Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Mag je spreken van een winterstop als je eigenlijk maar één weekend niet gespeeld hebt? Hoe het ook genoemd wordt, we gaan weer beginnen. Definitief met René Hake als hoofdcoach en inmiddels is er ook al weer een nieuwe speler. Van Telstar werd centrale verdediger Benaissa Benamar overgenomen. Op zich een verrassende move nu Tommy St. Jago zich zo goed ontwikkeld, Willem Janssen weer fit is en Emil Bergström dit seizoen ook al zijn waarde heeft laten zien. Aan de andere kant is het blijkbaar lastig om een goede linksbenige centrale verdediger te vinden, dus zou het zomaar kunnen dat er geopteerd wordt voor twee rechtsbenige centrale verdedigers. Ondertussen is wel het contract met een linksbenige centrale verdediger van Jong FC Utrecht verlengd. De negentienjarige Reda Akmum ontwikkelt zich dit seizoen stormachtig en zou, samen met Mokono, wel eens de volgende kunnen zijn die vanuit de jeugd doorstroomt naar het eerste elftal. Ook Mokono tekende een contractverlenging. De rechtsback is de laatste wedstrijden al bij de selectie van het eerste, maar zit voornamelijk op de bank. Of dat handig is, is de vraag omdat hij nu ook geen wedstrijden speelt voor Jong FC Utrecht.

Een klein zijstapje naar Jong FC Utrecht. Ook zij zijn weer gestart en wisten op bezoek bij MVV de drie punten mee terug te nemen naar de Domstad. In de periodestand staat de ploeg nu zelfs op een keurige derde plek. Dat is toch een compliment waard gezien het feit dat de ploeg jarenlang onderin moest spelen in de eerste divisie. Gezien het optreden van een aantal spelers, zit daar ook nog wel muziek in richting de eerste selectie. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat deze jongens ook een daadwerkelijke kans gaan krijgen. Anders heeft het eigenlijk geen zin om een Jong elftal in de eerste divisie te hebben spelen als er alleen maar spelers van buiten gehaald gaan worden voor het eerste elftal.

Maar nu vanavond. FC Groningen komt op bezoek in de Galgenwaard. Een ploeg die ingehaald dient te worden om ons te bemoeien met de plekken die er toe doen. Daarom is winst de enige optie voor de ploeg van Hake. Geen Guware (verhuurd), St. Jago, Paes en Bergström (geblesseerd). Mahi, die geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Emmen, is weer beschikbaar maar zal nog wel op de bank starten. Ook Maher is weer terug van blessureleed. Ook hij zal waarschijnlijk op de bank beginnen. Voor Dalmau betekent dit dat hij eindelijk eens mag starten. De Spanjaard is weer helemaal fit en wil graag zijn waarde tonen voor de club. Gezien de weinige doelpunten in de laatste ontmoetingen met de Groningers, is iedere goal van harte welkom.

Verder zal er niet veel wijzigen in het elftal. Elia, Dalmau en Kerk zullen de voorhoede gaan vormen in het 4-3-3 concept. Door de blessure van St. Jago zal Willem Janssen weer een basisplaats gaan krijgen. Laten we hopen dat hij met zijn ervaring zorgt voor meer leiding in de verdediging, die toch regelmatig onnodig wat steekjes laat vallen.

De wedstrijd begint vanavond om 21.00 uur in de (lege) Galgenwaard en staat onder leiding van Jeroen Manschot. Aanstaande dinsdag is alweer de volgende wedstrijd. Dan speelt FC Utrecht een uitwedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd in Arnhem begint om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Van der Maarel – Janssen – Hoogma – Warmerdam

Ramselaar – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Dalmau – Elia