Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

Is de puzzel inmiddels gelegd? Dat is de vraag die veel FC Utrecht supporters bezighoudt. Na de overwinning op Willem II zijn we weer een week verder. Zaterdagavond staat de moeilijke wedstrijd tegen Vitesse op het programma. De cijfers van deze ontmoetingen in het verleden zijn nou niet in het voordeel van onze FC. Slechts drie keer werd er in Arnhem gewonnen. Wat wel hoop geeft is dat slechts één van de laatste 11 wedstrijden verloren ging. Maar momenteel lijken de Arnhemmers verder te zijn dan FC Utrecht. Terugkomend op de puzzel, gaat het middenveld met Maher, Gustafson en Ramselaar draaien als een eenheid? Vooral Maher lijkt nog zoekende. De middenvelder zou volgens de fans wat meer naar voren gericht mogen voetballen. Nu gaan veel ballen breed of naar achter en is het tempo aan de lage kant.

Toen FC Utrecht vorige week met 10 man kwam te spelen, zochten de mannen van Van den Brom sneller de diepte en werden daardoor veel gevaarlijker dan met 11 man. Ook kwam er meer passie en gif in het spel, waardoor ook het publiek achter het team ging staan. Een mooi uitgangspunt om in Arnhem mee te starten. Het uitvak zal gevuld zijn met zo’n 450 fans, die de ploeg weer komen ondersteunen.

In ieder geval geen Guwara (schorsing) en Dalmau (geblesseerd). Volgens de berichtgeving die deze week van het trainingsveld sijpelden, hebben verder alle spelers meegetraind. Of dit inhoudt dat bijvoorbeeld Van Overeem en Makienok inzetbaar zijn, is echter niet duidelijk. Misschien zou Van Overeem wel het missende puzzelstukje op het middenveld kunnen zijn. Maar we gaan er voorlopig van uit dat de trainer vasthoudt aan de huidige spelers. In dat geval is er weer een plek gereserveerd voor Sander van der Streek. Door de schorsing van Guwara zal Van der Maarel ongetwijfeld zijn rentree in de basis maken en het niet spelen van Dalmau maakt de weg vrij voor Bahebeck (als die niet weer eens op het laatste moment geveld wordt door blessure of ziekte). Klaiber leek zich vorige week hersteld te hebben van de iets mindere periode.

De wedstrijd in Arnhem begint zaterdagavond om 19.45 uur. Scheidsrechter van dienst is Kuipers. Morgenavond rond 21.30 uur weten we of FC Utrecht aanhaakt bij Vitesse of dat het gat met de top iets groter wordt. Volgende week ligt de competitie stil wegens interlands. Daarna komt PSV op bezoek in de Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Ramselaar – Maher – Gustafson
Kerk – Bahebeck – Van der Streek