Wat zijn de cijfers van de verhuurde ex-Jong spelers?

Mitchell van Rooijen (Excelsior), Nick Venema (NAC Breda) en Jonas Arweiler (ADO Den Haag) maakten bij aanvang van dit seizoen onderdeel uit van de A-selectie van FC Utrecht. Voor alle drie deze spelers geldt dat zij zijn doorgestroomd uit Jong FC Utrecht en inmiddels zijn verhuurd. Vaclav Cerny valt buiten de scope van dit verhaal, omdat hij primair voor het eerste elftal is gehaald. En bijvoorbeeld Gabriël Culhaci is eveneens verhuurd, maar maakte nooit onderdeel uit van de A-selectie.

Hoe zien de cijfers van Van Rooijen, Venema en Arweiler er op dit moment uit?

Mitchell van Rooijen
Houtenaar Van Rooijen kwam slechts één keer in een officieel duel van het eerste van FC Utrecht uit, en dat was in het seizoen 2019 / 2020. Zijn cijfers bij Excelsior zijn als volgt:

– aantal duels dat hij had kunnen spelen: 20 (18 KKD, 2 KNVB-beker
– aantal duels waarin hij werkelijk in actie kwam: 11 (10 KKD, 1 KNVB-beker)
– totaal aantal gemaakte minuten: 711
– gemiddeld aantal minuten per duel: 65
– aantal gescoorde goals: 0
– aantal kaarten: 0

Opvallend is dat Michell van Rooijen in de periode van 23 oktober tot en met 20 december 2020 in een serie van 11 duels slechts twee keer minuten maakte. Hij zat in deze serie de eerste vijf duels ook niet bij de wedstrijdselectie. Dit lijkt het gevolg van een blessure, maar daarover is geen zekerheid.

Nick Venema
Nick Venema debuteerde op 12 februari 2017 in het eerste van FC Utrecht. Hij kwam onder Erik ten Hag, Dick Advocaat en John van den Brom in actie in officiële duels (niet ten tijde van Jean Paul de Jong – Venema was toen wel inzetbaar), maar wist nooit onbetwist basisspeler te worden. Eerder werd hij al verhuurd aan Almere City FC, nu komt hij uit voor NAC Breda. En daar zijn zijn cijfers als volgt:

– aantal duels dat hij had kunnen spelen: 19 (18 KKD, 1 KNVB-beker
– aantal duels waarin hij werkelijk in actie kwam: 18 (17 KKD, 1 KNVB-beker)
– totaal aantal gemaakte minuten: 1.100
– gemiddeld aantal minuten per duel: 61
– aantal gescoorde goals: 4
– aantal kaarten: 2

Daarnaast gaf Venema ook nog twee keer een assist. Hij speelt bij NAC Breda veelal op de linker vleugel, en een enkele keer op de rechter vleugel.

Jonas Arweiler
De Duitser Jonas Arweiler kende een droomdebuut in het eerste elftal van FC Utrecht: als invaller scoorde hij op 21 februari 2020 de winnende treffer tegen FC Twente. Bij ADO Den Haag zijn zijn cijfers als volgt:

– aantal duels dat hij had kunnen spelen: 15 (14 eredivisie, 1 KNVB-beker
– aantal duels waarin hij werkelijk in actie kwam: 12 (12 eredivisie, 0 KNVB-beker)
– totaal aantal gemaakte minuten: 573
– gemiddeld aantal minuten per duel: 48
– aantal gescoorde goals: 1
– aantal kaarten: 0

Bij ADO startte Arweiler nog regelmatig als basisspeler, maar na 7 november 2020 (toen ADO tegen FC Twente speelde, tevens het laatste duel van trainer Rankovic bij ADO) start Arweiler alleen nog maar op de bank.

(De cijfers zijn afkomstig van www.transfermarkt.nl, en per de stand van vrijdag 8 januari 2021 13:30 uur)