Jong Utrecht hard onderuit

Voorgaande jaren hebben we het al gemeld: het toevoegen van spelers van het eerste elftal heeft meestal geen goed gevolg voor het spel van Jong Utrecht. Vanavond was het de ‘eer’ aan Vaclav Cerny, David Jensen en Giovanni Trouppée. Het resultaat was er ook naar: met een 4-0 verlies mocht de terugreis worden aanvaard.
 
Eigenlijk loopt de Utrechtse ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan. Jong Ajax is oppermachtig van begin tot eind. Dat de schade tot 4-0 beperkt wordt is meer geluk dan wijsheid. Pas na 15 minuten wordt het verschil ook op het scorebord zichtbaar, als Traoré de bal achter Jensen legt. Al vijf minuten later geschutter aan de rechterkant van de Domstedelingen, niet ontoevallig de kant waar twee van de drie gastspelers actief is: 2-0.
 
Met kunst- en vliegwerk wordt de rust gehaald. Jong Utrecht komt er heel af en toe wel uit, maar een bal richting Cerny betekent een verloren bal: de ex-Ajacied heeft amper oog voor spelers van zijn ploeg en schiet elke bal op doel. Zonder effect. De meest curieuze goal is de 3-0: David Jensen komt ver uit het doel, mist compleet de bal waar hij achteraan gaat en diezelfde Traoré van de 1-0 mag weer een doelpunt op zijn lijst zetten. Dat hij er later ook nog 4-0 van maakt, is leuk voor de statistieken.
 
Eén groot foutenfestival op de Toekomst. Vrijdag weer een kans, als Cambuur Leeuwarden op bezoek komt op Zoudenbalch. De wedstrijd begint om 20:00u.
 
Jong Ajax – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
15. Lassina Traoré 1-0
20. Jurgen Ekkelenkamp 2-0
63. Lassina Traoré 3-0
69. Lassina Traoré 4-0
 
Gele kaart: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 840.
 
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
 
Opstelling Jong Ajax:
Bruno Varela; Quinten Timber (78. Alex Méndez), Jurriën Timber, Boy Kemper, Juan Familia Castillo; Ryan Gravenberch, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp; Nicolas Kühn, Lassina Traoré (87. Hassane Bandé), Noa Lang (61. Joshua Pynadath).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen (82. Rida El Barjiji), Tim Brinkman, Odysseus Velanas (78. Giovanni de la Vega); Václav Černý, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (78. Eros Maddy).