Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)

FC Utrecht speelde vandaag een uitwedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie: Ajax. In de Johan Cruijff ArenA beleefde de ploeg van trainer/coach John van den Brom geen fijne middag. De Domstedelingen verliezen met 4-0.

Nog vijf minuten totdat scheidsrechter Bas Nijhuis gaat fluiten voor het rustsignaal. Ajax is op dat moment bezig aan een aanval en combineert dreigend richting het doel van FC Utrecht. Via Quincy Promes en Dušan Tadić komt de bal bij Zakaria Labyad. De oud-speler van FC Utrecht legt de bal vervolgens klaar voor Donny van de Beek, die ‘m met een curve achter doelman Maarten Paes schiet: 3-0. Wedstrijd beslist.

Pantoffel
Het is diezelfde Van de Beek die vandaag de score opent. Een voorzet van Tadić gaat over iedereen heen en eindigt bij de middenvelder van Ajax. Van de Beek neemt de bal in één keer op zijn pantoffel. Doelman Paes kan alleen maar toekijken hoe de bal snoeihard tegen de touwen eindigt.

Martínez
Met een 3-0 tussenstand komen de beide ploegen uit de kleedkamer. Gedurende een langere tijd blijft die tussenstand op het scorebord staan, totdat Ajax de wedstrijd na ruim een uur spelen definitief op slot gooit. De uitdraaiende corner van Hakim Ziyech wordt door Lisandro Martínez tegendraads binnengekopt: 4-0.

Paes
De goalie van FC Utrecht keept vandaag een uitstekende wedstrijd. Paes voorkomt met een aantal uitstekende reddingen dat de Amsterdammers vandaag vaker tot scoren komen. In totaal moest de 21-jarige doelman 10 reddingen verrichten. Alleen Sergio Padt (10 tegen Ajax), Robert Zwinkels (10 tegen PSV) en Xavier Mous (11 tegen PSV) hebben dit seizoen al minimaal 10 reddingen in een Eredivisieduel verricht.

Interlandperiode
FC Utrecht komt komend weekend niet in actie. Vanwege de interlandperiode wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie. Op zaterdag 23 november moeten de Domstedelingen weer aan de bak. Op die dag staat in Stadion Galgenwaard de wedstrijd tegen AZ op het programma. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)
14. Donny van de Beek 1-0
24. Dušan Tadić 2-0
40. Donny van de Beek 3-0
66. Lisandro Martínez 4-0

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 53.381

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling Ajax:
Andre Onana; Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lisandro Martínez; Zakaria Labyad (76. Noa Lang), Dušan Tadić (69. Klaas-Jan Huntelaar), Quincy Promes

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher (74. Giovanni Troupée), Joris van Overeem, Bart Ramselaar (39. Patrick Joosten), Simon Gustafson, Gyrano Kerk, Jean-Sander van de Streek

Bron: fcutrecht.nl

7 thoughts on “Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)

 1. Waarschijnlijk zullen er lezers zijn die het negatief vinden maar toch, de spelers hebben denk ik niet begrepen wat de trainer bedoelde met wedstrijd. Natuurlijk had men de wedstrijd verloren maar als je op 5 meter dekt en ze de ruimte geeft om de bal voor te zetten zoals bij goal 1 als 2 vraag je om problemen. Kijk de hoogte punten maar geen duel op te vinden en strijd is iets wat Utrecht niet kan missen. Oude wrijven voetbal was het. Maar er zullen er weer genoeg zijn die zeggen snel vergeten deze prestatie.
  Bijzonder irritant om de trainer zo te zien omgaan met Nijhuis. Zou zeggen brandt maar los, maar ze spelen natuurlijk geweldig voetbal dat Ajax

 2. Ajax is veel en veel te goed voor de eredivisie, mensen zeggen weleens dat dat goed is voor het Nederlandse voetbal, het is echter alleen maar goed voor de bankrekening van Ajax. Voorafgaand aan de 2-0 werd er door Blind gewoon een overtreding gemaakt op vd Streek. Maar ook hier was er weer een blinde VAR in Zeist. Verder valt er niets op de uitslag af te dingen. Man of the Match bij Utrecht was Paes, onderscheidde zich met veel uitstekende reddingen.

  • Ik wil niet te veel woorden aan de arbitrage vuil maken, want dat doet afbreuk aan de terechte en gelukkig nog klein uitgevallen nederlaag. Maar in mijn ogen is vooral Nijhuis het probleem. Hij weas weer bezig met een ‘Kijk Bas weer eens goed zijn’-show. Bij hem heeft geen enkele VAR nut, want hij doet toch wat hij zelf wil.

   Maar nogmaals: verdiend verloren en veel verbeterpunten zichtbaar. Nu de wonden likken en gericht werken aan de volgende zware tegenstander: AZ.

 3. Die irritante Nijhuis zal vanavond weer menige veer in zijn hol krijgen bij VI.weet al wat bromsnor
  Derksen gaat zeggen. Bas laat het tenminste een wedstrijd worden, Bas moet gewoon de regels volgen en fluiten als er een overtreding is zoals door Blind. Wat het nog irritanter maakt is dat vd. Brom nog kwasi leuk loopt te doen met diezelfde Nijhuis

 4. De minst belangrijke wedstrijd van het jaar. De kans dat je in de Arena wint is dit seizoen nihil. Gewoon wat maten te groot. Inderdaad niet te lang bij stil staan en door naar de volgende wedstrijd. Ook een pittige: AZ. Kan zo maar een tweede nederlaag op rij zijn. Voordeel: we spelen thuis, hopelijk in een uitverkochte Galgenwaard.

 5. Wel jammer dat Utrecht niet meer geduld heeft gehad met Dessers, die is wel even het ongelijk van Utrecht aan het aantonen. Daarnaast zal Zuidam zich toch ook wel gaan afvragen wat gaan we nog zien van Mahienkok, bahabeck en Dalmau tot nu toe weinig tot niets alleen dat bahabeck en Dalmau bijzonder blessure gevoelig zijn en Mahienkok slechts als pinchhitter te gebruiken is.

Comments are closed.