Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen

Terug naar af. Waarschijnlijk hadden Mark Rutte en consorten dat al besloten voordat ze het voetbal een laatste waarschuwing gaven. Mogelijk tot hun teleurstelling bleek dat veel voetballiefhebbers zich keurig gedroegen en dat zeker geen aanleiding was om sport te beroven van hun supporters.  Met als gevolg dat morgen in een bijna lege Galgenwaard de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen wordt gespeeld. Natuurlijk wederom een klap voor sport in Nederland en mogelijk met grote gevolgen voor het bestaansrecht van clubs in allerlei takken van sport.

Wie er morgen ook niet bij is, is Sean Klaiber. De rechtsback werd door FC Utrecht deze week verkocht aan Ajax. Voor, als we mogen geloven, 5 miljoen euro (door bonussen kan dat oplopen naar 7 miljoen). Eigenlijk was de verwachting dat er deze week misschien afscheid genomen zou worden van Kerk, maar het werd dus Klaiber. Een gevoelige overstap voor veel supporters, maar eigenlijk zouden alle supporters blij moeten zijn. Uiteindelijk is het een groot bedrag voor een club die nog steeds jaarlijks enorme rode cijfers schrijft. Van den Brom gaf al aan dat hij geen vervanger hoeft voor de positie van Klaiber, dus zou de club het bedrag kunnen gebruiken om de boekhouding weer op orde te brengen. En zoals de TD altijd aangeeft, stiekem kunnen kijken naar weer een buitenkansje.

Wel weer terug in de schijnwerpers: good old Mark van der Maarel. De cultheld, die altijd weer moet vechten voor een plekkie in het elftal, krijgt het toch weer voor elkaar om zich terug te knokken in de eerste elftal. De trainer heeft al aangegeven dat hij morgen in de basis staat. De andere gegadigde, Troupée, heeft nog niet voldoende indruk gemaakt, maar heeft zich inmiddels wel laten zien. Dus dat kan nog wel een mooie strijd worden.

Van den Brom heeft weer de beschikking over Adam Maher. De middenvelder is hersteld en zal ongetwijfeld zijn plek weer innemen. Dit zou ten koste gaan van Boussaid, ware het niet dat Joris van Overeem niet fit is. Of de trainer het aandurft met een middenveld te gaan spelen met daarin Gustafson, Maher en Boussaid is een vraag die morgenavond beantwoord wordt. Zou ook kunnen om met Davy van den Berg wat meer zekerheid in te bouwen.

Ondanks de mooie woorden bij het contracteren van Ellia, lijkt een basisplaats voor hem er nog steeds niet in te zitten. De vraag is hoe lang de aanwinst daar genoegen mee blijft nemen. Voorlopig lijkt de voorkeur nog uit te gaan naar Bart Ramselaar op links. Er van uitgaande dat er morgen niet ineens een bliksemtransfer van Kerk plaatsvindt, zal hij samen met Mahi de rest van de voorhoede vormen. Dalmau is nog steeds niet beschikbaar en begint langzamerhand na Skoubo en Bahebeck de volgende man van glas te worden. Laten we hopen dat hij snel kan laten zien wel degelijk van waarde te kunnen zijn voor de club.

Tegenstander Heerenveen had een moeizame voorbereiding, FC Utrecht versloeg de Friezen nog in de oefencampagne, maar heeft wel een uitstekende competitiestart. Met wat late aankopen, staat de ploeg uit het noorden trots bovenaan met een 100% score. Geen gemakkelijke opgave dus voor FCU. Het duo Veerman & Veerman dient geneutraliseerd te worden. Beide Volendammers zijn belangrijk voor het elftal van trainer Johnny Jansen. Voor het elftal van Van den Brom een uitgelezen mogelijkheid om de uitgesproken doelstellingen kracht bij te zetten. Helaas zal het moeten zonder de steun van de twaalfde man.

Volgende week sluit de transfermarkt. Dan zullen we weten of FC Utrecht nog even lekker gecasht heeft voor Gyrano Kerk of dat de buitenspeler in ieder geval tot de winterstop bij FC Utrecht blijft. Scheidsrechter in de Galgenwaard is Van Boekel. De aftrap is om 20.00 uur en de wedstrijd wordt uitgezonden op FOX 2, de voorbeschouwing begint om 19.30 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Van der Maarel – St. Jago – Hoogma – Warmerdam

Boussaid – Maher – Gustafson

Kerk – Mahi – Ramselaar

One thought on “Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen

Comments are closed.