dat de Utrechters, in een partij waarin ze flink meer schoten op doel produceren dan de tegenstander (7 om 4), grossieren in hoekschoppen (16 voor FC Utrecht, 3 voor PEC Zwolle) en veel meer balbezit hebben dan de bezoekers uit Overijssel (61 procent om 39) in elk geval niet met lege handen staan.

Na 336 minuten een tegentreffer
Dat FC Utrecht daar een goal in de slotminuut voor nodig heeft, is het resultaat van defensieve onvolmaaktheden die door PEC Zwolle genadeloos worden afgestraft. Een solo die eindigt met een bekeken schot van Virgil Misidjan (1-1, de eerste tegengoal die FC Utrecht moet incasseren na 336 minuten het doel te hebben schoongehouden), een door Thomas Lam benutte strafschop (1-2) en een knal in de verre hoek van Thomas Buitink (2-3) zorgen voor Zwolse vreugde in Stadion Galgenwaard.

Van de Streek maakt zijn vijfde
Als eerste is het FC Utrecht dat de weg naar het net weet te vinden. Sander van de Streek kopt op aangeven van Adam Maher al in de tweede speelminuut raak. Het is de snelste goal van FC Utrecht sinds een treffer van Zakaria Labyad op 26 november 2017 in het thuisduel met Sparta Rotterdam. Voor Van de Streek is het zijn derde doelpunt in 2021, en daarmee heeft hij al in de eerste maand van dit jaar zijn doelpuntentotaal van het kalenderjaar 2020 overtroffen; 3 om 2 goals. Het doelpunt zorgt er bovendien voor dat de Barnevelder nu clubtopscorer is van FC Utrecht in dit Eredivisieseizoen, met 5 goals. 

Maher opent zijn doelpuntenrekening
PEC Zwolle zoekt in de rust de kleedkamer door de treffers van Misidjan en Lam met een voorsprong op, maar nog binnen tien minuten na de break is de boel weer in balans. Adam Maher schiet raak vanuit een penalty, die wordt gegeven na een overtreding op Van de Streek. Voor Maher, die de bal hard in de hoek schiet (2-2) is het zijn eerste treffer van dit seizoen. Dat kan ook gezegd worden over de gelijkmaker van Ter Avest, die daarmee als het ware de 2-3 van Buitink teniet doet: 3-3. 

Volgende partij: Ajax-uit
De volgende wedstrijd die FC Utrecht speelt? Dat is Ajax-uit. Op zondag 7 februari begint de pot tegen de ploeg van voormalig speler en trainer van FC Utrecht Erik ten Hag in de Johan Cruijff ArenA om 12.15 uur.

FC Utrecht – PEC Zwolle 3-3 (1-2)
2 Sander van de Streek 1-0
5 Virgil Misidjan 1-1
39 Thomas Lam (strafschop)  1-2
54 Adam Maher (strafschop) 2-2
67 Thomas Buitink 2-3
90+6 Hidde ter Avest 3-3

Gele kaarten: Remco Balk (FC Utrecht), Benson Manuel (PEC Zwolle).

Rode kaart: 90+2 Bram van Polen (PEC Zwolle).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen (77. Bart Ramselaar), Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (61. Urby Emanuelson), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (61. Moussa Sylla), Othmane Boussaid (85. Remco Balk).

Opstelling PEC Zwolle: 
Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Sam Kersten, Bram van Polen, Yuta Nakayama; Thomas Lam (80. Thomas van den Belt), Rico Strieder, Dean Huiberts (46. Pelle Clement); Virgil Misidjan (71. Eliano Reijnders), Thomas Buitink (71. Reza Ghoochannejhad), Immanuel Pherai (46. Benson Manuel)

Bron: fcutrecht.nl

7 thoughts on “FC Utrecht – PEC Zwolle 3-3 (1-2)

 1. Open huis vanavond achterin, keeper ging ook al niet vrijuit. Gauw Paes er weer in. Jammer dit na 3 overwinningen. Past wel in het wisselvallige seizoen tot nu toe.

 2. Ben wel blijven kijken fcu14, maar je zal het toch met mij eens zijn dat de ondergrens vanavond zonder probleem werd gehaald. Achterin, m.n. Het centrum was huilen met de pet op, zelfs de keeper deed er aan mee. Kansen benutten is een ander probleem wat maar niet verbeterd. Weet trouwens niet wat voor een status Kerk heeft. Is natuurlijk makkelijk om Dalmau steeds te slachtofferen, maar Kerk mag ook weleens achter zijn oren krabben. Al eerder gezegd voetbaltechnisch en wat betreft overzicht komt hij nog steeds veel te kort. Hij is af en toe gevaarlijk door zijn snelheid, maar dan wel tegen een tegenstander waartegen hij de ruimte krijgt en die zijn er niet veel, hooguit de top 3. Jammer dat Utrecht die 5 miljoen niet heeft gepakt toen er interesse voor hem was. Is gustafson trouwens uit de gratie bij de trainer of geblesseerd.
  Na afloop ongetwijfeld de bekende excuses, zou het puntje maar koesteren.

  • Ik kijk altijd de wedstrijd helemaal uit, bij wat voor stand dan ook. Dat deed ik het stadion al altijd. Ga nooit voor het laatste fluitsignaal van mijn plek af. Dat doet trouwe supporters en er kan altijd nog iets gebeuren

 3. P.S. erg makkelijk thuisfluiter om direct de doelman te slachtofferen, slaat nergens op. Hoeveel spelers zouden dan wel niet in aanmerking komen, neem alleen al de spelers die de kansen niet benutten. Dat zijn namelijk ookfouten. Na 3 overwinningen en 3 x de nul was er bij wijze van spreken geen betere.

  • Nou Kars, Paes deed het voor zijn blessure prima, de 0-1 ging door zijn benen heen na enorm gestuntel linksachterin en deze keeper heeft ook nog eens een prima assist afgeleverd. Daarnaast vind ik zijn uittrappen om te janken zo slecht.

 4. Als je 3x de nul houdt verdien je het gewoon om 1e keeper te zijn. Als de mensen voorin de kansen hadden benut was er een simpele overwinning behaald.
  Dus gewoon laten staan die jongen.
  Wat zijn uittrappen betreft, zou je eens moeten kijken hoe vaak het een speler niet lukt om een corner of vrije trap op de goede hoogte of voorbij de 1e paal te krijgen gewoon trainen aan je traptechniek

 5. Was niet best. Drie doelpunten weggegeven. Wel goed dat ze blijven knokken tot de laatste seconden om die gelijkmaker te scoren. Is toch al weer de derde keer dat er in extremis wordt gescoord. Er zijn seizoenen geweest dat ze het al hadden opgegeven.
  En Kerk is dit seizoen inderdaad een parodie op een voetbalspeler. 0,0 zelfvertrouwen met het gevolg dat er geen enkele actie lukt. Denk dat hij blij moet zijn met de blessures van Mahi en Elia.
  We zijn ieder geval weer een punt ingelopen op FC Groningen. Op naar de volgende wedstrijd waarin elk punt een bonuspunt is.

Comments are closed.