Jong Utrecht hard onderuit

Voorgaande jaren hebben we het al gemeld: het toevoegen van spelers van het eerste elftal heeft meestal geen goed gevolg voor het spel van Jong Utrecht. Vanavond was het de ‘eer’ aan Vaclav Cerny, David Jensen en Giovanni Trouppée. Het resultaat was er ook naar: met een 4-0 verlies mocht de terugreis worden aanvaard.
 
Eigenlijk loopt de Utrechtse ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan. Jong Ajax is oppermachtig van begin tot eind. Dat de schade tot 4-0 beperkt wordt is meer geluk dan wijsheid. Pas na 15 minuten wordt het verschil ook op het scorebord zichtbaar, als Traoré de bal achter Jensen legt. Al vijf minuten later geschutter aan de rechterkant van de Domstedelingen, niet ontoevallig de kant waar twee van de drie gastspelers actief is: 2-0.
 
Met kunst- en vliegwerk wordt de rust gehaald. Jong Utrecht komt er heel af en toe wel uit, maar een bal richting Cerny betekent een verloren bal: de ex-Ajacied heeft amper oog voor spelers van zijn ploeg en schiet elke bal op doel. Zonder effect. De meest curieuze goal is de 3-0: David Jensen komt ver uit het doel, mist compleet de bal waar hij achteraan gaat en diezelfde Traoré van de 1-0 mag weer een doelpunt op zijn lijst zetten. Dat hij er later ook nog 4-0 van maakt, is leuk voor de statistieken.
 
Eén groot foutenfestival op de Toekomst. Vrijdag weer een kans, als Cambuur Leeuwarden op bezoek komt op Zoudenbalch. De wedstrijd begint om 20:00u.
 
Jong Ajax – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
15. Lassina Traoré 1-0
20. Jurgen Ekkelenkamp 2-0
63. Lassina Traoré 3-0
69. Lassina Traoré 4-0
 
Gele kaart: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 840.
 
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
 
Opstelling Jong Ajax:
Bruno Varela; Quinten Timber (78. Alex Méndez), Jurriën Timber, Boy Kemper, Juan Familia Castillo; Ryan Gravenberch, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp; Nicolas Kühn, Lassina Traoré (87. Hassane Bandé), Noa Lang (61. Joshua Pynadath).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen (82. Rida El Barjiji), Tim Brinkman, Odysseus Velanas (78. Giovanni de la Vega); Václav Černý, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (78. Eros Maddy).

10 thoughts on “Jong Utrecht hard onderuit

 1. Volstrekt fout om spelers van de a selectie die zwaar teleurgesteld zijn omdat zij niet spelen in 1 wel bij 2 te laten meedoen. Ook de “vaste” 2 e elftalspelers zullen hier niet blij mee zijn, spelen met teleurgestelde en ongemotiveerde spelers wekt irritatie en gaat ten koste van het resultaat. Waarom trouwens tegen Cambuur op Zoudenbalch spelen en niet gewoon in het stadion, het gaat hier wel om de koploper.

 2. Toen Troupee, Cerny en Abass meespeelden tegen FC Den Bosch en in een galavoorstelling met 5-0 wonnen hoorde ik je hier niet over klagen…

 3. Ze speelden mee ja, tegenstander den Bosch , maar tegen een echte tegenstander gaven ze niet thuis. De schrijver van het verslag is trouwens dezelfde mening toegedaan. Je kunt niet teren op 1 keer behoorlijk spelen en daarna 4 wedstrijden onder je niveau. Bij 1 zal het probleem komend weekend ook zijn om te laten zien dat PSV geen 1 dagsvlieg was. Niet vergeten dat de 1 helft zaterdag niet om aan te zien was.

  • Hoezo vier wedstrijden onder je niveau? Jong Utrecht is al weken in vorm en ongeslagen. En nu verliezen ze een keer. Kan gebeuren.
   En ik weet niet waar jij zaterdag naar heb gekeken maar Utrecht speelde een hele goede eerste helft. Tactisch ijzersterk. Geen kans weggeven tegen het machtige PSV dat dit seizoen nog niet had verloren. Tegen Malen, Bergwijn en Ihattaren. En dat met een matige keeper, een rechtsback die slecht presteert, een aanvoerder die te traag is, een huurling die tekort komt voor dit niveau en Mark van der Maarel (aldus jouw mening over de verdediging). En de tweede helft hebben ze het keurig afgerond. Je mag echt wel een keer genieten van een overwinning.

   • Robinho ik heb hem er ook wel eens op geattendeerd dat hij niet altijd zo negatief moet reageren en dat daardoor velen hier afhaken te reageren. En dat onze spelers geen ronaldo of mersie zijn.Dat was vorig jaar precies het zelfde. Maar Advocaat leiden ze wel als winnaar in de play offs. Ik heb al eens geopperd dat hij 40 km noordelijke moet gaan kijken. Ik ben blij met vd Brom en met dit team. Ik vond ze zaterdagavond ook tactisch prima spelen. Malen, Bergwijn en de andere kwamen er niet of nauwelijks er door heen. E Utrecht won verdient met 3-0

    • Helemaal mee eens! Vind het echt niet erg als er kritisch gereageerd wordt, maar er is een verschil tussen kritisch en altijd negatief zijn. Bij mij is het glas altijd half vol. En als je op de tribune hebt gezeten in de jaren tachtig en negentig dan moet je heel blij zijn hoe het nu gaat. Maar goed, iedereen mag hier gelukkig een mening geven dus Karsj01 ook. Geen probleem. Alleen soms ga ik er even tegen in.

 4. Ach, ach, ach wat mensen haken af, fcu 14 en Robinho vinden het te negatief, valt ook niet mee als iemand realistisch en zonder rode bril op naar een wedstrijd van Utrecht kijkt.
  Daarnaast gaat mijn reactie over splers die bij 1 geen vaste plek hebben, wel goed lezen. Maar wil best wat zeggen over de wedstrijd tegen PSV. Wat de 1e helft betreft betrof het een schaakspel, zonder kansen, vrijwel zonder doelpogingen en daar kom ik niet voor naar het stadion. Lijkt me sterk Robinho dat je de eerste helft op het puntje van de stoel hebt gezeten, maar goed er zijn mensen die met weinig tevreden zijn. De verdediging is zeker niet de sterkste linie. Ook hier wel goed lezen wat betreft vd Maarel.
  Ik heb gezegd dat het eigenlijk een schande is dat een trainer moet terugvallen, ondanks alle aankopen op Mark, die dan nog 1 van de betere is. Zal voorlopig anderen de plaats gunnen om eens te reageren, maar wel als er gewonnen is natuurlijk. 40 km. Verderop is dat Ajax of zijn we zo kinderachtig dat we die naam niet in de mond nemen. Wens jullie succes om deze rubriek weer vol reacties te krijgen, nou nog 1 opmerking dan, Dalmau ontbreekt ook tegen Sparta weer, een 2 e bahabeck misschien. Sorry

 5. Inderdaad mag en kan iedereen op deze site zijn of haar mening geven. Dat er af en toe scherpe kantjes aan zitten maakt het alleen maar leuker en meer de moeite waard, maar dat er mensen niet meer reageren vanwege mijn reacties is toch echt te veel eer. Zou willen zeggen laat je niet kennen en geef je mening. Goed is goed en slecht is slecht

Comments are closed.