Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

De broodnodige overwinning tegen FC Groningen zou de Utrechtse burger weer wat moed moeten geven voor de komende week. Daarin twee uitwedstrijden (Heracles en weer FC Groningen, ditmaal voor de beker) gevolgd door de laatste wedstrijd voor de winterstop, de kraker tegen Feyenoord. Toch blijven we als FC Utrecht supporters kritisch. Want ook tegen FC Groningen zagen we niet het FC Utrecht dat we graag willen zien. Hoewel de trainer en media vonden dat we een goede eerste helft hadden gespeeld, viel daarin toch nog maar weinig te genieten. Het is waar, Gustafson moet gewoon de 0-1 maken, dan ziet de wereld er misschien heel anders uit, maar het is toch vooral het rondspelen van de bal dat tot een doel wordt verheven. Daar waar we toch vooral de bal naar voren gespeeld zien worden en er reuring is in de vijandelijke zestien meter. Maar misschien moeten we nog even geduld hebben.

Want laten we wel zijn, de puzzelstukjes liggen nog steeds niet op de goede plek. Tegen Groningen werd Van de Streek geposteerd als spits en mocht Cerny het vanaf de eerste minuut laten zien als buitenspeler. Op de burelen van de technische staf is blijkbaar nog niet geland dat Van de Streek het beste functioneert achter de spitsen en op die positie regelmatig zijn doelpuntjes meepikt. Volgens de opstelling vanochtend in het AD zijn bovengenoemde twee spelers het kind van de rekening voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die morgenmiddag om 16.45 uur van start gaat. Als vervangers mogen Bahebeck en Ramselaar het proberen, aldus de krant. Dat Ramselaar een basisplek gaat krijgen, is naar aanleiding van zijn invalbeurt tegen Groningen wel enigszins te verwachten. Dat dit ten koste gaat van Van de Streek zal wenkbrauwen doen fronsen. Velen hadden verwacht dat de niet in vorm zijnde Gustafson of Maher misschien wel eens aan de beurt zouden zijn om een wedstrijdje vanaf de zijlijn te kijken. Maar vooralsnog lijken deze spelers zekerheidjes bij de technische staf.

Van den Brom kan in ieder geval weer beschikken over een volledig fitte groep. Zelfs zorgenkindje Dalmau heeft weer volledig met de groep meegetraind. De wedstrijd tegen zijn oude werkgever lijkt echter te vroeg te komen voor de spits om al bij de wedstrijdselectie te zitten. De spits van dienst van vorig seizoen speelt inmiddels bij de tegenstander en voert de topscorerslijst in Nederland aan. Cyriel Dessers zal ongetwijfeld gebrand zijn om wat te laten zien tegen zijn oude ploeggenoten en op die manier aan te tonen dat er in Utrecht onterecht te weinig vertrouwen in de Belg was. Aan de verdediging van FCU om te zorgen dat de spits niet doorgaat met scoren.

Onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük werd volgens de statistieken nog geen uitwedstrijd door FC Utrecht verloren, dus dat geeft wat extra hoop op een goed resultaat. In een weekend waarin de eerste acht ploegen tegen elkaar speler, is winst natuurlijk van harte welkom. Punten pakken van directe concurrenten staat altijd bovenaan het lijstje. Natuurlijk weet iedereen nog hoe het vorig seizoen ging in Almelo, maar het verleden toont aan dat FC Utrecht het niet altijd even makkelijk heeft op het kunstgras van Heracles.

Donderdag staat om 18.30 uur de bekerwedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op het programma, op zondag gevolgd door de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Maher – Van Overeem – Gustafson – Ramselaar
Kerk – Bahebeck