post

Vitesse – FC Utrecht 2-1 (1-1)

FC Utrecht heeft het duel met directe concurrent Vitesse verloren. In het GelreDome werd er vandaag (zaterdag) met 2-1 verloren. Adam Maher scoorde het doelpunt aan Utrechtse zijde.

Het staat 1-1 wanneer Max Clark de bal ontvangt, net buiten het zestienmetergebied van FC Utrecht. De Britse verdediger van Vitesse haalt uit, spits Tim Matavz zorgt ervoor dat het schot van richting wordt veranderd en de bal glipt vervolgens door de handen van doelman Maarten Paes. Het GelreDome juicht, de Sloveense spits heeft zojuist de eindstand op het scorebord gezet: 2-1.

Vroege tegentreffer
FC Utrecht kijkt na 9 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Op dat moment krijgt Vitesse een corner. Verdediger Max Clark weet precies wat hij moet doen en kopt de bal snoeihard in het Utrechtse doel. De Domstedelingen moeten al vroeg in de achtervolging.

Treffer Maher
Adam Maher zorgt na ruimt een half uur spelen ervoor dat zijn ploeg op gelijke hoogte komt. FC Utrecht is op dat moment in de aanval en probeert in het zestienmetergebied van Vitesse te komen. Er is weinig ruimte waardoor de bal in de kluts richting de middenvelder van FC Utrecht rolt. Maher twijfelt geen moment, neemt een klein aanloopje en haalt verwoestend uit richting het doel van Remko Pasveer. De doelman van Vitesse kan alleen maar toekijken hoe Maher zijn eerste treffer maakt in het shirt van de FC uit de Domstad.

Nummer 4
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse stond vandaag in het teken van ‘Nummer 4’. Eén rugnummer waar beide clubs veel herinneringen aan hebben en een rugnummer waar veel emoties bij komen kijken. In de 4e minuut van de wedstrijd werd het spel dan ook stilgelegd door scheidsrechter Björn Kuipers en kwam er een staande ovatie van de aanwezige supporters in het GelreDome.

Interlandperiode
Vanwege de interlandperiode komt de ploeg van trainer/coach John van den Brom volgende week niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd voor FC Utrecht is op zaterdag 19 oktober. Om 20.45 wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor het thuisduel met PSV. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

Vitesse – FC Utrecht 2-1 (1-1)

9. Max Clark 1-0
38. Adam Maher 1-1
68. Tim Matavž 2-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Thomas Buitink (Vitesse)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 12.704

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Eli Dasa, Danilho Doekhi, Armando Obispo, Max Clark; Oussama Tannane (35. Navarone Foor), Riechedly Bazoer (87. Thomas Buitink), Bryan Linssen; Matúš Bero; Tim Matavz, Nouha Dicko (69. Jay-Roy Grot)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Bart Ramselaar (69. Urby Emanuelson), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Issah Abass (46. Jean-Christophe Bahebeck), Sander van de Streek (76. Václav Černý)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “Vitesse – FC Utrecht 2-1 (1-1)

 1. Zuidam heeft waarschijnlijk gedacht we kopen Eem handvol spelers en daar rolt vanzelf een team uit. Nou zo werkt dat dus niet. Bij de aankopen zit te veel van hetzelfde en een team is het na 3 maanden nog steeds niet. Dat vind ik eigenlijk de grootste tegenvaller met een trainer als vd Brom. Hij moet toch onderhand weten wat zijn spelers wel of niet kunnen en naar die mogelijkheden laten
  spelen.Achterin blijft het behelpen, waar is de organisatie bij de 1 e tegengoal, is ook een taak van de keeper. Zo n 2 e goal afdoen met dat kan gebeuren is te makkelijk, mag niet op dit niveau, is een gebrek aan concentratie. Voorin pakt het helemaal verkeert uit, Mahienkok komt nooit meer op niveau, bahabeck is behelpen en voor iedere wedstrijd een vraagteken en de nieuwe aankoop Dalmau gaat dezelfde kant op.
  Volgende week een ingecalculeerde nederlaag tegen PSV geeft alleen nog maar meer druk door het hoge verwachtingspatroon

 2. Onnodige nederlaag, maar zeker niet alleen door de blunder van Paes. Van den Brom riep na afloop dat FC Utrecht domineerde in de tweede helft. Dat vind ik trainersblahblah. Wat ik wel heb gezien, is dat er heel erg onzorgvuldig met de mogelijkheden is omgegaan. En er ook nog te weinig zijn gecreëerd. Dat is geen onbekend fenomeen, en daar is een oplossing voor nodig. Ik zie daarin echt de toegevoegde waarde van Strieder of Van Overeem. Maar vrees dat onze trainer te strak aan zijn visie wil vasthouden.
  Respect voor Paes trouwens. Hij weet dat zijn blunder erg veel aandacht krijgt. En stond als een vent voor de camera’s. Ook zijn actie tegen Linssen vond ik prima: de aanvaller werd gedwongen een keuze te maken. En verloor uiteindelijk het duel, terwijl ik de 3-1 al had geteld.

 3. FC Utrecht was de bovenliggende partij zeker in de tweede helft, voetballend tot aan de 16 meter uitstekend, FC Utrecht heeft niet verloren van Vitesse, of door de blunder van Paes. FC Utrecht heeft verloren van zichzelf. Echt zonde, want Vitesse kwam er niet aan te pas, ze mogen hun handen dichtknijpen met de 3 punten. Utrecht had minimaal een punt verdiend, maar eigenlijk meer.

  • Ik vond het tot de 16 in een te laag tempo, en te voorspelbaar. Dat was voor Vitesse makkelijk verdedigen. En Klaiber had ongekend veel ruimte op rechts waar veel te weinig gebruik van werd gemaakt.

    • Begrijp me goed: het gaat me niet om de prestaties van Klaiber. Het viel me zaterdag op hoeveel ruimte hij had, en hoe weinig daar op werd ingespeeld.
     Overigens gaat de 2-1 natuurlijk de boeken in als de blunder van Paes. Kijk alleen voor de grap de inleiding op de goal eens na, en de wijze waarop Klaiber de bal uitverdedigt….

 4. Dat verliezen van zichzelf heb ik deze competitieval al te vaak gehoord. Met deze groep spelers heb je gewoon te weinig punten en is het niveau onder de maat. Kerk nauwelijks tot niet gezien, een paar weken geleden droomde hij van oranje, blijf dromen zou ik zeggen. Hoe lang mag Klaiber nog aan blijven modderen. Met Ramselaar, Gustafson en Maher heb je op het middenveld te veel van hetzelfde. Het is te hopen dat Utrecht met Dalmau ook geen brekebeen heeft gekocht gelijk een Bahabeck. Zie net de foto van de Paes goal, maar als hem is geleerd om zo een bal over de grond te pakken, vrees ik het ergste. geen handen achter de bal en een gat tussen de benen waar wel 3 ballen doorheen kunnen. Jammer thuisfluiter dat de doelen in de 16 meter staan en niet op de rand dan was er misschien gescoord

Comments are closed.