Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)

Allebei een punt. Dat was de uitkomst van het treffen tussen FC Utrecht en Feyenoord vandaag (zondag) in De Kuip. Daar opende Issah Abass voor de rust de score en bepaalde Ridgeciano Haps de eindstand op 1-1.

Een kapbeweging naar binnen, komende vanaf de linkerflank. En dan een schot, een curveball als het ware, richting de verre bovenhoek. Patrick Joosten produceert zo’n knal in de slotfase van de match. Doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord slaat de bal uit de hoek. Dat doet de 5-voudig international uit Amsterdam in Rotterdamse dienst in de laatste minuten van de partij nog eens, maar dan is Leon Guwara de afzender van de bal. De mee opgekomen linksback schiet het speeltuig richting kruising, maar maakt dus niet de winnende treffer.

Diagonaal of verticaal
FC Utrecht maakt deze dag absoluut aanspraak op het volle pond, al zal iemand wiens rood-witte bril geen diagonaal maar een verticaal patroon heeft ongetwijfeld beweren dat Feyenoord het team is dat het meeste recht heeft op de punten. Dat zit zo: ook Feyenoord krijgt kansen op de winnende goal, en zet met enige regelmaat de achterhoede van de FC uit de Domstad onder druk. Maar die bezwijkt, behoudens voor dat ene schot van afstand van Ridgeciano Haps in de openingsfase van de tweede helft (1-1), niet.

Abass krijgt De Kuip stil
Binnen tien minuten komt FC Utrecht op voorsprong in De Kuip. Issah Abass doet een beroep op zijn turbo en laat daarmee alle Feyenoorders, het centrale defensieve duo bestaande uit Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden incluis, ver achter zich. Alleen voor keeper Vermeer maakt de Ghanees de klus knap af: 0-1. De Kuip is stil, op 507 meegereisde FC Utrecht-supporters na. Het doelpunt van Abass levert trouwens een aardige statistiek op; dankzij die treffer is FC Utrecht namelijk de tot nu toe enige club die er in het kalenderjaar 2019 in slaagde in de eerste tien minuten van de wedstrijd te scoren tegen zowel Ajax (eerste minuut), PSV (zevende minuut) als Feyenoord.

Een punt
Dankzij de treffer van Abass oogst FC Utrecht dus een punt aan het Van Zandvlietplein in Rotterdam. En blijft de ongeslagen status in de Eredivisie dit seizoen gehandhaafd, evenals een klassering in de top van het klassement.

Volgende partij: thuis tegen VVV-Venlo
Op zondag 25 augustus komt FC Utrecht weer in actie. Die dag ontvangt het VVV-Venlo in Stadion Galgenwaard. Aan het Herculesplein wordt die dag om 14.30 uur afgetrapt en uiteraard is de kaartverkoop voor het treffen met de Venlonaren al in volle gang. Scoor jouw tickets ONLINE of in de FC Utrecht Fanshop.

Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)
9. Issah Abass 0-1
51. Ridgeciano Haps 1-1

Gele kaarten: Issah Abass, Adam Maher, Simon Gustafson (FC Utrecht).

Toeschouwers: 37.500.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp (84. Lutsharel Geertruida), Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden (46. Edgar Ié), Ridgeciano Haps; Liam Kelly, Renato Tapia, Steven Berghuis; Luis Sinisterra, Luciano Narsingh, Sam Larsson (46. Leroy Fer).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder (72. Urby Emanuelson), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (84. Nick Venema), Issah Abass (64. Václav Černý), Patrick Joosten

Bron: fcutrecht.nl

4 thoughts on “Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)

  1. In de wedstrijd tussen mijn 2 favoriete clubs heeft FC Utrecht zichzelf 2 punten te kort gedaan. Abbas maakte fenomenaal gebruik van het trage Rotterdamse centrum en was ook in de rest van de wedstrijd een handenbinder. Vermeer heeft Feyenoord voor een afstraffing behoed. Paes kan een hele goede keeper worden, hij doet het nu al erg goed en straalt rust uit. Tegen de pegel van Haps was hij kansloos, de laatste kreeg helaas teveel tijd en ruimte om uit te halen. Dit FC Utrecht kan meedoen om plek 3, het elftal gaat steeds beter spelen en het is leuk om naar te kijken.

  2. Ik vond ook dat Utrecht meer verdient had. Alleen wekte die commentator Leo Driessen mijn ergenis op. En is niet de eerste keer als hij commentaar geeft bij een wedstrijd van onze FC. wat is die man anti Utrecht. Tevens van Boekel had ook een of twee Feijenoorders ook wel geel mogen geven en niet alleen Utrecht spelers, al waren die ook wel terecht.

  3. Paes is een prima keeper op dit moment. Geeft de defensie rust, en pakte een paar lastige ballen. Hij ging een keer onder een bal door, maar herstelde zich daarna ook goed. Kortom: op dit moment de juiste keuze.

  4. Snap al het enthousiasme wel na gisteren en dat de ploeg meer zou hebben verdient is misschien ook wel zo, maar er zullen ook ongetwijfeld wedstrijden komen waar je meer krijgt dan je verdient. Eind van de rit sta je daar waar je hoort te staan. Leg jezelf niet nu al die druk op om aan te geven dat je voor de 3 e plaats gaat, gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven want ik hoor nu alweer over de wedstrijd van komend weekend dat het 3 punten moet opleveren. Daarnaast thuisfluiter snap ik de contract verlenging van Kerk wel, maar om hem nu direct op een voetstuk te plaatsen gaat me te ver. Beoordeel hem na 10 wedstrijden nog eens zou ik zo zeggen . Gisteren vroeg ik me af of hij wel mee had gedaan. Het is niet de eerste wedstrijd waarin de kansen niet zijn benut en dat heeft je gisteren opgebroken, evenals het ontbreken van een echte spits.

Comments are closed.