post

FC Utrecht – sc Heerenveen 1-1 (1-1)

FC Utrecht en sc Heerenveen deelden vanavond (vrijdag) de punten. In een Stadion Galgenwaard waarin zonder publiek werd gespeeld, eindigde het Eredivisie-onderonsje tussen de Domstedelingen en de Friezen ondanks een Utrechts overwicht in 1-1.

Kansen, kansen en nog eens kansen. FC Utrecht krijgt er plenty, in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Met name in de tweede helft is het van begin tot en met eind FC Utrecht dat de klok slaat in een leeg Stadion Galgenwaard. Het doelpunt dat voortdurend in de lucht hangt, de 2-1, komt er uiteindelijk niet. De allerlaatste spelsituatie van de match is illustratief voor de uitkomst van de wedstrijd. Mimoun Mahi schiet snoeihard op de paal, en in de rebound is er nog een mogelijkheid voor Mark van der Maarel, maar die levert ook niets op.

Het ene na het andere schot
In totaal lost FC Utrecht tegen de Eredivisiekoploper uit Friesland 34 schoten. Dat is het hoogste aantal van dit seizoen in de volledige competitie; en dan te bedenken dat FC Utrecht in dat klassement al aan de leiding gaat voordat het duel met sc Heerenveen begint; de 25 geloste schoten van de Domstedelingen in Venlo tegen VVV zijn dan nog goed voor de koppositie in het klassement. 

Henk Veerman opent de score
Eigenlijk kun je geen statistiek verzinnen, of die is deze avond in het voordeel van de Domstedelingen. Nu ja, op één statistiek na dan: de score. Die wordt in een Stadion Galgenwaard waar de coaching van de spelers en stafleden en het radioverslag van de reporters van zowel RTV Utrecht als Omrop Fryslan het voornaamste is dat je hoort, door Henk Veerman geopend. De spits en aanvoerder van sc Heerenveen verrast met een schot in de korte hoek: 0-1. De wedstrijd is dan amper vier minuten aan de gang.

Knappe gelijkmaker van Gyrano Kerk
Vanaf dat moment gaat FC Utrecht in de achtervolging, en die levert na veertig minuten voor het eerst succes op. Gyrano Kerk is het die met een even hard als geplaatst schot met links in de verre hoek keeper Erwin Mulder van sc Heerenveen verschalkt. De flankspits van FC Utrecht is dan trefzeker met zeven van zijn laatste acht schoten op doel; een duizelingwekkend hoog percentage. De aanvaller viert het al dansend, en zo gaat FC Utrecht swingend de kleedkamer in: 1-1.

Zelden vertoond
Na de break ontvouwt zich dan een ware belegering van het doel van sc Heerenveen in Stadion Galgenwaard. Onder anderen Mahi, Bart Ramselaar, Simon Gustafson, Van der Maarel en Eljero Elia zijn dicht bij een tweede Utrechtse treffer, maar alle Utrechtse doelpogingen ten spijt – sinds de start van de metingen in jaargang 2010/2011 zijn er slechts twee wedstrijden geweest waarin een team meer schoten heeft geproduceerd, dan FC Utrecht in dit duel met sc Heerenveen – blijft de stand op het scorebord in evenwicht.

Interlandbreak, daarna FC Groningen-uit
Volgend weekend is er geen Eredivisievoetbal. De competitie ligt dan stil vanwege interlands. Voor FC Utrecht gaat het op zondag 18 oktober weer om de punten. Die dag gaat het team van trainer/coach John van den Brom op bezoek bij FC Groningen. Het duel met de Trots van het Noorden begint die dag om 16.45 uur. 

FC Utrecht – sc Heerenveen 1-1 (1-1)
4. Henk Veerman 0-1
44. Gyrano Kerk 1-1

Gele kaarten: Sander van de Streek (FC Utrecht).

Rode kaart: 83. Rein Smit (sc Heerenveen, twee keer geel).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Othmane Boussaid (46. Sander van de Streek), Simon Gustafson (80. Daniel Arzani); Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Bart Ramselaar (76. Eljero Elia).

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Sherel Floranus, Pawel Bochniewicz, Jan Paul van Hecke, Lucas Woudenberg; Joey Veerman, Rodney Kongolo, Oliver Batista Meier (73. Ibrahim Dresevic); Mitchell van Bergen, Henk Veerman (61. Rein Smit), Arjen van der Heide (67. Ulysses Llanez)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

4 thoughts on “FC Utrecht – sc Heerenveen 1-1 (1-1)

  1. De onbalans op het middenveld was helaas weer goed zichtbaar. Als Van den Brom met spelers als Gustafson, Maher, Boussaid en / of Ramselaar wil blijven spelen, dan is er een breker nodig. Van de Streek lijkt deze rol in te kunnen vullen, al heeft Van Overeem mijn voorkeur. Maar geen van beiden werkt helaas niet.
    En waarom zo laat wisselen? Bij gebrek aan een killer in de aanval kan juist een speler als Elia voor dreiging zorgen om te compenseren. Daar heeft hij meer dan voldoende kwaliteit voor.
    Ook het jonge verdedigende hart (Paes – St Jago – Hoogma) mist nog leiderschap. Gezien hun leeftijd niet onlogisch, maar wel een groot risico op tegengoals (los van persoonlijke fouten, de verdediging als geheel staat diep).
    Wat mij betreft nog meer dan voldoende werk te doen om een stabiele subtopper te worden. Het goede nieuws (en dat is zonder enig cynisme) is dat er van de eerste drie geen één verloren is gegaan. In het verleden gebeurde dat te regelmatig.

  2. Wordt dalmau een gevalletje bahabek( waar is die trouwens). Utrecht mag wat dat betreft weleens bij zichzelf te raden gaan als het gaat om de medische kant. Zoveel aanvallers maar geen afmaker, achterin is er gebrek aan een leider, groep klinkt wat betreft namen prima maar is volstrekt niet in balans. Iets wat de TD zich zeker mag aantrekken, dus ophouden met al die veren in zijn achterwerk Leken gisteren wel zaal voetballers in de 16 .laat Utrecht eerst maar eens een gedegen middenmotor worden, zal nog lastig genoeg worden
    Hoogmoed komt voor de val . Met namen alleen kom je er niet. Kan niet tevreden zijn met 5 ptn , als je mee wilt doen hadden het er minstens 7 moeten zijn

Comments are closed.