Zwaarbevochten zegen Jong FC Utrecht op Jong AZ

Na een aantal mindere wedstrijden is het zaak voor Jong FC Utrecht om weer te winnen. Vandaag was een uitgelezen mogelijkheid: Jong AZ kwam op bezoek op Zoudenbalch. Inderdaad, de dag voordat FC Utrecht – AZ op het programma stond. De uitsupporters hebben in ieder geval de route kunnen oefenen.
 
De eerste helft is redelijk te noemen. Beide ploegen krijgen wel kansen, maar heel hartverwarmend is het niet. In ieder geval staat het achterin goed, inclusief gelegenheidskeeper David Jensen. Als na een kwartiertje Jong FC Utrecht een vrije trap krijgt op een mooie locatie, Odysseus Velanas neemt deze en legt hem goed klaar voor Tommy St. Jago: 1-0. Als twintig minuten Jonas Arweiler goed oplet en de bal netjes opzij legt voor Justin Lonwijk, is ook de 2-0 een feit. Genieten duurt echter kort: drie minuten later is het alweer 2-1, door een van richting veranderd schot. In de eerste helft gebeurt eigenlijk niet zoveel meer.
 
Na de rust komt een herboren team de Utrechtse kleedkamer uit: na minder dan een minuut had het 3-1 kunnen en zelfs moeten staan. Helaas gaat de bal over. De Domstedelingen blijven druk zetten, maar ballen over en naast zijn het gevolg. Het laatste halfuur is het puur afzien: er lijkt een soort besluitenloosheid over de ploeg te komen: of vol verdedigen of doorgaan met aanvallen. Het resultaat zit ergens in het midden, waardoor er eigenlijk niets gebeurt. Jong AZ ruikt de mogelijkheden en krijgt goede kansen. Gelukkig voor de thuisploeg zijn de Alkmaarders ook erg goed in het verprutsen van kansen.
 
Jong Utrecht wint dus voor het eerst in langere tijd weer eens. Volgende wedstrijd is alweer aanstaande maandag, als de Utrechters op bezoek gaan bij het Nijmeegse NEC.
 
Jong FC Utrecht – Jong AZ 2-1 (2-1)
14. Tommy St. Jago 1-0
33. Justin Lonwijk 2-0
36. Richard Sedlacek 2-1
 
Gele kaarten: Eros Maddy (Jong FC Utrecht), Henri Weigelt, Joey Jacobs, Richard Sedlacek (Jong AZ).
 
Toeschouwers: 458.
 
Scheidsrechter: Sam Dröge.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Sylian Mokono (77. Tim Brinkman), Tommy St. Jago (65. Junior van der Velden), Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Eros Maddy (66. Hicham Acheffay).
 
Opstelling Jong AZ:
Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt (60. Joey Jacobs), Justin Bakker, Maxim Gullit; Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders, Thijs Oosting; Richard Sedlacek, Richorell Margaret (60. Des Kunst), Felix Andrade Correia.