Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ

Na de interland break een mooi affiche op het programma in De Galgenwaard. Zaterdagavond om 18.30 uur de aftrap van FC Utrecht – AZ. Wel meteen gevolgd door een minuut waarin niet wordt gevoetbald in verband met de antiracisme actie die op alle voetbalvelden plaatsvindt. Na die minuut hopelijk meteen een kolkende Galgenwaard. Voor bijna volle tribunes moet FC Utrecht laten zien te kunnen wedijveren met de Alkmaarders, die momenteel op de tweede plek in de eredivisie staan. De oude ploeg van Van den Brom doet het ook onder de nieuwe coach, Arne Slot, uitstekend en zet met goed voetbal de aanval in op de gevestigde orde. Een aanval die FC Utrecht ook voor ogen heeft. Of de huidige ploeg van Van den Brom al net zover is als zijn oude, is eerlijk gezegd de vraag. We hopen morgenavond allemaal op een bevestigend antwoord, maar het lijkt erop dat de ploeg uit Alkmaar net iets verder is.

Vooralsnog gaan we uit van een in ieder geval boeiend voetbalavondje met twee teams die aanvallend voetbal willen spelen. FC Utrecht mist na de voetballoze periode in ieder geval nog spits Dalmau. De Spanjaard is nog steeds niet fit. Geen berichten over een kwakkelende Bahebeck. De Fransman is fit. Of hij speelt is natuurlijk de vraag. Als we de wedstrijd tegen Ajax even buiten beschouwing laten, heeft de coach weinig reden tot wisselen. Ondanks het ontbreken van een echte nummer 9, werd er tegen Fortuna lustig op los gescoord. Ondanks het halen van buitenspeler Cerny en de terugkeer van Joosten, speelt FC Utrecht momenteel toch met een opstelling zonder flankspelers. Opvallend, omdat Van den Brom toch voorsorteert op een 4-3-3 systeem. Maar gezien de vorm van alle goede middenvelders een volkomen logische keuze om te switchen naar het 4-4-2.

Het gat met AZ, toch gezien als onze concurrent voor de Europa League plaatsen, bedraagt nu zes punten. Gezien de in de nek hijgende ploegen als Vitesse en Willem II, is een goed resultaat meer dan welkom. AZ won echter de 5 laatste wedstrijden die ze speelden (in diverse competities) en had daarbij een doelsaldo van 21 voor en 0 tegen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De wedstrijd staat morgenavond onder leiding van scheidsrechter Kuipers. De Galgenwaard is dus bijna vol, kaartverkoop is er nog wel, maar veel vakken zijn al uitverkocht. Met een sfeeractie op de Bunnikside in het vooruitzicht, de stadionlampen aan, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk voetbalavondje.

Volgende week is er al meteen weer een thuiswedstrijd voor FC Utrecht. Op zondag 1 december wordt er dan om 14.30 uur afgetrapt tegen laagvlieger RKC uit Waalwijk. De promovendus heeft het lastig op het hoogste niveau, maar wist de laatste wedstrijd de eerste winst binnen te halen. Dit weekend speelt RKC thuis tegen FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Ramselaar – Van Overeem – Maher – Gustafson
Kerk – Van de Streek