post

Jong FC Utrecht vermorzelt FC Den Bosch

We hebben het meestal over geweldige spelers die een wedstrijd maken, maar soms mag je verder kijken. In dit geval de trainer van Jong FC Utrecht: René Hake. Iedereen die je spreekt heeft het over het verschil tussen Jong Utrecht vorige seizoenen en dit seizoen: het spelplezier straalt er vanaf. Spelers zijn creatiever, durven en proberen meer. De huidige zevende plaats is voor een groot deel te danken aan René en zijn team!
 
Dan de wedstrijd van vanavond. Als je alleen de eerste tien minuten had gekeken, had je deze kop nooit geloofd: Den Bosch begint furieus aan de wedstrijd, krijgt een paar geweldige kansen. Maar ja, dan heeft Utrecht nog een niet-zo-geheim wapen in de persoon van Fabian de Keijzer. Het is helemaal aan hem te danken dat er na die tien minuten nog een 0-0 stand op het bord staat. Vier minuten later staat compleet tegen de verhouding in een groep rood-wit geklede spelers feest te vieren in Stadion Galgenwaard: Mitchell van Rooijen heeft zojuist gescoord. Hij kan het ook minder spectaculair, blijkt wel weer. Mooi of niet: Utrecht staat voor.
 
De bezoekers lijken het daarna helemaal kwijt te zijn. De verdediging strooit met passes, maar het merendeel komt in de voeten van een aanvaller van Utrecht. Issah Abass profiteert daar twee keer van, in de 28e en 35 minuut. Het had nog 4-0 moeten worden voor de rust, maar de niet bepaald verwende Jong Utrechtsupporter is na drie jaar afzien al dolgelukkig met deze tussenstand.
 
Tweede helft: zelfs een kwartier kleedkamer doet niets aan de belabberde staat en instelling van de Bossenaren. De ongelukkig spelende Vaclav Cerny maakt er drie minuten in de tweede helft wel 4-0 van. Als Jonas Arweiler even laat zien hoe goed zijn techniek eigenlijk is en in de 62e minuut absoluut de mooiste treffer van de avond maakt, lijken de jonge Domstedelingen het wel te geloven. Ze worden minder precies, zakken terug. 8 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd valt er nog een tegendoelpunt te zien. Dan is al 60% van de meegereisde supporters uit Den Bosch ergens op de A2 te bewonderen, de paar overgeleven fanatiekelingen geven nog een applaus.
 
Resultaat: maarliefst 5-1, Jong Utrecht swingt. Vrijdag het vervolg, als het elftal op bezoek gaat bij Roda JC.
 
Jong FC Utrecht – FC Den Bosch 5-1 (3-0)
 
14. Mitchell van Rooijen 1-0
28. Issah Abass 2-0
35. Issah Abass 3-0
48. Václav Černý 4-0
62. Jonas Arweiler 5-0
82. Alexander Laukart 5-1
 
Gele kaarten: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht), Ruben Rodrigues (FC Den Bosch)
 
Toeschouwers: 602.
 
Scheidsrechter: Robin Gansner
 
Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian De Keijzer; Giovanni Troupee, Tommy St. Jago (60. Junior van der Velden), Christopher Mamengi (73. Mark Pabai), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman (78. Hicham Acheffay), Giovanni de la Vega; Issah Abass, Jonas Arweiler, Václav Černý.
 
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Azzeddine Dkidak, Stefan Velkov, Robin Voets, Mats Deijl; Kevin Felida, Ruben Rodrigues, Paco van Moorsel; Danny Verbeek, Ryan Trotman (21. Luuk Brouwers), Alexander Laukart.

3 thoughts on “Jong FC Utrecht vermorzelt FC Den Bosch

  1. Erg leuk dat dit elftal geen bijrol meer speelt. Hoopgevend voor de toekomst. Hake lijkt mij ook een vakman, beschaafd en bescheiden. Ik gun hem dit wel.

    • Is ook de trend tot nu toe. Cerny, Abass en Troupée zijn de enige eerste elftalspelers die bij Jong hebben meegedaan tot nu toe. En alleen tegen FC de Bosch.

Comments are closed.