Jong FC Utrecht is niet te stoppen

De laatste wedstrijd van het vorige seizoen. Uit richting Dordrecht, met nog een kleine kans om níet laatste te worden. Als Mitchell van Rooijen dan in de 87e minuut de 1-2 scoort, gaat het uitvak compleet uit hun dak.
 
Dat was in mei. We zijn nu zo’n vijf maanden verder en we vinden een 2-5 uitoverwinning tegen dezelfde ploeg nog een genadigde uitslag. Wat een verschil kunnen een paar maanden maken, maar de supporters genieten met volle teugen.
 
Als dit verslag in de afgelopen seizoenen was geschreven, had erbij gestaan dat het wel erg meezat. Vandaag de dag dwing je het met fris spel zelf af. Zoals in de vierde minuut, dan staat het al 0-1 door man of the match Micham Acheffay. 10 minuten later wordt Jonas Arweiler onderuit gehaald op de rand van de 16 meter door Noah Lewis, die daarna de rest van de wedstrijd vanaf de tribune mag zien. 75 minuten tegen tien man, dat moet toch lukken.
 
En hoe! Het duurt nog een kwartiertje, dan krijgt Hicham het weer op z’n heupen en maakt hij de 0-2. Jong FC Utrecht is genadig, want de thuisploeg haalt het tot de rust met deze stand. Jong Utrecht speelt prima. Mooie combinaties, vechten wanneer nodig: het is een genot om naar te kijken. Het enige puntje van kritiek is wellicht het afmaken: in de vijandelijke 16 meter loopt het nog wel eens vast. Een kniesoor die erop let: twee minuten in de tweede helft breidt Jonas Arweiler de voorsprong verder uit met het mooiste doelpunt van de avond: vier man voorbij en uithalen.
 
De thuisploeg doet wel wat, maar met meer geluk dan wijsheid. Zo mag ook de 1-3 beschreven worden: een ‘lucky’. Jong Utrecht is toch even van slag, maar 12 minuten is’ie er weer: Hicham Acheffay zet de 1-4 op het scorebord. Nog een lucky van de Schapenkoppen, zo’n 8 minuten voor tijd zorgt voor 2-4, maar het meest curieuze doelpunt mag toch wel het eindstuk van de avond genoemd worden als de Dordtse keeper de bal over z’n eigen lijn helpt.
 
2-5 tegen FC Dordrecht, het seizoen wordt steeds mooier. Volgende mogelijkheid om de jonge Utrechters aan het werk te zien is over twee weken, als De Graafschap naar de Domstad komt.
 
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 5-2 (0-2)
 
4. Hicham Acheffay 0-1
28. Hicham Acheffay 0-2
47. Jonas Arweiler 0-3
54. Renny Smith 1-3
66. Hicham Acheffay 1-4
82. Renny Smith 2-4
84. Petar Stoskovic (e.d.) 2-5
 
Gele kaarten: Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht), Renny Smith (FC Dordrecht), Junior van der Velden)
 
 
Rode kaarten: Noah Lewis (FC Dordrecht)
 
Scheidsrechter: Sam Dröge
 
Opstelling FC Dordrecht:
Petar Stoskovic; Lewis Montsma, Noah Lewis, Fabian de Abreu; Stef Gronsveld, Jari Schuurman, Jordy Wehrmann (85. Jaron Vicario), Renny Smith, Dwayne Green (56. Brandon Ormonde-Ottewil); Anass Achahbar (56. Thomas Kok), Pedro Marques
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci (60. Rida El Barjiji); Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (74. Mohamed Mallahi), Tim Brinkman; Giovanni de la Vega (85. Jeredy Hilterman), Jonas Arweiler, Hicham Acheffay

One thought on “Jong FC Utrecht is niet te stoppen

Comments are closed.