Mutaties in de selectie (voorlopig slot)

De wintertransferwindow is op 1 februari 2021 om 23:59:59 uur gesloten. In de laatste week gebeurde er bij FC Utrecht rondom het eerste elftal niets meer, waardoor de eindstand is zoals al vermeld in https://fcufans.nl/2021/01/26/mutaties-in-de-selectie-2-4/

Misschien is het meest-opvallende wel dat Giovanni Troupée is gebleven. Met de komst van directe versterking Hidde ter Avest is zijn plek in de pikorde naar verwachting nog meer gezakt. Troupée leek voor de komst van Ter Avest de strijd al te hebben verloren van Mark van der Maarel. En ook Sylian Mokono mocht al twee keer invallen op momenten waarop Troupée ook op de bank zat.

Geruchten rondom een vertrek van Troupée waren er op deadline day nog wel. Zo werden Willem II en FC Twente in het geruchtencircuit genoemd. Het kwam niet tot een vertrek. Dit vertrek is overigens nog steeds mogelijk:

  • Er zijn landen waar de transfermarkt nog open is.
  • Een contract kan in overleg tussen club en speler altijd worden ontbonden. Een speler is dan vrij en mag dan naar een andere club, ook als de transferwindow gesloten is.

Of Troupée gebruik wil maken van één van deze twee opties is onbekend. Hij kan natuurlijk ook nog steeds voor zijn kans gaan bij FC Utrecht.