Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht

De opluchting was vorige week groot na de winst op FC Emmen. Het spel was niet je van het, maar de drie punten waren uiterst welkom na de twee nederlagen. Het lijkt erop dat de juiste opstelling nog niet is gevonden. Duidelijk is wel dat Dalmau de spits van dienst wordt. De Spanjaard scoorde drie doelpunten in zijn eerste drie optredens. De grootste puzzel voor Van den Brom is het middenveld en de achterhoede. Door de grote hoeveelheid goede middenvelders, is het lastig ze allemaal op te stellen. Hierdoor speelde Van der Streek vorige week in de eerste helft als veredelde linksbuiten, een positie die hem niet lijkt te passen. Toen hij in de tweede helft meer op ‘10’ terecht kwam, kwamen zijn kwaliteiten beter tot zijn recht.

Met Gustafson, Ramselaar en Maher zit er veel voetbal in het elftal, maar doordat de verdediging her en der wat steken laat vallen, zou een type Strieder de achterhoede beter kunnen ondersteunen. Maar dat zou dan weer ten koste moeten gaan van één van de drie middenvelders die momenteel de voorkeur krijgen. Aangezien de trainer de voorkeur heeft voor 4-3-3 is een optie om te schakelen naar 4-4-2 niet echt aan de orde. Het hoog zetten van de backs, is goed voor het spektakel dat we graag willen zien, maar doordat ze regelmatig op de flanken lopen in aanvallend opzicht, neemt dat verdedigend ook een flink risico met zich mee. De uitwedstrijd tegen Twente liet al zien dat de middenvelders het dan niet konden belopen.

Heerenveen speelt met twee snelle buitenspelers. Zaak is het daarom om voorzichtig om te gaan met het opstomen van de backs. Voor je het weet loop je tegen een aantal counters aan met verstrekkende gevolgen. De afstemming tussen middenveld en achterhoede zal ongetwijfeld deze week op de training een punt van aandacht geweest zijn. Toch geeft deze manier van spelen wel een (toekomstige) garantie op spektakel. Hopelijk is het aantal doelpunt voor per wedstrijd hoger dan het aantal doelpunten tegen. En wie weet wordt het aantal tegendoelpunten wel minder naarmate men beter op elkaar is ingespeeld. Het kan in ieder geval in Heerenveen ook weer een hele interessante wedstrijd worden.

De aftrap in het Abe Lenstrastadion is al om 12.15 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder en FC Utrecht zal gesteund worden door zo’n 450 supporters. Een mooi aantal voor een wedstrijd op dit waardeloze tijdstip. Volgende week zondag speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Willem II. Die wedstrijd begint, zoals het hoort, om 14.30 uur.

Toch nog ook even het vermelden waard is de uitstekende start van ons beloftenteam. Jong FC Utrecht won vrijdagavond met 1-3 bij Roda JC en staat momenteel op een derde plek in de eerste divisie. Een mooie prestatie van de spelers onder leiding van hun nieuwe coach René Hake. Nog niet eerder stond Jong FC Utrecht er zo goed voor sinds hun entree in de eerste divisie. De volgende wedstrijd voor de jonge honden is een thuiswedstrijd (op Zoudenbalch) tegen Helmond Sport.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara

Ramselaar – Maher – Gustafson

Kerk – Dalmau – Van der Streek

One thought on “Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht

  1. Hoe graag ik Strieder zie in dit elftal (want voor de balans), ik vrees dat zijn rol is uitgespeeld. Was tijdens het duel tegen VVV natuurlijk zeer ongelukkig, maar maakt in alles wat ik van hem heb gezien onder VdBrom een onzekere indruk. En Strieder zat tegen FC Emmen niet eens op de bank.

Comments are closed.