post

FC Utrecht – FC Groningen 2-2 (1-2)

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. De Domstedelingen speelden gelijk tegen FC Groningen: 2-2.

Diep in de blessuretijd is het, als Gyrano Kerk de bal in het strafschopgebied van FC Groningen onder controle krijgt. De rechtsbuiten twijfelt geen moment en schiet. Hard, binnenkant paal, raak. De gelijkmaker die op dat moment al dik een half uur in de lucht hangt, is dan een feit: 2-2.

In de achtervolging
FC Utrecht moet halverwege de eerste helft in de achtervolging tegen de Groningers. De Trots van het Noorden gaat dan in de Domstad met 0-2 aan de leiding, door doelpunten van oud-speler van FC Utrecht Patrick Joosten en Noors international Jørgen Strand Larsen.

Ramselaar scoort de aansluitingstreffer
In de slotfase van de eerste helft vindt FC Utrecht de aansluiting met de Groningers. Een door Bart Ramselaar geschoten bal valt, na te zijn getoucheerd door Japans international Ko Itakura, bij de tweede paal binnen: 1-2.

Kerk schiet met scherp
Vanaf dat moment richt FC Utrecht het vizier op het scoren van de gelijkmaker. Pogingen van Adrián Dalmau, Django Warmerdam, Mimoun Mahi, Simon Gustafson, nogmaals Dalmau, Moussa Sylla en drie keer Sander van de Streek (eerst een schot, vervolgens een kopbal, en kort daarna nogmaals een kopbal) leveren stuk voor stuk die tweede Utrechtse treffer niet op, maar bij het sluiten van de markt slaat de formatie van trainer/coach René Hake dan toch toe. Kerk zorgt met zijn derde treffer van deze jaargang voor de eindstand: 2-2.

Dinsdag Vitesse-uit, zaterdag Heracles Almelo-thuis
Dinsdag al staat voor FC Utrecht de volgende partij op het programma. Die avond treedt de FC uit de Domstad in Arnhem aan tegen Vitesse. Het duel met de Gelderlanders begint om 18.45 uur. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 16 januari. Dan komt Heracles Almelo op bezoek in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht – FC Groningen 2-2 (1-2)
16. Patrick Joosten 0-1
22. Jørgen Strand Larsen 0-2
39. Bart Ramselaar 1-2
90+4. Gyrano Kerk 2-2

Gele kaarten: Gyrano Kerk, Willem Janssen (FC Utrecht), Tomas Suslov (FC Groningen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Mark van der Maarel, Willem Janssen (75. Moussa Sylla), Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Bart Ramselaar (81. Sander van de Streek), Simon Gustafson (75. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Eljero Elia (35. Mimoun Mahi).

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Ko Itakura, Bart van Hintum, Gabriel Gudmundsson; Ahmed El Messaoudi, Daniël van Kaam (90+4. Remco Balk); Alessio Da Cruz (46. Tomas Suslov, 89. Sam Schreck), Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten (66. Mo El Hankouri)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “FC Utrecht – FC Groningen 2-2 (1-2)

  1. Voor de zoveelste keer hoor je spelers en trainer zeggen dat Utrecht meer verdiende maar als je ver in blessure tijd een puntje weet te pakken , mag je handen dichtknijpen. Wil je klimmen op de ranglijst moeten deze wedstrijden gewonnen worden en schiet je met een punt niets op. De wijze waarop de ploeg de doelpunten tegen krijgt geeft ook weer te denken. Kan niet anders zeggen dat het een verloren seizoen is en de club de verkeerde trainer heeft aangesteld. Als ik Hake hoor praten zou hij mij niet kunnen inspireren, net een schoolmeester. Jammer maar van de Utrechtse bluf is niets meer over

  2. Geen diepte en Kerk die telkens naar binnen (het al overvolle centrum in trekt). En helaas, dit is een repeterend verhaal. Koppel daar de persoonlijke fouten aan, en het zoveelste gelijke spel is verklaard. Maar wat ik erger vind: ik zie geen progressie.

  3. FC Utrecht heeft geen middelmatige selectie, maar speelt wel heel middelmatig. De 0-1 gisteren was exempllarisch; Hoogma, die een voorzet niet voorkomt, een keeper die zijn doel niet uitkomt en Willem Janssen die Joosten uit zijn rug laat lopen. Bij de 0-2 liep Hoogma weer te slapen. De 2-2 was niet onverdiend, maar dat deze trainer Utrecht beter laat voetballen is onzin, niet gek, want hij is, net als het spel, middelmaat.

  4. Lachwekkend en amateuristisch als je ziet hoe de goals vallen, hoogma bij de 1e goal te lamlendig om te blokken terwijl hij bijna op de achterlijn staat, zowel bij de voorzet als de 2e goal is er van verdedigen geen sprake, terwijl je toch mag verwachten dat Janssen genoeg ervaring heeft om zo n situatie te voorkomen.
    Het is minder dan middelmaat en wat heb ik toch een medelijden met Frans, wat zal die voor de zoveelste teleurgesteld zijn

  5. Als je als een zak aardappels langs de lijn staat heeft dat zijn weerslag op de spelers en dat zijn toch degene die moeten presteren. Trainers zijn er al seizoenen niet in geslaagd om van Utrecht weer een team te maken en er voor te zorgen dat tegenstanders angstig naar de Galgenwaard komen.
    Het is gewoon slappe hap en ik hoor spelers en trainer alweer allerlei uitvluchten uitkramen waardoor het weer niet is gelukt om vanavond punten te pakken

Comments are closed.