Jong FC Utrecht genadig voor Helmond Sport

Vorige seizoenen had je wedstrijden waarin je hoopte op misschien een punt. Dit seizoen ben je teleurgesteld met minder dan drie punten. Zo’n wedstrijd is tegen Helmond Sport en teleurstelling overheersde na afloop van de wedstrijd van vanavond.

In de basis vanavond Giovanni Troupée, die zijn minuten mag maken met de beloftes. Verder de te verwachten basis, met Junior van der Velden die de geschorste Chris Mamengi weer met overtuiging verving. De hele wedstrijd is redelijk rommelig op het middenveld, met een bloedsnelle Eros Maddy die waarschijnlijk nog weken in de nachtmerries van de Helmondse verdediger te vinden is. Een euvel van vorig seizoen steekt opeens weer de kop op: wel in de 16 komen, maar de kansen niet afmaken. Nu moet gezegd worden dat de keeper van de bezoekers de wedstrijd van z’n leven speelt.

Utrecht heeft de kansen, Helmond het doelpunt. Tijdens gerommel voor het Utrechtse doel krijgt Orhan Dzepar de bal voor de voeten. Hij haalt van twee meter uit en via het hoofd van Fabian de Keijzer belandt het bal in het doel. De Utrechtse keeper blijft daarna aangeslagen op het veld liggen en moet minutenlang behandeld worden. Dat hij daarna opstaat en de wedstrijd uit kan spelen, is opvallend te noemen.

Rust 0-1. In de tweede helft komen de Domstedelingen als herboren het veld op. Aanval na aanval wordt afgevuurd op het vijandelijke doel. Na zes minuten levert het de gigantisch verdiende gelijkmaker op: Junior van der Velden scoort zijn eerste doelpunt van het seizoen met zijn hoofd. Ondanks nog vele kansen en door de uitblinkende bezoekende keeper, wordt de wedstrijd afgesloten met een 1-1 stand.

Teleurstellend: ja. Inmiddels verwachten we meer van de jonge Utrechters. Inmiddels hebben we echter wél 14 punten. Vrjdag de volgende kans, als FC Dordrecht bezocht wordt. De wedstrijd begint als altijd om 20u, kaarten zijn verkrijgbaar bij FC Utrecht en kosten 12 euro.

2 thoughts on “Jong FC Utrecht genadig voor Helmond Sport

1. Moet zeggen dat ik 12 euro voor een wedstrijd aardig aan de prijs vind, zeker als de tegenstander ook nog Dordrecht is, dan lijkt mij 5 euro meer dan genoeg. Voor wedstrijden tegen de graafschap, NEC of GO Ahead kan ik me voorstellen daar 10 euro van te maken, maar beslist niet meer

2. Sorry had begrepen dat Utrecht thuis zou spelen, over bezocht wordt heengelezen. , dus reactie als niet verzonden beschouwen of Utrecht moet ook 12 euro hanteren voor de wedstrijden van Jong