Jong Utrecht houdt ook Cambuur in toom

Na de wedstrijd van afgelopen maandag was Jong FC Utrecht erop gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Hoe kun je dat beter doen dan tegen de koploper van de competitie? Die koploper, Cambuur, kwam met een veel beter gevoel naar de Domstad: zij hadden immers de afgelopen wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Een ex-speler van FC Utrecht, Issa Kallon, had met vier doelpunten daarin een grote bijdrage.

Jong Utrecht was dus gewaarschuwd, maar dat was duidelijk te zien. De eerste helft was voornamelijk een schaakspel. Twee ploegen absoluut aan elkaar gewaagd, die beide hun best deden om de zwakheden van de andere ploeg te ontdekken. Dat lukte af en toe aardig, hoewel er geen gigantische kansen uit kwamen. Op één na, als Justin Lonwijk, die zijn rentree maakt bij de Domstedelingen, de keeper omspeelt, maar teveel tijd neemt om uit te halen. Geen doelpunt.

In de tweede helft, waarin Justin Lonwijk vervangen is door Odysseus Velanas, gaan de Domstedelingen meer druk zetten. Er komen steeds betere kansen uit en na 16 minuten kopt Mitchell van Rooijen de thuisploeg op voorsprong. Hoewel, kopt… het is natuurlijk wél Mitchell van Rooijen, de man met de mooiste doelpunten van Jong FC Utrecht in z’n benen. Pas na het zien van de samenvatting wordt het duidelijk: het is deze keer de borst. Maar wat maakt het uit, er is een voorsprong. De verdediging staat goed vanavond, de Friezen die geen Fries genoemd willen worden komen er niet door. Dan een ongelukkig moment van Chris Mamengi, die de bal in de eigen 16 met de hand beroert. Penalty en 1-1.

Hierna is er nog wel een aantal kansen te zien, maar wordt er niet gescoord. Weer een topploeg die maximaal één punt meeneemt uit Utrecht, je zou er bijna aan gaan wennen.

De volgende twee wedstrijden zijn buiten Utrecht: op 1 november Telstar, op 8 november Volendam. Voor de eerste wedstrijd zijn kaarten te koop via fcutrecht, richting de palingboeren gaat voor het eerst een bus van Jong FC Utrecht rijden.

Jong FC Utrecht – SC Cambuur 1-1 (0-0)
61. Mitchell van Rooijen 1-0
69. Robert Mühren 1-1

Gele kaarten: Rida El Barjiji (Jong FC Utrecht), Kellian van der Kaap (SC Cambuur), Jordy van Deelen (SC Cambuur), Sylian Mokono (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 566

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (85. Mark Pabai), Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk (46. Odysseus Velanas), Rida El Barjiji; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay

Opstelling SC Cambuur:
Sonny Stevens; Jordy van Deelen, Calvin Mac-Intosch, Kellian van der Kaap, David Sambissa (55. Alex Bangura); Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Robin Maulun (86. Stanley Akoy); Issa Kallon, Robert Mühren, Ragnar Oratmangoen (55. Jarchinio Antonia

One thought on “Jong Utrecht houdt ook Cambuur in toom

  1. Na het schaakspel in de 1 e helft een geweldige 2 e helft waarbij dit elftal boordevol talenten een verdient punt binnen haalden, voor zo n 550 toeschouwers. Jammer dat er zo weinig interesse is voor dit elftal, zelfs tegen de koploper. Maar wie weet als er zo geweldig gepresteerd blijft worden gaat dat ook nog komen

Comments are closed.