post

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Na drie duels zonder tegengoals, met vier gescoorde goals en negen punten is het nu zaak de bonus van woensdag te verzilveren. En dus is scherpte tegen PEC Zwolle noodzakelijk. De ploeg van John Stegeman zit immers in de lift anar boven, en heeft in Reza een supersub in vorm.

René Hake kan heeft voor vanavond wat te kiezen. Afwezig zijn (nog steeds) Bergström, Elia, Mahi en Gustafson. Vooral de afwezigheid van de Zweed moet voor hemzelf toch als een tijdelijke bevrijding komen. Hij worstelde de afgelopen periode al zeer met zijn vorm, en was veel mikpunt van kritiek. Het vervelende voor hem is alleen dat hij sinds zijn blessure de ploeg alleen maar heeft zien winnen.

Tegen AZ startte FC Utrecht in een soort 1-4-2-3-1 formatie met daarin Gyrano Kerk als meest diepe aanspeelpunt. Dat kon omdat AZ het spel wilde maken. Tegen PEC Zwolle zal deze aanpak naar verwachting niet worden herhaald, want de Zwollenaren zullen FC Utrecht het spel laten maken. En omdat FC Utrecht dan naar verwachting meer in de vijandelijke 16 zal komen, lijkt de terugkeer van Adrian Dalmau in de basis logisch.
Ten koste van wie? Voorin lijkt Gyrano Kerk, ondanks zijn mindere vorm, een zekerheidje. Dus gaat de verwachte terugkeer van Dalmau ten koste gaan van een middenvelder. Wij gokken dat dit ten koste gaat van Joris van Overeem. Boussaid en Van de Streek hebben hun gezicht immers laten zien de afgelopen duels, en Ramselaar kan als dynamische speler prima op het middenvelder uit de voeten. Hij kan daarnaast hangend op linksbuiten spelen. Ook Adam Maher zou naar de bank kunnen verhuizen. Alleen blijkt telkens dat hij met zijn tackels en intercepties toch een belangrijke schakel is op het middenveld. In samenwerking met Boussaid zou dat de dynamiek van het elftal ten goede komen.

Achterin zijn er op dit moment de meeste zekerheden. Helaas daarin geen basisplaats voor de Coronacouploze Mark van der Maarel. De waarde van de routinier is alleen dermate groot dat de clubleiding naar verluidt met hem in gesprek wil over een nieuw contract inclusief een rol na zijn actieve loopbaan. Ook Maarten Paes zal op de bank zijn kans moeten afwachten. Zijn vervanger deed het immers naar behoren, en het is logisch dat René Hake nu Eric Oelschlägel (foto) laat staan.

In de maand februari volgen de wedstrijden elkaar in een iets minder hoog tempo op. En het is de verwachting dat de huidige selectie grotendeels in tact blijft. Doorpakken op de ingeslagen weg is noodzakelijk om aansluiting te houden bij de ploegen die strijden om de play offs.

Terug naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Deze staat onder leiding van de de 25-jarige Jannick van der Laan, en wij verwachten de volgende opstelling:

Oelschlägel
Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam
Maher
Van de Streek – Boussaid
Kerk – Dalmau – Ramselaar

Foto: FCUPhoto