post

sc Heerenveen – FC Utrecht 1-1 (1-1)

Er kwam geen winnaar uit de bus bij de ontmoeting tussen FC Utrecht en sc Heerenveen, vanmiddag (zondag) in het Abe Lenstra Stadion: 1-1. Doelman Maarten Paes vertolkte een belangrijke rol, door een kwartier voor tijd een penalty onschadelijk te maken.

Het fluitje klinkt, de de vingers wijzen naar de stip. Arbiter Siemen Mulder kent sc Heerenveen een klein kwartier voor het einde van de match een penalty toe. De Deense spits Jens Odgaard meldt zich bij de bal. FC Utrecht-doelman Maarten Paes kijkt hem diep in de ogen, wacht zijn aanloop af en gaat vervolgens de goede hoek in. De hard ingeschoten bal wordt door Paes gekeerd en in de rebound peert Odgaard de bal over. Zo blijft het 1-1 en gaat Paes de boeken in als de eerste sluitpost van FC Utrecht die een strafschop keert sinds Robbin Ruiter in november 2015. Een save die, zo blijkt een dik kwartier later, een punt waard is.

Sterke openingsfase
FC Utrecht begint in Friesland sterk aan de partij en krijgt in de openingsfase van de match de nodige kansen. De Friese verdedigers weten zich niet goed raad met de dieptepasses van de Domstedelingen, die resulteren in kansen voor onder anderen Adrián Dalmau. De Spanjaard is er enkele keren dicht bij, maar komt deze middag niet tot scoren.

Juweel van een goal
Na een dik kwartier gespeeld te hebben, is het Gyrano Kerk die de netten wel doet bollen in het Abe Lenstra Stadion. Na een splijtende pass van linksback Leon Guwara stormt Kerk alleen af op Warner Hahn en is het de vraag: wat gaat-ie doen? Het antwoord: hij chipt de bal. Met ontzettend veel gevoel lift de flankspits de bal over Hahn heen, in het doel: 0-1 voor FC Utrecht.

Tegendraads tegen de touwen
Naarmate de partij vordert, verovert sc Heerenveen terrein op FC Utrecht. Dat resulteert een klein kwartier na de openingstreffer al in de gelijkmaker. Na een voorzet van Mitchell van Bergen schiet Chidera Ejuke de bal tegendraads in: 1-1.

Veel kansen, geen goals meer
In het dikke uur dat er daarna nog wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion, waar 446 supporters van FC Utrecht van de partij zijn, komen er voor beide teams nog de nodige kansen. Namens de Utrechters zijn onder anderen Guwara, Kerk, Sander van de Streek, Dalmau, Simon Gustafson en Issah Abass nog gevaarlijk. In de blessuretijd van de partij krijgt vanuit de kluts FC Utrecht nog een flinke kans op de winnende treffer en heeft aan de andere kant van het veld Hicham Faik de winnende op zijn voet. Maar een remise is waar het bij blijft.

Bijzondere mijlpaal voor Janssen
Voor aanvoerder Willem Janssen was sc Heerenveen-uit zijn 350ste Eredivisiewedstrijd. Janssen is de eerste speler sinds Rob van Dijk in augustus 2011 die in het shirt van FC Utrecht die mijlpaal bereikt. In deze eeuw hebben slechts drie spelers meer Eredivisiematchen gespeeld dan Janssen. Dat zijn Peter Wisgerhof (398), Gabor Babos (377) en Anthony Lurling (371).

Tricolores komen naar Utrecht
Willem II is de volgende tegenstander van FC Utrecht. De Domstedelingen nemen het op zondag 29 september in Stadion Galgenwaard op tegen de Tricolores. De pot tegen de Tilburgers begint die dag om 14.30 uur en de kaartverkoop is zowel ONLINE als in de FC Utrecht Fanshop al in volle gang.

sc Heerenveen – FC Utrecht 1-1 (1-1)
18. Gyrano Kerk 0-1
30. Chidera Ejuke 1-1

Bijzonderheid: 76. Maarten Paes (FC Utrecht) stopt een door Jens Odgaard (sc Heerenveen) genomen penalty.

Gele kaarten: Hicham Faik, Joey Veerman, Rodney Kongolo (sc Heerenveen), Simon Gustafson, Sean Klaiber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.593.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling sc Heerenveen:
Warner Hahn; Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic, Sven Botman, Lucas Woudenberg; Rodney Kongolo, Hicham Faik, Joey Veerman; Mitchell van Bergen, Jens Odgaard (78. Anders Dreyer), Chidera Ejuke (90+1. Alen Halilovic).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher (65. Issah Abass), Sander van de Streek (64. Rico Strieder), Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (81. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

14 thoughts on “sc Heerenveen – FC Utrecht 1-1 (1-1)

 1. Het feit dat er nauwelijks nog wordt gereageerd hier geeft wel aan dat het allemaal heel gezapig is wat Utrecht tot op heden laat zien. Heb al eens eerder aangegeven dat al die complimenten die Zuidam krijgt zwaar overdreven zijn. Op papier leuk ingekocht maar te veel van hetzelfde. Er staat nog steeds geen team achterin blijft het behelpen, je beste verdediger zomaar laten gaan, een centrum zonder snelheid en een middenveld dat moeite heeft bij het omschakelen bij balverlies. De trainer moet zijn elftal laten spelen naar zijn mogelijkheden en niet iets forceren wat niet kan. Als je dat al wil speel dan de laatste 25 minuten met Dalmau en bahabeck . Gisteren was typisch een wedstrijd die geen van beiden wilden verliezen en dat gebeurde ook.

  • Dat hier weinig gereageerd word, omdat steeds zelfde negatieve commentaar staat. Ik vind dat Zuidam het wel goed doet en gedaan heeft. En eind van de rit zal dat zeker blijken dat wat zei zal ploppen, Net als vorig jaar had ik gelijk over Advocaat dat het team van maakte die de play-offs won

 2. Ik heb enkel de samenvatting gezien. Daarin schrok ik van Strieder. In de uitbraak die tot de penalty leidde, viel hij drie keer negatief op: een onderschepping mislukte, hij stapte verkeerd in en maakte een onhandige overtreding. Helaas viel het tegen VVV ook niet mee, en juist een ‘type-Strieder’ is volgens mij voor de balans zeer noodzakelijk (zie ook waar de middenvelders bij de 1-1 waren…).

  Op deze weg verder gaan blijft m.i. een garantie voor tegengoals.

  • De 1-1 was geen fout van de middenvelders maar van Klaiber die op 3 meter van zijn tegenstander stond en hem liet aannemen en schieten en alleen stond te kijken.

   • Dat kan. Het viel me alleen op dat de totale bezetting in het strafschopgebied niet goed was, en dat heb ik dit seizoen al veel vaker gezien. Als er dan een persoonlijke fout wordt gemaakt, dan is er niemand die nog kan compenseren.

 3. Beetje vlees noch vis deze wedstrijd, jammer dat er geen rust in het spel van FC Utrecht kwam na de voorsprong, prachtige goal van Kerk trouwens. Vlak voor tijd had Ramselaar de 1-2 op zijn schoen, maar dat was wat teveel van het goede geweest. Zo dramatisch als Kars het stelt, vond ik het gisteren niet. Ik ben het wel met Arnold eens dat Strieder nog ver van zijn beste vorm verwijderd is. De overtreding waar de penalty uit voortkwam was onnozel en onnodig. Paes wordt met de week beter, prima wedstrijd weer van hem.

 4. Als je naar de aankopen kijkt mag je best mee gaan doen, eigenlijk moet je mee gaan doen om de plaatsen 3, 4, 5, maar zie dat echt niet gebeuren met wat Utrecht tot op heden heeft laten zien. Zolang er achterin niet voor versterking wordt gezorgd en snelheid in het centrum is iedere tegenaanval gevaarlijk. Klaiber speelt al wedstrijden onder de maat, Hoogma beweegt als een houten Klaas en Janssen teert op zijn routine

  • Ben gisteren bij de wedstrijd in Heerenveen geweest. Hoogma was, samen met Paes, de beste speler van Utrecht. Verdedigend foutloos, rustig aan de bal en opbouwend veel beter dan de rest. Is beter dan Bergstrom. Klaiber was heel slecht. Alleen maar balverlies en hij stond te slapen bij de tegengoal. V.d. Brom moet keuzes maken: drie middenvelders opstellen en niet een middenvelder als rechtsbuiten opstellen. Dus of Gustafson of Van de Streek en dan voorin Abass of Bahebeck erin.

 5. Al is volgens een aantal Hoogma beter dan Bergstrom had je deze speler nooit weg moeten laten gaan.
  Gewoon houden als concurrentie voor Janssen en Hoogma. Daarbij komt dat het zowel bij hoogma als Janssen aan snelheid ontbreekt, waardoor iedere diepe bal gevaar oplevert.

 6. Jij mag vinden wat je wil fcu 14, zoals anderen dat ook mogen. Dat jij dat als negatief ervaart is jammer. Veel mensen verwarren negatief met realistisch. Dat jij vindt dat Zuidam het goed heeft gedaan vat ik niet op als negatief maar als een mening van iemand waar ik het niet mee eens ben

  • Idd we zijn het vaak niet eens met elkaar. Maar ik kom al vanaf oprichting in 1970 bij Fc Utrecht, er zijn weinig of geen managers die het beter hebben gedaan dan hij. En Utrecht een stabiele subtopper heb gemaakt. Ik ben zelfs in de slechte jaren, van bijna degradatie, altijd achter de ploeg blijven staan. Maar altijd gedacht het komt goed en vertrouwen er in hebben. En gelukkig is dat steeds gelukt. Ook vorig jaar, na vele negatieve reactie of zoals jij zeg realistiesche hier naar oa Advocaat en Zuidam hebben we de play-offs gewonnen. En wij zijn Utrecht en geen Ajax, moeten het doen met de spelers die we hebben en hebben geen kapitalen om topspelers te kopen. En spelers halen die in het budget passen en van betekenis kunnen zijn voor onze club. En daarin vind ik dat het goed gaat. En je zal het zien, dat net als wat ik vorig seizoen zei we de play-offs of rechtstreeks plaatsing zullen halen,
   Groeten Kees vanuit Lelystad

 7. Beter hebben gedaan valt wel mee, het vertoonde spel valt tegen en het aantal punten is gewoon te weinig. Het nerendeel van de aankopen speelt niet. Nu lees ik weer dat zowel Dalmau en is eigenlijk geen verrassing meer, bahabeck geblesseerd zijn voor morgen. Aantal spelers zijn hoogst ontevreden vanwegen het feit dat ze niet spelen. Voorlopig is iedere wedstrijd een finale en ligt er ontzettend veel druk op de ploeg, mede door de verwachtingen die Zuidam heeft uitgesproken.

Comments are closed.